Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

8 afleveringen

1. De opvolger

Luc Gijsbrecht wordt geveld door een ernstig hartinfarct. Steven Hofkens en Iris Van De Vijver kunnen hem reanimeren, maar zijn leven blijft aan een zijden draadje hangen en hij moet dringend een hartoperatie ondergaan. Iris volgt de ingreep op de voet. Dokter Willems gaat ondertussen op zoek naar een vervanger voor Gijsbrecht, nu deze voor lange tijd buiten strijd zal zijn.

2. Fase 2

Filip zoekt Luc Ghijsbrecht op, die herstellende is van zijn hartoperatie. Dokter Willems wil veranderingen aanbrengen op de spoeddienst en geeft Bea de leiding over de herinrichting van de shockroom. Tijdens een uitstap wordt Ghijsbrecht opnieuw met het vak geconfronteerd.

3. Vluchtmisdrijf

Kathy Pieters is bang voor de resultaten van het bloedonderzoek omdat ze nog altijd moe en zeer zwak is. Luc Gijsbrecht is voldoende hersteld om opnieuw aan de slag te gaan en op zijn eerste werkdag vliegt hij er als vanouds in. Enkele uren later wordt zijn overmoed afgestraft. Iris Van De Vijver ontfermt zich over het slachtoffertje van een vluchtmisdrijf.

4. Maagbloeding

Steven Hofkens moet zijn hoogtevrees overwinnen om een bejaarde vrouw te helpen. De verwarde vrouw bevindt zich op het dak van een flatgebouw en kan elk moment springen. Een andere optie is zijn stagiaire Ellen alleen naar boven sturen. Dokter Iris maakt zich zorgen om haar broer Ivann, die apathisch reageert sinds hij in de instelling verblijft.

10. Mondeling examen

Bob moet vandaag het mondeling examen voor hoofdverpleger afleggen. Hij is goed voorbereid en heeft er alle vertrouwen in, tot medisch directeur Marijke Willems hem het vuur aan de schenen legt. Ook Steven Hofkens en ambulancier Karel worden van hun stuk gebracht. De grote schuldige is de flirtzieke Ellen Van Poel.

11. Krakers

Karel schrikt zich een ongeluk wanneer een tienermeisje opeens voor zijn ambulance loopt en enkele meters verder neervalt. Steven Hofkens wil de eerste zorgen toedienen, maar dat is niet evident want het meisje is onder invloed van drugs. Ook in het ziekenhuis stelt ze het geduld van de dokter zwaar op de proef, net zoals Ellen Van Poel.

12. Het dilemma

Kathy Pieters bevindt zich in een tweestrijd: enerzijds wil ze de erfenis van haar ex-vriend Brian aanvaarden, maar anderzijds wil ze zich niet in de schulden steken. Verpleger Bob weet precies wat hij wil: een verzoening met Britt. Het is echter de vraag of zij hem ooit zijn ontrouw zal kunnen vergeven.

13. Misverstand

Karel vindt dat zijn echtgenote Frie als poetsvrouw beneden haar capaciteiten werkt en hij moedigt haar aan om een andere en beter betaalde job te zoeken. Balieverpleegster Bea en dokter Hofkens vragen zich luidop af wie de geheimzinnige vrouw is die om de haverklap voor Luc Gijsbrecht belt.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis