Sos Piet

Chef-kok Piet Huysentruyt lost de culinaire problemen van de kijkers aan huis op en geeft handige en originele keukentips en ideeën.

Alle afleveringen

13 afleveringen

  • 1. Sos Piet - 1

    - Boerenbrood bakken met Jurgen 1. meng 2 soorten bloem 2. kneden ! 3. laat 2 keer rijzen in een oven van 40°C 25 minuten bakken in een oven van 225°C - Ossehaas in bladerdeeg bakken met Sylvie 1. braad in de pan 2. laat nadien afkoelen 3. afdrogen met keukenpapier - Appelbeignets bakken met Sylvia 1. gebruik geen water 2. gebruik geen olie 3. laat het deeg niet rijzen 4. gebruik het mandje RERUN: ok, niet tijds-of themagebonden
  • 2. Sos Piet - 2

    Peter uit Duinkerken kan zijn kip niet fileren 1. gebruik het juiste mes (uitbeenmes) 2. snij eerst langs het borstbeen 3. niet hakken ! Het mes het werk laten doen. Stijn wil een vissoep maken zoals op restaurant 1. gebruik niet veel vetstof 2. maak eerst de visbouillon 3. ... dan pas de vissoep en veel vis gebruiken in vissoep Danny slaagt er maar niet in om een lekkere rijsttaart te bakken 1. gebruiik geen boter 2. laat de rijst garen 3. gebruik geen amandelpoeder RERUN: ok, niet tijds-of themagebonden
  • 3. Sos Piet - 3

    Pistolets bakken met Paula 1. Weeg alles goed af 2. Goed kenden 3. laten warm rijzen op 40°C à 50°C 4. rol mooie bolletjes Kabeljauw fileren en bakken met Dominique en Sonja 1. Behandel de vis met zachtheid 2. Gebruik een scherp mes 3. Begin met lcihtbruine boter 4. Prik niet in de vis 5. Wentel de vis in de bloem RERUN:ok , niet tijds-of themagebonden
  • 4. Sos Piet - 4

    Ingrid: witloofsoep Claudine: champignons bakken Griet: flantaart RERUN: ok, niet tijds-of themagebonden
  • 5. Sos Piet - 5

    Natascha:moussaka Jo: muesli-koekjes RERUN: het heeft duidelijk veel geregend en het is koud.
  • 6. Sos Piet - 6

    valentijn! Nathalie: oesters in champagnesaus Margalie (negerin): liefdesappels RERUN: niet ok, VALENTIJNSAFLEVERING
  • 7. Sos Piet - 7

    Maria: mosterdroomsaus Rita: stokvis José: pannacotta (schoonmoeder van Bart De Pauw) RERUN: Ok, maar het is héél nat buiten.
  • 8. Sos Piet - 8

    Liliane genoot in Oostenrijk van een heerlijke looksoep. Aan haar eigen kookvuur wil het echter niet lukken, hoewel ze heel veel look gebruikt. Piet Huysentruyt snelt Liliane ter hulp en toont haar stap voor stap hoe pittige looksoep wordt gemaakt. Dianes room verwatert altijd, terwijl ze dikke room op haar mosselen wil. Chef-kok Piet leert haar hoe ze de mosselen bereidt waar ze al jaren van droomt. Anna’s mattentaart is veel te zwaar, nat en niet doorbakken. Piet Huysentruyt is met verstomming geslagen als hij ziet hoe Anna te werk gaat en hij leert haar de kneepjes van het mattentaart bakken.
  • 9. Sos Piet - 9

    Lourdes: gefrituurde vis in deegjasje Joke: champignonsaus Carine: chocoladesaus RERUN: niet ok, het SNEEUWT
  • 10. Sos Piet - 10

    Rita: blackwellsaus Frans: gestoofd witloof Dirk: bananencake RERUN: Ok, niet tijds-of themagebonden. Wel "alle recepten vind u in TV Familie"
  • 11. Sos Piet - 11

    Nelly: Osso Bucco Christine: bordelaisesaus (rode wijnsaus) Gerrit: nougat RERUN: ok, niet tijds-of themagebonden
  • 12. Sos Piet - 12

    Leen: ajuinsaus Nadine: jagersaus Ilse: chocolademuffins RERUN: op einde "wie recepten wil nalezen, kan dat in tv-familie" knippen voor rerun!
  • 13. Sos Piet - 13

    Jan: Gazpacho (in cafe den bruinvis Hombeek) Marc: vlees in een zoutkorst Christ en Vicky in een rusthuis: witte choco RERUN: best voor de zomer programmeren: 'tot deze zomer, voor de gaspacho op het terras" + afkondiging laatste aflevering 4de seizoen
  • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
  • En dat helemaal gratis