Spitsbroers

Spitsbroers

Oscar Willems en Joren Seldeslachts als twee broers die allebei dromen van een carrière als profvoetballer. Terwijl voor de ene de droom werkelijkheid wordt, komt de andere nergens aan de bak.

Afleveringen

10 afleveringen

1. Scouting

De 21-jarige Alan Moerman en zijn vier jaar jongere broer Dennis zijn allebei verzot op voetbal en willen dolgraag profvoetballer worden. Voor één van hen lijkt die droom werkelijkheid te kunnen worden wanneer de trainer van KRC Genk naar een match van hun ploegje komt kijken.

2. Management

Leo Moerman haalt samen met de voorzitter van KRC Genk herinneringen op aan zijn vader, Alois Moerman, die in 1982 de Belgische beker won. Frieda vindt dat het tijd wordt om een manager in te schakelen voor haar zoon, nu hij ook een contract krijgt aangeboden bij de eersteklasser. Terwijl de ene Moerman-broer zijn voetbaldroom waarmaakt, moet de andere dringend op zoek naar een nieuwe job.

3. Powerplay

Na de nederlaag tegen KV Mechelen wordt de grond heet onder de voeten van Racing Genk. Ze moeten scoren. Moerman begint op de bank, maar coach Deboosere besluit spits Thevenage van het veld te halen om de nieuweling zijn eerste kans voor een vol stadion te bezorgen. Een beslissing die niet zonder gevolgen is.

4. Teambuilding

Nu Deboosere is ontslagen, is het Spechtmans die als nieuwe coach de plak zwaait bij Racing Genk, en dat is meteen voelbaar bij het elftal. Spechtmans neemt zijn spelers meteen mee op afzondering, waarin een team vormen dé uitdaging is. Wanneer blijkt dat aartsrivalen Roel en Dennis op dezelfde kamer moeten liggen, stapelen de problemen zich op.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis