SOS Piet

SOS Piet

Piet Huysentruyt lost de keukenproblemen van zijn gasten op.

16 afleveringen

 • 1. SOS Piet - 1

  - Kip met rijst in curry: Hobbykok Kris slaagt er niet in kip met rijst in curry te bereiden. - Vis in zoutkorst: Martine gebruikt korrelzout in plaats van grof zout, ze verwijdert de ingewanden van de vis niet en ze gebruikt geen kruiden, waardoor haar vis in zoutkorst een flop is. - Schuimtaart: Het bladerdeeg van de schuimtaart van Diane is slap en er loopt suikersiroop uit de taart.
 • 2. SOS Piet - 2

  - Vis in papillot: Bob is niet te spreken over zijn vis in papillot: de saus is te lopend en de groenten geraken niet gaar. - Witte wijnsaus: Sheila heeft een mailtje naar Piet gestuurd omdat haar witte wijnsaus heel dik is en slecht van smaak. - Liers vlaaike: Peggy heeft het recept van Lierse vlaaikes van het internet gehaald, maar het resultaat laat te wensen over.
 • 3. SOS Piet - 3

  - Boerenomelet: Agnes kiest op restaurant vaak voor een boerenomelet, omdat het in haar eigen keuken niet wil lukken. - Pekelen: Eva wil vlees leren pekelen volgens de regels van de kunst want haar probeersel heeft een grauwe kleur en smaakt niet lekker. - Gistpannenkoeken: De gistpannenkoeken van Magda willen niet rijzen en de smaak is niet om over naar huis te schrijven.
 • 4. SOS Piet - 4

  - Groentenaspic: Margy is gefrustreerd omdat haar groenteaspic in mekaar valt als ze schijfjes probeert te snijden. - Zuurkoolstoemp: Kris is niet te spreken over haar zuurkoolstoemp. De aardappelen koken twee uur maar blijven rauw en de worst barst open. - Fruittaart: Peggy heeft problemen met haar fruittaart: het deeg krimpt in de oven en de banketbakkersroom bindt niet.
 • 5. SOS Piet - 5

  - Mechelse koekoek: De saus van Jos' Mechelse koekoek staat onder het vet en het vlees van de kip blijft taai en smaakt niet pittig genoeg. - Stroganoffsaus: In de keuken van Monique is de Stroganoff een bron van frustratie. De saus heeft gewoonweg geen smaak en is veel te rood van kleur. - Crème russe: De crème russe van Patrice ziet er heel mooi uit en is lekker van smaak, maar veel te lopend.
 • 6. SOS Piet - 6

  - Bouillabaisse en rouille: An en haar echtgenoot Jan zijn gek op de Franse keuken, maar hun bouillabaisse lijkt wel tomatensoep met stukjes vis in en de rouille ziet er uit als wortelpuree. - Fruit in brickdeeg: In de keuken van Erwin zorgt het exotisch fruit in bladerdeeg voor frustratie. Na het frituren loopt het vet uit het beursje en het deeg is allesbehalve krokant.
 • 7. SOS Piet - 7

  - Komkommersoep: Martine is niet tevreden over haar komkommersoep. Wat ze ook probeert, de soep smaakt flauw en ziet er waterachtig uit. - Couscous: In de keuken van Josephine zorgt de couscous voor frustratie, omdat de korrels aan mekaar kleven en een koek vormen. - Glutenvrije cake: De glutenvrije cake van Nadine valt uiteen en blijft aan de vorm blijft kleven.
 • 8. SOS Piet - 8

  - Chips: Juf Griet probeert zelf chips te maken maar de aardappelschijfjes plakken aan mekaar als ze uit het frituurvet komen. - Piro's of worstenbroodjes met pistoletdeeg: Geert heeft de hulp van Piet Huysentruyt ingeroepen omdat zijn piro's mislukken: het deeg blijft niet rond het gehakt hangen en de smaak is slecht. - Kiwisorbet: De kiwisorbet van Dirk is niet meer dan een grote klomp ijs.
 • 9. SOS Piet - 9

  De 22-jarige Bonita is vijf jaar geleden van Congo naar West-Vlaanderen verhuisd. Ze trekt heel goed haar plan in de keuken, maar met eendenfilet wil het niet lukken. Het vlees is te rood en de saus te bleek. Piet Huysentruyt leert Bonita hoe ze de culinaire misser in een gastronomisch pareltje kan omzetten.
 • 10. SOS Piet - 10

  Pickles: Isabelle wil haar kinderen verwennen met zelfgemaakte pickles. Ze heeft alle ingrediënten gekocht, maar heeft er geen idee van hoe ze er aan moet beginnen. Piet Huysentruyt legt Isabelle met veel enthousiasme uit hoe pickles volgens de regels van de kunst wordt gemaakt. Mispelkroketten : In de keuken van Chris zorgen de mispelkroketten voor frustratie. De smaak is niet fijn genoeg, de puree is te vochtig en de kroketten zijn niet vierkant van vorm. Piet Huysentruyt wil weten waar Chris in de culinaire fout gaat en zet haar aan het werk. Kazandibi: Inge heeft in Instanboel de specialiteit kazandibi leren eten en ze wil de gebakken roompudding ook zelf kunnen maken. Haar probeersel is lekker van smaak, maar ziet er niet uit. Piet Huysentruyt staat Inge met culinaire raad en daad bij.
 • 11. SOS Piet - 11

  Piet Huysentruyt haast zich naar de keuken van Marleen om haar tartiflette volgens de regels van de kunst te leren maken. Haar eigen probeersel is lekker van smaak, maar lopend in plaats van smeuïg. En ook de aardappelen zijn niet helemaal gaar, hoewel het gerecht een uur in de oven heeft gestaan.
 • 12. SOS Piet - 12

  Carry kan zich goed uit de slag trekken in de keuken, maar snijtechnieken is ze niet meester. Ze wil fijne schijfjes kunnen snijden zonder haar handen te verwonden. Ze wil ook weten welk mes ze voor wat moet gebruiken en hoe ze haar messen moet slijpen. Piet Huysentruyt leert Carry de scherpe kneepjes van het vak.
 • 13. SOS Piet - 13

  SOS Piet kreeg een mail van Xavier De Pauw, die verantwoordelijk is voor de Vlaamse Club in Londen. Zij organiseren heel wat culturele en sociale activiteiten. Maar blijkbaar zijn de leden van de club ook fervente kookliefhebbers. Of misschien ook weer niet? Want Xavier laat weten dat er toch wel wat fout dreigt te lopen bij de leden van de club als zij aan hun kerstmenu willen beginnen.
 • 14. SOS Piet - 14

  Gilberte is een alleenstaande dame, die op oudejaarsavond tien gasten heeft uitgenodigd die ze culinair in de watten wil leggen. Als gastvrouw wil ze zelf ook aan de feestdis kunnen zitten en daarom rekent ze op de inspiratie van Piet Huysentruyt om een haalbaar menu samen te stellen. De chef-kok stelt voor om rillettes van gerookte zalm als voorgerecht te serveren omdat deze schotel op voorhand kan worden gemaakt zonder aan smaak te verliezen. Hetzelfde geldt voor het tussengerechtje: cappuccino van champignons met wilde eendenborst en ganzenlever. Als hoofdgerecht leert Gilberte hindenfilet met mangochutney volgens de regels van de kunst maken. En het dessert wordt met vuurwerk geserveerd.
 • 15. SOS Piet - 15

  - Haas : Claudia wil haas volgens de regels van de kunst leren maken. Haar eigen probeersel is een mislukking over de hele lijn: het vlees blijft taai en de saus is zowel smaakloos als waterachtig. Piet Huysentruyt wil weten waar het fout gaat en hij zet Claudia aan het werk. - Zongedroogde tomaten: Stephanie slaagt er niet in lekkere zongedroogde tomaatjes te maken. Ze eindigt telkens met zwarte tomaatjes die zuur smaken. En dat is uiteraard niet de bedoeling. Piet Huysentruyt lost het probleem van deze jonge keukenprinses in drie stappen op. - Chocolade-ijs: In de keuken van Pascale zorgt het chocolade-ijs voor frustratie: het ijs is beenhard en smaakt niet naar chocolade. Piet is niet verrast dat het toetje mislukt want Pascale klopt het eigeel niet op. En dat is nog maar het begin...
 • 16. SOS Piet - 16

  - Scampi's in roze roomsaus: Piet Huysentruyt rijdt naar Maarkedal om Sonja te leren hoe scampi's in roze roomsaus volgens de regels van de kunst bereid worden. Ze heeft het gerecht zelf al enkele keren gemaakt, maar dan kleven de scampi's aan de pan en is de saus te dik en te plakkerig. - Wulken: Dirk wil wulken kunnen maken zoals op de kermis. Over zijn eigen probeersel is hij niet te spreken: de zeeslakken lijken wel rubber en smaken flets. Piet Huysentruyt helpt deze keukenprins in drie stappen uit de culinaire rats. - Knödel met rozijnen: Ann wil haar gezin verwennen met knödel met rozijntjes -een Oostenrijks dessert- maar het lukt haar niet deze koek te maken. Ze eindigt telkens weer met een plakkerige boel en de rozijntjes vallen eruit. Piet Huysentruyt staat Ann met raad en daad bij om deze misser om te zetten in een culinaire voltreffer. rerun: kerstversiering!
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis