Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

12 afleveringen

 • Aflevering 1

  Een jonge drugverslaafde steellt geld van zijn vader. Hij wordt neergestoken door zijn dealer. Hij kan nog net zijn vader verwittigen die een ambulance belt. Zijn lever is geraakt. De vader matcht met zijn zoon, maar hij wil geen stuk van zijn lever afstaan. Filip probeert de vader te overtuigen. Hij laat zich overhalen en biedt zich aan voor de operatie, die slaagt. Een gitarist van een rock band heeft een wonde aan het been. Zijn lief komt hem opzoeken. Ook een tweede vrouw dient zich aan als zijn lief. Lisa de nieuwe baliebediende dient zich aan bij Bea. Bea wordt gevraagd om terug als verpleegster te werken. Andrea de nieuwe hoofdarts komt voor haar eerste dag, Luc is gepromoveerd. Karel wordt ontslagen, de ambulance wordt uitbesteed. Hofkens probeert het nog tegen te gaan maar de beslissing is al genomen. De kleine van Wim heeft longontsteking.
 • Aflevering 2

  Een zwangere vrouw wordt aangereden door een groep wielrenners. Evy moet met Hofkens meelopen. Hofkens krijgt te horen dat de datum voor de adoptie weer is uitgesteld. Anne-Sofie krijgt het moeilijk als ze hoort dat ze de baby gaan verliezen. Anne Sofie spreekt Hofkens tegen in het bijzijn van de man als hij de toestemming vraagt of ze het kindje mogen weghalen. Ze kunnen de vrouw redden. Marie Sofie heeft het moeilijk met haar eigen abortus. Drie nieuwe stagairs komen voor de eerste dag. Evy komt al te laat. Pieter wil zich onmiddellijk bewijzen. Het neefje van Iris wordt binnengebracht. Iris vermoedt dat hij mishandeld is door de man van haar zus. De man maakt een scène in het ziekenhuis Pieter moet tussen komen. De man gaat bij Andrea klagen. Iris vraagt Tim uit, hij geeft toe dat zijn vader hem geslagen heeft. Roos durft niet toegeven dat er iets aan de hand is. Ze wordt zelf ook mishandeld door Marc. Iris stelt voor om Tim een tijdje op te vangen, Roos geeft toe. Een homokoppel komt binnen. De man klaagt over buikpijn. Jana moet hem meteen alleen onderzoeken omdat Filip een andere patiënt heeft en denkt aan een darmobstructie. Andrea doet een snelle diagnose en moet hem ter plaatse opensnijden. Andrea berispt Jana en Filip.
 • Aflevering 3

  De adoptie van het kind van Hofkens is weer uitgesteld. Hij komt een vrouw tegen die zwaar gekwetst is. Ze is mishandeld en staat vol brandwonden van sigaretten. Ze vinden een adres en telefoonnummer in haar zak. De man beweert dat hij haar al lang niet meer gezien heeft. De vrouw zegt dat hij liegt, ze werd door hem gebruikt voor prostitutie. Hofkens gelooft de man, Bea de vrouw. De man stuurt de politie langs voor hun schijnhuwelijk. De vrouw vlucht uit het ziekenhuis en valt de man aan met een mes. De man sterft op de operatietafel. Ze kan net op tijd het land uit vluchten. De vader van Tim wil hem terug van Iris. Roos gaat Tim terug ophalen van school. Later die dag komen Tim en Roos aan bij Iris, ze wil weg bij haar man. Filip gaat een baby ophalen met uitdrogingsverschijnselen. Hij vindt dat de vrouw hem te laat heeft binnengebracht. Ze vinden een stof die in drugs zit bij het bloedonderzoek van de baby. De vrouw blijkt het via medicatie binnen te krijgen. Wim en Evy kussen, ze kunnen niet van elkaar blijven.
 • Aflevering 4

  Messenwerper gooit een mes in de arm van zijn vrouw omdat de directeur het steeds spectaculairder wil. Ze kan niet optreden op de opening en dreigt ontslagen te worden. Marie Sofie springt in voor de vrouw. Vrouw die op trouwen staat heeft een hersentumor. Filip heeft last van gevoelloosheid in zijn arm en vreest dat hij ook een hersentumor heeft. Ze heeft niet lang meer te leven. Filip probeert haar te overtuigen radiotherapie te volgen. Een lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis wordt binnen gebracht met rode vlekken op het been. Pieter dient hem een verkeerd medicament toe. Hij moet dringend geopereerd worden. Andrea krijgt telefoon van de schooldirecteur, haar zoon is al een aantal dagen afwezig. Harry komt Hofkens vragen of hij wil investeren in zijn café. Sonja wil hem bij een ontbijtje overtuigen. Hofkens laat zich door Sonja ompraten, Mel is niet akkoord. Wim Soutaert komt optreden bij de opening van het café. Filip heeft weer last van gevoelloosheid in zijn hand en laat een glas vallen. Hofkens en Mel krijgen nieuws van het adoptiebureau, ze mogen volgende maand hun kindje gaan halen. Wim wil de affaire met Jana stopzetten maar het is sterker dan hemzelf.
 • Aflevering 5

  Een getuige van Jehova wil niet dat zijn zoon, die in het ziekenhuis wordt gebracht met apendicitis, bloed toegediend krijgt. Hofkens is genoodzaakt bloed toe te dienen om de jongen in leven te houden. De vader dient een klacht in tegen Hokens. De moeder gaat niet akkoord. Andrea helpt Hofkens uit de nood. Filip krijgt meer en meer last van bevende handen. Marie-Sofie wil dit raporteren aan Andrea maar Iris neemt het van haar over. Filip weigert naar een dokter te gaan. Andrea stuurt hem op ziekteverlof. UIteindelijk ziet Filip in dat Iris en Andrea het bij het rechte eind hebben. Filip krijgt een aanval. Femke's moeder krijgt een hersenbloeding. Femke voelt zich schuldig.
 • Aflevering 6

  Filip wordt binnen gebracht op intensieve zorgen met stuiptrekkingen. Leroy roept de dokters samen voor een analyse van Filips situatie. Iris probeert de zwaarste diagnoses te weerleggen of negeren. Het gaat niet goed met Filip. Hij krijgt een allergische reactie en stikt bijna. Uiteindelijk blijkt Filip een aneurisma te hebben. Hij moet onder het mes. De moeder van Femke verhuist van intensieve zorgen naar dienst revalidatie. Femke's vader maakt zich zorgen over de situatie thuis nu zijn vrouw in het ziekenhuis ligt. Wie verzorgt de boekhouding van de garage, wie zorgt er voor het huishouden,...? Hij stelt voor dat Femke full time thuis komt werken: de boekhouding maken en voor haar moeder zorgen. Zo kan de garage blijven draaien. Met tegenzin stemt Femke in. Duivenmelker Ludo valt in zijn duivenkot. Pieter redt zijn leven met een operatie. Jana merkt dat Pieter de peppillen blijft slikken. Harry en Sonja zetten de kamer boven het café te huur om een axtraatje bij te verdienen. Jana huurt het appartement. Geerts aankomst wordt twee dagen uitgesteld. Bea is terleur gesteld. Wim probeert Evi te negeren maar krijgt haar niet uit zijn hoofd.
 • Aflevering 7

  Filip gaat onder het mes. De neurochirurg ter plaatse is de grootste klootzak maar de beste chirurg. De operatie verloopt succesvol. Filip slaapt heel lang na de operatie. Iris is overstuur en wil Filip onder de scanner. Door toedoen van Iris wordt Filip vervroegd wakker. Wim vrijt met Evi. Evi maakt het uit met haar vriend Patrick. Wim is hier niet tevreden mee. Een kapster vindt haar dochter NIna na een mislukte zelfmoordpoging. Nina is verliefd. Evi is de enige die haar begrjipt. Ze gaat praten met Oscar omdat ze zichzelf herkent in Nina. Oscar bezoekt Nina in de kliniek. Femke helpt in de garage. De administratie is een soep. Femke geeft haar ontslag bij de spoed. Leroy zorgt ervoor dat de ambulances worden gecontrolleerd in de garage van Femke's vader zodat ze met het extra geld een externe boekhouder kunnen aannemen. Femke kan blijven. Pieter bezwijkt onder een teveel aan peppillen die hij gebruikt. Jana maakt Leroy wijs dat hij een appelflauwte heeft maar zij gelooft haar niet. Ze roept jana en Femke op het matje. Ze zwijgen beiden als vermoord.
 • Aflevering 8

  Tabeau, het adoptiekind van Hofkens en Mel, is ernstig ziek. Ze krijgen het nieuws de adoptieprocedure stop te zetten. Hofkens laat het hier niet bij. Hij wil het medische dossier zien. Jochen heeft een ongeval met zijn brommer. Andrea beschuldigt harry omdat hij de jongen bier bleef schenken. Andrea's ex Walter verwijt Andrea dat zij Jochen slecht opvoedt. Jochen raakt in coma maar ontwaakt. Hij is gedeeltelijk verlamd. Door al de gebeurtenissen eist Walter het hoederecht op Jochen terug. Evi wil gaan samenwonen met Wim. Wim vertelt Iris over zijn affaire met Evi. Filip herstelt snel. Twee ruziënde broers zitten vast in de lift. Eén van de twee, Luc, heeft claustrofobie. Hij hyperventileert. Een jongeman heeft een infectie opgelopen bij het plaatsen van een tattoo. Hij lijdt aan tetanus. Pieter papt aan met Anne-Sofie nu hij weet welke positie haar vader heeft. Evi trekt in bij Jana.
 • Aflevering 9

  Hofkens krijgt het medisch rapport van Thabo. Hij wil het adoptiebureau voor de rechter dagen. Mel wil niet dat Tabo naar Belgie komt als hij ongeneeslijk ziek is. Walters advocaat stuurt brieven naar Andrea om het verblijfsrecht van Jochen terug te winnen. Walter gaat trouwen met zn vriendin Linda. Anne-Sofie vertelt Evi dat Wim Sandra verlaten heeft. Filip en Wim komen te laat aan bij een verkeersongeval. De vrouw is verwond maar haar vriend wordt levend verbrand in het wrak. Wim ontdekt de identiteit van de man: het is Geert, de man van Bea. Net nu Bea, zonder het te weten, een vertrouwensband kweekt met de minnares van Geert. Bea gaat Geert identificeren in het mortuarium. Andrea wil Harry een proces aandoen voor de verlamming van Jochem. Er wordt een oud eenzaam vrouwtje binnen gebracht. Jana ontfermt zich over haar want kan geen familie van het vrouwtje vinden. Jana trekt zich het lot van het vrouwtje aan. Ze is bang zelf zo eenzaam te eindeigen en vertelt Femke dat ze nog nooit een lief heeft gehad. Een patiënt komt binnen met een stemprobleem. Hij heeft een erg hoge stem.
 • Aflevering 10

  De echtgenoot van verpleegster Bea wordt begraven. Haar collega's wonen allemaal de begrafenis bij, uitgezonderd de drie stagiairs en verpleegster Anne-Sofie. Zij moeten de dienst draaiende houden en hebben de handen meer dan vol. Evi ontfermt zich over de kleine Cleo, die volgens haar papa het oog van haar teddybeer heeft ingeslikt en dreigt te zullen stikken. Pieter moet de enkel van een painter onderzoeken en Jana moet het genante probleem van een getrouwde vrouw oplossen. Andrea Leroy slaagt er niet in haar tienerzoon Jochem ervan te overtuigen dat revalidatie noodzakelijk is en ze vraagt haar ex-man Walter om hulp. Anne-Sofie valt steeds meer voor de charmes van stagiair Pieter en ook tussen Filip en Iris is er geen gebrek aan romantiek. Hij windt er zelfs geen doekjes om dat hij graag aan kinderen wil beginnen. Hoofdverpleger Wim heeft een ernstige babbel met Jochem, maar zijn grote gesprek met Evi stelt hij uit.
 • Aflevering 11

  Stagiaire Evi en verpleegster Femke worden naar het zwembad gestuurd, waar duikster Tania van de wipplank is gevallen en met haar hoofd de badrand heeft geraakt. De jonge vrouw is buiten bewustzijn en heeft neurochirurgie nodig. Andrea Leroy ziet haar neef Lucas op de spoedafdeling. Hij heeft een oogontsteking en Pieter moet hem voorrang geven. Pieter stelt snel een diagnose, die echter in twijfel wordt getrokken door Jana. De strijd voor het verblijfsrecht van Jochem gaat onverminderd door tussen Andrea en haar ex-man Walter. Steven Hofkens heeft het adoptiebureau voor de rechtbank gedaagd om zijn adoptiezoon Thabo snel naar Vlaanderen te laten overvliegen zodat de nierproblemen van de jongen kunnen worden opgelost. Anne-Sofie is zenuwachtig omdat Pieter bij haar ouders komt eten. Femke is dolverliefd op Jana en probeert haar te verleiden. De kinderwens van Filip zorgt voor spanningen in zijn relatie met Iris. Ook tussen Mel en Steven Hofkens zit er een haar in de boter.
 • Aflevering 13

  Minister van onderwijs, Dirk Berghman, is 's nachts in elkaar geslagen in het stadspark. Hij heeft verschillende breuken opgelopen en moet onder het mes. Andrea Leroy eist van het ganse team dat de omstandigheden waarin de politicus werd gevonden binnen de muren van spoed blijven. Stagiaire Evi windt er geen doekjes om dat ze dit het toppunt van hypocrisie vindt en is van mening dat de kiezers recht hebben op de waarheid. De vader van Anne-Sofie heeft een golfclub tegen het hoofd gekregen en wordt met een gapende wonde in het ziekenhuis opgenomen. Zijn humeur daalt tot onder het vriespunt als blijkt dat Pieter, de ex van zijn dochter, hem zal verzorgen. Voor de drie stagiair-dokters is de dag van de waarheid aangebroken: wie van hen krijgt een vaste job op de afdeling? Net voor het verdict valt, ontstaat er grote commotie in het ziekenhuis.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis