Rijker Dan Je Denkt?

Rijker Dan Je Denkt?

We zich ooit afvroeg wat zijn schatten op zolder allemaal waard zou zijn en wat de verhalen achter de objecten zijn, krijgt daar een antwoord op in Rijker dan je Denkt?

Afleveringen

10 afleveringen

 • 1. Hertoginnedal 1

  Staf ontvangt vandaag in Hertoginnedal, waar de regeringsonderhandelingen plaatsvinden. We krijgen een unieke blik binnen de muren van deze mooie locatie. Opnieuw zitten er prachtige ontdekkingen tussen de vele objecten. Een voorbeeld van een pareltje voor auto-expert Gert Beets is de unieke oldtimer cabriolet die Martin meebrengt: een Borgward coupé uit 1960.
 • 2. Belfius-toren 1

  Deze week trekt Staf Coppens naar een van de hoogste gebouwen van België: de Belfius-toren te Brussel. Cindy heeft een tekening van de stripreeks 'Bollie en Billie' bij. Zij heeft het van haar schoonvader gekregen, die het op zijn beurt gewonnen heeft op een tombola. Gepersonaliseerde tekeningen van de hand van Roba kom je niet vaak tegen. Is deze tekening echt en zo ja wat is de waarde ervan?
 • Vandaag trekt Staf Coppens naar de Veldstraat in Gent, waar kasteel Hotel D'hane-Steenhuyse verborgen ligt. Dat is de ideale plek voor een nieuwe schattingsdag. Een regiment tinnen soldaatjes, vintagelampen, 300 boeken gedrukt op bijbelpapier en een samoeraizwaard. Tal van objecten passeren de revue. Zit er ook echt een verborgen schat tussen?
 • 4. Hertoginnedal 2

  Staf trekt opnieuw naar een van de bekendste kastelen van het land: Hertoginnedal in Brussel. Daar krijgt hij de meest uiteenlopende spullen te zien: van een imposante Warwick-vaas, een popcornmachine uit de jaren 50 en een muziekdoos tot Argentijnse juwelen en een zeer speciale uitvoering van het gekende gezelschapsspel Scrabble.
 • Staf trekt deze week opnieuw naar Gent. Achter het beroemde Gravensteen ligt een van de oudste en misschien wel bekendste kloosters van ons land: het Augustijnenklooster. Wanneer de expert strips er een exemplaar van Marc Sleen's 'Beo de verschrikkelijke' te zien krijgt, is hij meteen enthousiast. Dit album wordt beschouwd als de heilige graal voor de Nero-verzamelaar.
 • 6. Belfius-toren 2

  Staf Coppens trekt naar de Belfius-toren in Brussel. Daar komt Vera langs, die een poëzieboekje heeft meegebracht. In tegenstelling tot de meeste vriendenboekjes is dit echter vooral door kunstenaars en schrijvers gesigneerd. Niet van de minste, want naast Ernest Claes heeft ook striptekenaar Willy Vandersteen een bladzijde voor zijn rekening genomen.
 • 7. Brouwerij Palm 1

  Staf Coppens trekt naar Brouwerij Palm. Iedereen mag vandaag tot in het hartje van de brouwerij komen en ook het nabij gelegen kasteel Diepensteyn, waar het verhaal ruim 300 jaar geleden begon, zet zijn deuren wagenwijd open. Een fantastische plek voor een nieuwe schattingsdag van onder meer een oude camera, bronzen woestijnvossen, een Afrikaans duivelsbeeld tot zelfs juwelen.
 • Staf Coppens trekt naar het Gentse stadspaleis Hotel D'Hane-Steenhuyse. Daar krijgt hij onder meer een vliegende schotel, een boogschutterscape en een schildpadklok te zien. Kris heeft een grote striptekening bij. Het gaat om de befaamde 'wafelenbak' uit de stripreeks Nero van de hand van Marc Sleen.
 • Staf Coppens trekt naar een van de oudste kloosters van ons land: het Augustijnenklooster te Gent. Hij krijgt er onder meer stoommachines, oude camera's en een grote collectie speelgoedberen te zien. Expert Elke krijgt een bijzondere klok te zien. Het gaat om een Congreve-klok die op een heel aparte manier wordt aangedreven. Dit type klok werkt niet altijd even goed, maar wordt wel fel gezocht.
 • 10. Brouwerij Palm 2

  Staf Coppens trekt opnieuw naar Brouwerij Palm. Van een smeedijzeren arend op ware grootte of een verzameling oude camera's tot speelgoedtreintjes en een contrabas: allemaal passeren ze de revue. Rut, expert Afrikaanse kunst, krijgt een masker van de Mende-stam uit Sierra Leone te zien.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis