Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

24 afleveringen

1. ZOO

Terwijl Luc Gijsbrecht naar een vergadering met het directiecomité van het ziekenhuis is, heeft Koenraad de leiding over de spoedafdeling. Zoals altijd gaat het er zeer hectisch aan toe. In minder dan een uur moet er drie keer worden uitgerukt. Ambulancier Cisse wordt naar de dierentuin gestuurd waar een verzorger door een leeuw werd gebeten.

2. BENIDORM

De moeder van Koenraad is in Benidorm in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer hij met een telefoontje op de hoogte wordt gesteld, boekt de arts meteen een vlucht naar de Costa Blanca. Anneke vergezelt haar vriend. Bij hun aankomst blijkt niemand te weten waar Betty zich bevindt. Ze verblijft niet in het hotel en niet in het hospitaal.

3. ZWEMBAD

Kristof Welvis krijgt de mogelijkheid om vasculaire geneeskunde te gaan studeren in Amerika. Voor de arts gaat hiermee een droom in vervulling, maar zijn echtgenote Iris is niet enthousiast. Hij weet bijgevolg niet of hij de studiebeurs zal aannemen. Op de spoedafdeling is het opvallend rustig. Maar daar komt verandering in wanneer in het stedelijk zwembad tien meisjes onwel worden.

5. ROLSCHAATSBAAN

Kristof is voor twee jaar naar Amerika vertrokken. Zijn plaats op de Spoeddienst wordt ingenomen door Cricri Nkoto. Net voor ze aan de slag gaat, herinnert Luc Gijsbrechts haar eraan dat ze als elke andere arts beoordeeld zal worden. Hun samenwerking in Afrika zal hierbij geen rol spelen. Fien voelt zich bedreigd door de komst van Cricri. Wat als Jos voor de exotische charme van de arts valt?

6. TERUGKOMST TOM

Het is een understatement dat Luc Gijsbrecht een streng man is, maar vandaag is hij gewoonweg grof. Hij stuurt patiënten zonder onderzoek naar huis, kaffert verpleegsters uit en wanneer er een jonge vrouw wordt binnengebracht die haar polsen heeft overgesneden, blijft hij niet eens stand-by. Blijkbaar is het belangrijker om thuis een vergeten dossier op te halen.

7. HOME JACKING

Luc Gijsbrecht is nog altijd niet te genieten. Hij blijft patiënten zonder degelijk onderzoek naar huis sturen en hij kaffert Cricri uit wanneer ze zijn diagnose in vraag stelt. Koenraad vermoedt dat Luc privéproblemen heeft en wil hem helpen, maar de directeur hult zich in een koppig stilzwijgen. Hij vertelt alleen dat hij het geroddel achter zijn rug meer dan beu is.

8. DRUGSDODE IN FABRIEK

De ontwenningskuur van Tom verloopt zeer moeizaam. Hij huilt onophoudelijk en de afkickverschijnselen lijken alleen maar toe te nemen. Toch wil Luc de dosis methadon niet opdrijven. De arts weigert zijn zoon naar een gespecialiseerde instelling over te brengen, waardoor Jeanine zich luidop afvraagt of haar vriend zijn reputatie belangrijker vindt dan de gezondheid van zijn tienerzoon.

9. BABS UIT VAKANTIE

Tom logeert nu al een week bij Anneke en Koen. Tessa Certijn is opgetogen als ze hoort dat de tiener naar huis wil terugkeren en laat hem vertrekken. Haar vertrouwen wordt zwaar beschaamd. Babs is vroeger dan voorzien teruggekeerd van vakantie. Haar vriend Bob is nog in de Ardennen. Haar gezicht verraadt dat er relationele problemen zijn, maar Babs wil er niet over praten.
Sinds ze halsoverkop uit de Ardennen is teruggekeerd, heeft Babs niets meer van haar vriend Bob gehoord. Ze beweert dat het haar niets kan schelen, maar haar collega's weten beter. Cisse heeft een doos met labomuizen in ontvangst genomen. Wanneer de ambulancier onmiddellijk daarna wordt opgeroepen, bergt hij de diertjes in de kleedkamer op. Luc is in alle staten wanneer de muizen ontsnappen.

11. OVERPLAATSING BOB

Luc Gijsbrecht weigert te geloven dat zijn zoon Tom een moordenaar is en hij schuift de aangifte bij de politie voor zich uit. De tiener daarentegen is het vluchten beu. Bob is uit de Ardennen teruggekeerd. Hij wil de brokken met Babs lijmen, maar voor haar is er iets fundamenteels gebroken. Ze is zijn reactie nog niet vergeten toen ze hem een huwelijksaanzoek deed.

12. METRO (1)

Jos Blijlevens heeft de ondankbare opdracht om de excentrieke Missy Tambourine te verzorgen. Haar discussie met een andere dragqueen liep uit de hand, waardoor ze nu met een gebroken neus zit. Het gipsen is een pijnlijke bedoening en dat zal Jos geweten hebben. Ook de patiënt van Tessa en Cricri doet moeilijk. De matroos van Afrikaanse origine heeft een snee in de arm die gehecht moet worden.

13. METRO (2)

De gijzelneming op de metro duurt nog altijd voort. De politie omsingelt het stel en wil tot de actie overgaan. Luc Gijsbrecht weet dat er bij de bestorming doden zullen vallen en vindt dat het geweld van de twee kanten moet worden vermeden. Hij werpt zich op tot onderhandelaar en probeert de gangsters te overtuigen om de neergeschoten chauffeur door zijn team te laten verzorgen.

14. VOETBAL

Hoewel het zondag is, gaat het er hectisch aan toe op de spoedafdeling. Een groep wielertoeristen is aangereden en een van de fietsers is ernstig gewond. Hij heeft verschillende gebroken wervels en kan niet zelfstandig ademen. De dokters kunnen de man stabiliseren, maar het blijft de vraag of hij ooit nog zal kunnen stappen.

15. SCHEIKUNDE

Dokter Geert Van Gestel heeft de grootste moeite om een diagnose te stellen bij Cyriel, een man van middelbare leeftijd die de meest uiteenlopende symptomen heeft. De arts houdt het op een raadselachtige aandoening. Babs weet dat haar collega met faalangst kampt en probeert zijn zelfvertrouwen op te krikken. Zijzelf ontfermt zich over een baby van acht maanden met een ernstige schedelbreuk.

16. HOND

Een week geleden is het zoontje van rechter De Bondt op de spoedafdeling overleden. De jongen liep een schedelletsel op na een voetbalmatch en was niet te redden. Vandaag hebben Jos Blijlevens en Luc Gijsbrecht een dagvaarding ontvangen wegens het niet verstrekken van medische hulp aan mensen in nood. Jos is in alle staten omdat zijn reputatie en die van het ziekenhuis op het spel staat.

17. EPO

Jos en Fien maken een fietstochtje voor ze in het ziekenhuis aan de slag gaan. Ze rijden langs de wielerpiste waar Peter Mesen zich de ziel uit het lijf trapt. En nog is zijn vader François niet tevreden. De jonge wielrenner begrijpt niet dat hij niet beter presteert want hij neemt al een paar dagen stiekem epo. Dokter Geert voelt er niet veel voor om een oogoperatie voor zijn rekening te nemen.

18. ONTPLOFFING (1)

Jos Blijlevens kan zijn lach nauwelijks onderdrukken wanneer de tieners Stijn en Vicky zich aanmelden. Ze zijn het slachtoffer van een uit de hand gelopen studentengrap en kleven met hun achterste aan elkaar. Terwijl Jos en Koen de pubers proberen te scheiden, heeft Vanessa ondertussen de handen vol met hun vrienden. Zij willen met hun eigen ogen zien hoe de artsen de zaak aanpakken.

19. ONTPLOFFING (2)

Wanneer Jos en Fien twee kinderen uit een woning proberen te redden, doet er zich plots een hevige gasontploffing voor. De medewerkers van dokter Gijsbrecht slaan in paniek wanneer het nieuws hen bereikt. Ze weten niet of hun twee collega's nog in leven zijn. Ondertussen wordt de moeder van de kinderen met snijwonden over het hele lichaam door Cisse naar de dienst Spoedgevallen gebracht.

20. APENBEET

Na een kettingbotsing wordt de dienst spoedgevallen overspoeld met slachtoffers. De vrachtwagenchauffeur die de botsing heeft veroorzaakt door een oliespoor achter te laten, wordt met ernstige verwondingen in het aangezicht binnengebracht. Hij vreest dat hij als zondebok zal worden opgevoerd voor al wat is gebeurd. Bovendien wil hij zo snel mogelijk weer de baan op.

21. RECHTZAAK

De trucker die vorige week op eigen risico het ziekenhuis verliet, belandt opnieuw op de spoedafdeling. Hij is met de wagen van zijn echtgenote tegen een boom gereden. Zijn verwondingen zijn erg genoeg om hem een paar dagen in bed te houden. Hij moet een kamer delen met een melkboer die door een razende hond werd gebeten.

22. DE AUTIST

Leopold wordt met een hele reeks klachten op de spoedafdeling opgenomen. Zodra dokter Geert Van Gestel verneemt dat zijn patiënt een veeteeltbedrijf heeft, vermoedt hij dat Leopold de ziekte van Bang heeft. Cisse heeft een rotdag. Tijdens de interventie aan het kanaal heeft hij een klein verkeersongeval gehad met de ambulance. Het achterlicht is kapot en de deur klemt.

23. WAFELBAK

Ambulancier Cisse heeft een vrije dag genomen voor de jaarlijkse wafelbak van de voetbalploeg. Er komen honderden mensen op af. Op het einde van de zware dag trakteren de organisatoren zichzelf op een wafel. En net op dat moment is er een gasontploffing. Pediater Babs ontfermt zich over een peuter, die onophoudelijk weent. Het is niet evident om een diagnose te stellen.

24. BLOED

Lynn en Geert zijn terug een koppel. Lies is jaloers op hun geluk en ze overweegt om haar overplaatsing te vragen. Op de spoedafdeling worden tegelijkertijd meneer Pieters en meneer Peeters opgenomen. Ze moeten allebei een bloedtransfusie krijgen, maar in de drukte van het moment verwisselt Lynn de zakjes.

25. MENSENSMOKKEL

Het romantische weekendje van Frans en zijn minnares Yasmine wordt brutaal verstoord door de gewapende mensensmokkelaars Jakke en Sonny. Ze kapen de boot van Frans en eisen dat hij drie buitenlandse vluchtelingen naar Engeland vaart. Hij verzet zich en loopt zware verwondingen aan de arm op. Een van de buitenlandse jongens breekt door toedoen van Sonny zijn pols. Toch springt hij overboord.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis