Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

13 afleveringen

De medewerkers van Spoed hebben een grappige act ingestudeerd voor het huwelijksfeest van Luc en Marijke. Ze krijgen echter niet de kans om hun komisch talent te bewijzen, want politieman Dieter maakt plots zijn opwachting. Hij wil zich nog altijd op Luc Gijsbrecht wreken en gooit een molotovcocktail in de feestzaal. De ravage is niet te overzien en onder de gasten breekt grote paniek uit.

2. Afscheid

Luc Gijsbrecht en zijn medewerkers wonen de begrafenis van Cisse bij. Bij hun terugkeer in het ziekenhuis trekken ze zich terug in de koffiekamer om herinneringen aan hun overleden collega op te halen. Net dan maakt de nieuwe enthousiaste ambulancier Staf zijn opwachting. Zijn grapjes schieten bij Vanessa in het verkeerde keelgat.

3. Protest

Sinds het plotse vertrek van Jos Blijlevens wordt dokter Hofkens meer ingeschakeld op Spoed. En hij bevestigt keer op keer zijn reputatie van arrogante bullebak. Hij snauwt verpleegsters Lies en Mel voor het minste af en heeft nauwelijks geduld met de patiënten. Vooral niet wanneer ze met een kleine kwaal of lichte verwonding naar Spoed komen.

4. Het Verjaardagsfeest

Verpleegster Mel moet het weer ontgelden, wanneer ze samen met dokter Hofkens hulp moet verlenen aan het slachtoffer van een auto-ongeval. De chauffeur zit met de benen geklemd in het wrak en de brandweer moet er aan te pas komen om hem te bevrijden. In het ziekenhuis ondergaat hij een spoedoperatie. Na de ingreep verwacht Hofkens van Mel dat ze de eerstkomende uren bij de patiënt blijft.

5. De Pyromaan (1)

Dokter Ben De Man gaat op de spoedafdeling aan de slag en dat heeft verpleegster Mel meteen opgemerkt. Hij is immers een aantrekkelijke en vlotte kerel die in niets gelijkt op droogstoppel Hofkens. Kathy Pieters slaat in paniek als ze een rode vlek op haar rug opmerkt. Een pyromaan zet een houten chalet in lichterlaaie.

6. De Pyromaan (2)

Hugo de pyromaan heeft weer toegeslagen. Dit keer heeft hij brand gesticht in het flatgebouw waar de bejaarde Désiré woont. Er is veel rookontwikkeling en sommige bewoners zijn zo wanhopig dat ze uit de ramen springen. Er vallen gelukkig geen dodelijke slachtoffers en de urgentie-artsen kunnen alle mensen die bevangen werden door de rook, evacueren.

7. De Helikopter

De urgentieartsen verliezen steeds vaker kostbare tijd door de vele wegenwerken en de bijhorende files. Ook vandaag zitten de wegen potdicht, waardoor ambulancier Staf heksentoeren moet uithalen om pediater Ilse De Winne en verpleger Bob Verley tot bij de woning te brengen, waar een auto is ingereden.

8. De Studentendoop

Dokter Kathy Pieters dient de eerste zorgen toe aan een arbeider die bij de herstelling van een machine van de ladder is gevallen. Ze draagt echter geen handschoenen en verwondt zich aan haar hand. Meteen slaat de angst toe dat ze haar patiënt besmet heeft met het hiv-virus.In het ziekenhuis ontfermt Ilse De Winne zich over een aangereden voetganger.

9. Jaloezie

De aangereden voetganger Michel is niet blij dat hij spoedig uit het ziekenhuis zal worden ontslagen. Vanessa heeft opgevangen dat haar vriend Fredje nog altijd als een playboy door het leven gaat en dat zint haar niet. Kathy's grootste angst wordt werkelijkheid wanneer ze de bloeduitslagen van haar patiënt in handen krijgt.

10. Het Congres

Verpleegster Lies is dolverliefd op dokter Ben De Man en ze laat zich tot een vrijpartij in de onderzoekskamer verleiden. Hoewel Luc op huwelijksreis is, komt hij te weten dat Bob enkele dagen vrij heeft genomen om zijn vriendin Babs in Italië op te zoeken. Vanessa wordt naar een congres gestuurd. Bij haar aankomst trekt ze meteen naar de kamer van Fred en vindt er een sjaaltje.

11. Stockholmsyndroom

Het ontgaat Mel niet dat dokter Ben De Man en verpleegster Lies iets met elkaar hebben en ze spreekt hem hierover aan. Wanneer Ilse De Winne na haar dienst in haar wagen wil stappen, voelt ze opeens de loop van een pistool tegen haar slaap. Ze wordt ontvoerd en gedwongen om in een verlaten pand een operatie uit te voeren.

12. S.m.

In de haven moeten de urgentieartsen een jongen evacueren die in het lege ruim van zijn vaders binnenschip is gevallen. De interventie verloopt moeizaam en bij aankomst in het ziekenhuis moet de patiënt meteen onder het mes. Ondertussen wordt het slachtoffer van een auto-ongeval op de afdeling binnengebracht. Bij de verzorging duikt er een ongewoon probleem op.

13. Para

De urgentie-artsen proberen een vrouw te helpen die met haar arm in een lift gekneld zit. Tijdens de evacuatie komt er opeens beweging in de lift. Ben en Mel worden naar de opendeurdag van een paraclub gestuurd. De verpleegster gaat de uitdaging aan om een duosprong te maken. De parachute laat het echter afweten en het duo wordt tegen een kraan gesmakt.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis