Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

36 afleveringen

1. HERSENWORM

De resultaten van Annekes bloedonderzoek zijn door het labo doorgestuurd. Vanessa vermoedt dat de vriendin van dokter De Coninck zwanger is. Wat zou anders de reden zijn dat het koppel zich in het kantoor van dokter Gijsbrecht afzondert om de testen te bespreken. Een jonge vrouw met hevige buikkrampen meldt zich bij de spoedafdeling. Ze wil zich niet laten onderzoeken en ze zet het op een lopen.

2. OVERVAL JUWELIER

Midden in de nacht wordt juwelier Arsene Meert opgeschrikt door het alarm in zijn zaak. Het is al de vierde keer in twee maanden dat er bij hem wordt ingebroken en hij is het spuugzat. Woedend grijpt hij zijn geweer en hij schiet in het wilde weg. Hij raakt een van de daders, maar hij weet niet dat een verdwaalde kogel zijn overbuurman Kamiel Vermassen heeft verwond.

3. ZWANGERE NON

Lynn is er niet over te spreken dat ze voor de tweede opeenvolgende week op de eerste verdieping moet werken. Ze heeft gekozen voor urgentie en niet voor nazorg. Een gesprek met Luc Gijsbrecht haalt niets uit. Het wordt haar allemaal te veel wanneer Johan Gelaude, een man die volledig verlamd is, haar om een dodelijk spuitje vraagt.

4. De koerier

Op de parking van de Antwerpse luchthaven ziet Anneke hoe een kerel een jonge vrouw meesleurt. Wanneer ze in elkaar zakt en het bewustzijn verliest, laat hij haar achter en rijdt hij met gierende banden weg. In zijn haast rijdt hij de zeventienjarige Sarah op haar brommer aan. De tiener houdt er een hersenschudding en schaafwonden aan over. Ondertussen is de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht.

5. DE ONTSNAPPING

Dokter Geert Van Gestel en ambulancier Cisse worden naar de gevangenis gestuurd om er Jaak Van Daele op te halen. De zware crimineel die een lange straf voor dubbele roofmoord uitzit, heeft een knieblessure. De rit naar het ziekenhuis verloopt vlekkeloos, maar bij de aankomst zet de gedetineerde het meteen op een lopen.

6. PESTERIJEN

Anneke moet in opdracht van het stadsbestuur een winkelcentrum en een bioscoopcomplex bouwen. Hiervoor moeten verschillende arbeiderswoningen worden gesloopt. De buurtbewoners hebben een actiecomité opgericht en hebben Anneke al bedreigd. Het loopt uit de hand wanneer zij en Koen een bombrief ontvangen. Dokter Geert wordt naar een homoparking gestuurd, waar senator Schotte in elkaar geslagen is.

7. DE KRAAN

Koen heeft zijn goeie vriend René uitgenodigd voor een etentje. De journalist, wiens huwelijk op de klippen is gelopen, is een echte spraakwaterval. De volgende ochtend is hij minder van zeg. Hij houdt het niet uit van de pijn en onderzoeken wijzen op nierkolieken. De kleine Arno verveelt zich bij zijn vader, die nauwelijks tijd voor hem maakt. De jongen gaat dan maar spelen op een werf.

8. HET GEVAAR

Verpleegster Lies heeft de handen meer dan vol met patiënte Beatrice Ringoir, een verwaande mevrouw die het gewoon is om haar zin te krijgen. Zo maakt ze een scène omdat er geen eenpersoonskamer beschikbaar is én wordt ze nog bozer als blijkt dat ze een kamer moet delen met de kleurlinge Shana Impens.

9. PERTE TOTAL

Babs, Geert en Lynn worden naar een veld gestuurd, waar een motorrijder tegen een prikkeldraad is gereden. Voor de man komt alle hulp te laat. Zijn zoontje is in levensgevaar. De rit naar het ziekenhuis verloopt problematisch. Midden op de weg staat een tractor, die tientallen balen stro verloren heeft.

10. MISVERSTANDEN

Luc Gijsbrecht reist over een week naar Genève om tijdens een prestigieus medisch congres een lezing te geven. Zijn reis komt in het gedrang wanneer hij een zware val maakt. Dokter Geert behandelt wielertoerist Luc Beaujean, die zonder aanleiding van zijn fiets viel en het bewustzijn verloor. Alles wijst op een klaplong. Hoewel een operatie niet nodig is, panikeert Luc.

11. DONORS

Boer Sooi, de bejaarde oom van Anneke, heeft een stamp van zijn paard gekregen en wordt met hevige pijn in het ziekenhuis opgenomen. Hij loopt niet hoog op met 'pillendraaiers' en maakt het de dokters en verpleegsters knap lastig. Bart Verschueren, een jongetje met een polsbreuk, is dan weer de ideale patiënt.

12. ZELFMOORD

Pediater Babs ontfermt zich over Andy, een jongen die aangereden is door een tram. Hij heeft geluk gehad, want buiten enkele schaafwonden en kneuzingen zijn er geen lichamelijke letsels. Het verontrust de arts wel dat Andy zich hult in stilzwijgen. Waarom vertelt hij niet hoe het ongeval gebeurd is? Wou hij zelfmoord plegen?

13. EENZAAMHEID

Lynn en Geert zijn terug van hun huwelijksreis. De ontgoocheling is groot wanneer de collega's hen niet feliciteren en doen alsof er niets aan de hand is. Een wandelaar brengt een jongetje naar de spoedafdeling. Hij lag in een wei en kreeg waarschijnlijk een stamp van een paard. Het kind is niet in staat om vragen te beantwoorden en voor Vanessa is het een opgave om zijn ouders te lokaliseren.

14. VONDELING

Vanessa is jarig en de collega's trakteren haar in de koffiekamer op taart én een stripact. Babs mist het grootste gedeelte van het feestje want ze leidt de bevalling van Roos. De jonge vrouw werd na een wanhoopsdaad uit het water gehaald en met weeën naar de spoedafdeling overgebracht. Roos straalt niet van geluk en bij de eerste de beste kans vlucht ze met haar dochtertje uit het ziekenhuis.

15. PAALDANSEN

De raad van bestuur heeft eindelijk een beslissing genomen in verband met de verbouwingen. De spoedafdeling mag uitgebreid en gemoderniseerd worden. Koen is aangenaam verrast als hij hoort dat zijn vriendin Anneke als architecte de werken zal leiden.

16. MARCEL EN GONDA

Door de verbouwingen op de spoedafdeling zijn de artsen nog meer dan anders verplicht om prioriteiten te stellen en inventief te werken. Komt daar nog bij dat Koen in Sint Elizabeth aan de slag is en dat de plaats van Geert nog niet is ingevuld. Ambulancier Cisse heeft vandaag een vrije dag. Hij wordt vervangen door Gilbert Goossens, een iets te vlotte kerel die de artsen flink enerveert.

17. RUSTHUIS

De vader van pediater Babs is een tijdje geleden naar een rusthuis verhuisd. Voor de bejaarde man was het een hele aanpassing, maar de aanwezigheid van Elmire maakte veel goed. Nu zijn de twee verliefd en genieten ze samen van een rustige oude dag. Tot er brand uitbreekt in het rustoord.

18. EUTHANASIE

Sinds de brand in het bejaardentehuis verblijft Elmire op de afdeling geriatrie van het ziekenhuis. Haar vriend Roland, de vader van Babs, is blij omdat ze er goed lijkt door te komen. Elmire zelf heeft haar levenslust verloren en ze wil met rust gelaten worden. Roland kan haar negatieve houding niet plaatsen, tot hij verneemt dat zijn vriendin kanker heeft.

19. IJSHOCKEY

Een tragisch ongeval tijdens een ijshockeywedstrijd zorgt voor een drukke dag op de spoedafdeling. Het ongeval is het gevolg van de vete tussen de vaders van de sterspelers Bill en Steve. Bill overlijdt aan zijn verwondingen. Vandaag wordt het spoedteam versterkt door Kathy Pieters, een gedreven arts die flink wat ervaring in het buitenland heeft opgedaan.
Cisse heeft de laatste tijd problemen met zijn zoon Stef. De jongeman wil zijn vleugels uitslaan en gaan samenwonen met een groep jongeren. En dat zint de ambulancier niet, waardoor de relatie tussen vader en zoon totaal verzuurd is. Babs behandelt de driejarige Jens, die vrij zware verwondingen in het aangezicht heeft.

21. DOOR MIJN SCHULD

In de kranten wordt uitgebreid bericht over de slachtoffers van de collectieve zelfmoord. Cisse kan er nog altijd niet bij dat zijn zoon Stef ook dood had kunnen zijn en hij voelt zich een slechte vader. De schouderklopjes en bemoedigende woorden van de collega's verlichten het schuldgevoel van de ambulancier niet.

22. DE FILMSET

Op de spoedafdeling wordt een kleuter met een hersenvliesontsteking binnengebracht. Het meisje is er erg aan toe en vecht voor haar leven. Dokter Kathy Pieters staat onder grote druk. Ook collega Jos Blijlevens heeft een zware dag. Na een ongeval op een filmset is hij genoodzaakt het been van een jonge actrice te amputeren.

23. HOTEL

Pediater Babs en verpleegster Fatima krijgen een zwaar conflict nadat er rubella is vastgesteld bij een zwangere vrouw. De arts vindt abortus de enige optie, maar Fatima is het daar niet mee eens. Een neergestorte ballonvaarder wordt op de spoedafdeling opgenomen. Hij haat zichzelf omdat hij niets ondernomen heeft om zijn passagiers te helpen en neemt een overdosis kalmeermiddelen.
Dokter Kathy en verpleegster Fatima wonen in een televisiestudio de musical 'Place de l'Ambrasse' bij. De voorstelling is volledig in handen van kinderen en een van hen is Silvia, het nichtje van Fatima. Bij de aanvang van de musical wordt een blik white spirit omgestoten. Wanneer dit goedje in contact komt met een kapot gereden kabel ontstaat er brand. In de zaal breekt paniek uit.
De rookontwikkeling in de televisiestudio is erg groot. Dokter Kathy Pieters en verpleegster Fatima el Khaoul bevinden zich achter de coulissen. Ze hebben geen medisch materiaal bij zich en kunnen nauwelijks iets doen voor de slachtoffers. Kathy Pieters heeft in haar medische carrière al heel wat meegemaakt, maar deze situatie is zelfs voor haar nieuw.

26. LIESJE - jaargang 4

Op een braakliggend stuk grond is een meisje in een put gevallen. Liesje is tot aan het middel vastgezogen in de modder en haar been zit geklemd. De brandweer en de hulpdiensten worden gealarmeerd. Pediater Babs daalt in de schacht af en probeert Liesje gerust te stellen. Het zint Fien niet dat haar vriend Jos aan Kathy Pieters een lift naar het werk heeft gegeven.

27. DE OPLEVERING

Dokter Blijlevens en verpleegster Fatima hebben de handen vol met twee tieners die al vrijend door de zoldering van een boerderij zijn gevallen. De vader van het meisje zorgt voor flink wat opschudding in het ziekenhuis. Cisse krijgt er een nieuwe collega bij. Fredje is een zeer charmante en joviale kerel, die meteen de sympathie van Vanessa wint.

28. CRICKET

Dokter Kris Jamaer gaat aan de slag op de spoedafdeling. Ze heeft de handen meer dan vol met een dronken kerel die na een vechtpartij in zijn stamcafé wordt binnengebracht. Lies heeft ondertussen de grootste moeite om de echtgenote van de dronkelap te kalmeren. Een cricketwedstrijd loopt uit de hand. Een jongen uit het publiek wordt door een cricketbal getroffen en valt in een diepe coma.

29. WINST OF VERLIES

De spastische Werner Joosten wordt opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. Dit keer is hij met zijn rolstoel van de trap gevallen. Hij heeft een lichte hersenschudding en wordt 24 uur in observatie gehouden. Lies maakt zich grote zorgen over Werner en zeker wanneer hij vraagt hem te helpen zijn leven te beëindigen. Fredje heeft een verrassing voor Vanessa.
De stoppen slaan door bij Sam De Weerdt wanneer zijn veel jongere vriendin Sabine hem de bons geeft. Gewapend met een geweer stormt hij de aula binnen waar Luc Gijsbrecht op dat moment aan de laatstejaars een lezing geeft over weekendongevallen. Wanneer Sam zijn liefdesrivaal opmerkt, aarzelt hij geen seconde om te schieten. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de bomvolle zaal.
De politie, het speciale interventieteam en de hulpdiensten zetten de achtervolging in op de schoolbus, die gekaapt is door de losgeslagen Sam De Weerdt. Aan boord bevinden zich zijn ex-vriendinnetje Sabine, enkele van haar klasgenoten, dokter Jos Blijlevens en de jonge undercoveragente Kris Vromans. Zij bewaart haar kalmte en brengt de bus op spectaculaire wijze tot stilstand.

33. JACHT OP CESAR

Gewapend met een harpoen trekt Piet Gerlo naar het meer. Hij heeft gehoord dat Cesar, een karper van twee meter lang, opnieuw gesignaleerd is. Piet is vastbesloten om de reuzenvis te vangen en hij schiet onmiddellijk de harpoen af wanneer hij een schaduw opmerkt. Hij raakt echter duikinstructeur Paul in de arm.

34. Ridders

De afgelopen dagen zijn er in het ziekenhuis verschillende diefstallen gepleegd. Vandaag slaat de dief toe op de spoedafdeling, waar hij de kastjes van de artsen en het verplegend personeel leegmaakt. Babs vermoedt dat Cisse meer weet. De ambulancier gedraagt zich nogal raar en vanochtend heeft ze hem in het kantoor van Luc Gijsbrecht betrapt.

35. Vip

De voorzitter van het OCMW, Gerard Vermeer, is van de trap gevallen en wordt met een gebroken arm binnengebracht. Hoewel het een eenvoudige fractuur is, vindt dokter Jamaer het beter dat hij enkele dagen in het ziekenhuis blijft. En dat tot grote wanhoop van het verplegend personeel. Gerard Vermeer eist immers een VIP-behandeling omdat het OCMW de grootste geldschieter van het ziekenhuis is.
Mieke heeft besloten om haar kruidenierswinkel van de hand te doen en van haar pensioen te genieten. Net nu plegen drie tieners een gewapende overval op haar zaak. Ze gaan zeer agressief tekeer en slaan Mieke tegen de grond. Een toevallige klant wordt zonder aarzelen neergeschoten. In het ziekenhuis ontfermt Babs zich over Fabienne, een jonge vrouw met borstkanker.

38. Engel des doods

Lies zit in zak en as, want vannacht is in het revalidatiecentrum de spastische jongen overleden over wie ze zich al een tijdje ontfermt. De collega's leven met de verpleegster mee, maar vinden het toch bizar dat in de krant gesuggereerd wordt dat Werner geen natuurlijke dood is gestorven. Cisse is evenmin in zijn gewone doen. De vechtpartij met Fredje kan hem immers zijn baan kosten.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis