Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

13 afleveringen

Vlakbij een kerk is een personenwagen ingereden op een bus met uitgeprocedeerde asielzoekers aan boord. Terwijl de politie en het medisch urgentieteam zich op de gewonde chauffeur concentreren, grijpen de vluchtelingen hun kans om de kerk binnen te lopen en er asiel te vragen.

2. Kerkasiel (2)

Terwijl verpleegster Lies en ambulancier Staf in de klokkentoren van de kerk nog een vermoorde asielzoeker aantreffen, beleeft dokter Kathy Pieters de akeligste seconden uit haar leven. Ze staat oog in oog met de gemaskerde seriemoordenaar. Hij dreigt haar te zullen wurgen, maar gelukkig verschijnt net op dat moment haar collega Ben.

4. Roddels

Verpleegster Mel is terug uit ziekteverlof, gewapend met de postkaart die dokter Hofkens haar vanuit Zuid-Afrika heeft gestuurd. De reis is geen keerpunt in zijn leven geworden, want hij is nog altijd zijn arrogante zelve. Zijn menselijke kant toont hij gelukkig wel aan de kleine Wendy, wier mama in een auto-ongeval om het leven is gekomen.

5. Brian

Dokter Ben De Man opereert Stef Wellens, het slachtoffer van een passioneel drama. Hij heeft zich een kogel door de wang gejaagd omdat zijn echtgenote hem heeft verlaten. De ingreep is een succes en dat kan Stef maar matig appreciëren. Hij wil nog altijd sterven en vraagt de dokter hem te helpen.

6. Wraak

Een ordinaire caféruzie escaleert in een schietpartij. De dader vuurt meer dan dertig keer en raakt onder meer een hoogzwangere vrouw. Zij wordt in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters Ilse De Winne en Ben De Man de krachten bundelen om het leven van moeder en kind te redden. Hun collega Kathy Pieters heeft ook een zware nacht.

6. De Arm

Arbeider Willy bevindt zich nu al een week in de gesloten fabriek, waar hij met zijn arm gekneld zit in een machine. Hij beseft dat niemand hem zal komen zoeken en amputeert zelf zijn arm. Hij staat vreselijke pijnen uit, maar vindt toch nog de kracht om naar de spoedafdeling te rijden. Dokter Hofkens behandelt het gebroken been van Amelie Eeckhoudt.
Verpleger Bob loopt op wolkjes omdat zijn vriendin Babs vandaag terugkeert uit Rome. Zijn euforie slaat om in ongerustheid wanneer ze maar niet komt opdagen. Senator Stijnen wordt na een valpartij in het ziekenhuis opgenomen. Hij bekent aan dokter Hofkens dat hij syfilis heeft en eist dat er discreet wordt omgegaan met deze informatie.

8. De Minister

De winkelnamiddag in Antwerpen eindigt voor Gisela Hartmann, de Duitse minister van onderwijs, in een drama. In een ondergrondse parkeergarage wordt ze neergestoken. Luc Gijsbrecht leidt de spoedoperatie. Kathy Pieters behandelt een ongewone patiënt, nl. het hondje van een jongen met het syndroom van Down.

9. Inwendige Bloeding

Verpleegster Lies heeft de afwijzing van dokter Ben nog niet verwerkt. Tussen dokter Steven Hofkens en verpleegster Mel daarentegen is er geen vijandigheid meer te bespeuren. De 70-jarige Pierre heeft twee keer kort na mekaar zonder aanwijsbare reden het bewustzijn verloren. Hij wordt in het ziekenhuis opgenomen, waar dokter Hofkens zich over hem ontfermt.

10. Kinderspoed

Luc Gijsbrecht heeft de pediatrische onderzoekskamer op de spoedafdeling gesloten. Vanaf nu worden alle baby's en kinderen meteen doorgestuurd naar zijn echtgenote Marijke en haar team. Zij is hier niet over te spreken en roept na crisisoverleg met Ilse een geïmproviseerde kinderspoed in het leven.

11. Gegijzeld

Een maffiabaas is bij een afrekening in het milieu neergeschoten. Hij wordt meer dood dan levend naar de spoedafdeling gebracht. Luc Gijsbrecht schat de ernst van de situatie goed in en staat erop de operatie te leiden. Ondertussen belegeren de handlangers van de maffiabaas de afdeling. De kerels zijn tot de tanden bewapend, uiterst agressief en sluiten de communicatie met de buitenwereld af.

12. Griep (1)

Luc Gijsbrecht en Kathy Pieters opereren Vanessa, die tijdens de inval van de politie een verdwaalde kogel heeft opgevangen. Gelukkig heeft de kogel geen vitale organen geraakt. In de nachtkamer ligt Staf met een verbrijzelde knieschijf. Ilse brengt hem het slechte nieuws dat de kans nihil is dat hij nog als ambulancier zal kunnen werken.

13. Griep (2)

Vlaanderen zit nog altijd in de greep van de Chinese griep. De artsen en het verplegend personeel zijn al zeven dagen non-stop aan het werk en dat laat zich voelen. De spanningen lopen op, want iedereen is moe, er is een tekort aan bedden en de medicijnenvoorraad slinkt met het uur. Ondanks het gebruik van mondmaskers wordt ook dokter Ben De Man geveld door het virus.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis