Ramona

Ramona

Vlaamse komedie TV-serie over een excentrieke deftige oudere dame die een huwelijksbureau opent. Ze wordt hierin bijgestaan door haar twee ex-echtgenoten.

Afleveringen

17 afleveringen

 • 1. MADAME SUPERETTE

  Ramona is een merkwaardige en temperamentvolle vrouw. Nu ze op rijpere leeftijd is, kan ze terugblikken op haar leven. Ze heeft meer dan één echtgenoot en meer dan één minnaar gehad. Die ene grote en rustige liefde heeft ze nooit ontmoet. Toch is Ramona nog steeds optimistisch en bezit ze een flinke dosis humor, wilskracht en enthousiasme.
 • De kruidenierster, die regelmatig bij Yves aan de toog hangt, is niet te spreken over Ramona. Arthur vindt dat hij waardeloos is voor deze maatschappij en gaat gebukt onder het idee dat zijn ex-vrouw in zijn onderhoud moet voorzien. Het succes van 'De Magische Ring' is een doorn in het oog van concurrente Carla Baas. Samen met haar man wil ze Ramona een hak zetten.
 • 3. EEN EERLIJKE VROUW

  Ramona krijgt een merkwaardige dame op bezoek. Mireille is achtendertig, nog steeds maagd en weet niet goed hoe ze hier verandering in kan brengen. Tijdens het gesprek schildert ze haar vader af als een echte droogstoppel. Ramona maakt kennis met de pa van Mireille en ondervindt dat hij toch niet zo zuur is.
 • In het huwelijksbureau 'De Magische Ring' weet iedereen ondertussen wat hij of zij moet doen. Ramona poseert voor Sigi en Arthur teistert Miche met een opiniepeiling. Carla Baas, de concurrente van Ramona, heeft niet stilgezeten en stuurt ene Raymond naar 'De Magische Ring'. Hij kan omschreven worden als een moeilijk geval.
 • 5. BERNARD

  Arthur is depressief omdat hij voor de zoveelste keer zonder baan zit. Een zwaar gehavende Uyttebroeck komt zijn beklag doen bij Ramona. Wanneer Mireille onverwacht binnenvalt, staan de twee ex-minnaars als kemphanen tegenover elkaar.
 • 6. MOEDERWEELDE

  Arthur weigert het slachtoffer van Mireille te spelen en hij wil zich wreken. Bernard, die van huis is weggelopen, zoekt zijn toevlucht bij Ramona. Zijn moeder laat het daar uiteraard niet bij.
 • 7. DE MILJARDAIR

  Een annonce van een excentrieke miljardair zorgt voor heel wat opschudding bij "De Magische Ring". Een blondine en een brunette zetten letterlijk hun beste beentje voor om de aantrekkelijke, maar vooral steenrijke klant van Ramona te strikken.
 • 8. PROBLEMEN

  Yves, cafébaas van 'In de fazant', is het alleen zijn moe en denkt er ernstig over na om een vrouw te zoeken. Ramona is de meest aangewezen persoon om dat probleem op te lossen.
 • 9. ZIJNE EMINENTIE

  Ramona en Wawa vergezellen Sigi naar zijn eerste tentoonstelling. Ondertussen klopt de seksueel geobsedeerde Uyttebroeck bij 'De Magische Ring' aan met de bedoeling waar voor zijn geld te eisen. Alleen Miche is thuis en zij probeert hem duidelijk te maken dat de dossiers van Ramona strikt vertrouwelijk zijn. Toch staat hij erop haar zijn zaak uit de doeken te doen.
 • 10. JOHN

  Hoewel Miche en Wawa hem helpen waar ze maar kunnen, heeft Arthur last met zijn rol als bisschop. Galerijhouder John Smith wil blijkbaar meer dan Sigi's schilderijen tentoonstellen en legt zijn probleem voor aan Ramona. Aangezien onmogelijk niet in haar woordenboek staat en liefde 'liefde' blijft in alle betekenissen van het woord, zoekt Ramona de geschikte manier om Sigismond te overtuigen.
 • Arthur is bevorderd tot 'stomme' sergeant. Miche vindt dit een reden te meer om producers die hun eigen scenario's schrijven, te wantrouwen. Het is volle maan en er hangt duidelijk romantiek in de lucht. Reginald neemt Ramona uit eten. Sigi en Arthur vinden dit helemaal niet leuk. Wanneer de mysterieuze Sandra aanbelt, staat Sigi erop met haar alleen gelaten te worden.
 • 12. ZWARTE PIET

  Arthur heeft als sergeant een paar verwondingen opgelopen. Wanneer een rijke gravin op hem verliefd wordt, verzacht dit natuurlijk de pijn. Ramona krijgt het bezoek van Regina, een lieve maar naïeve secretaresse die een vader zoekt voor haar ongeboren baby. Directeur-generaal André Van Keirsbilck komt zijn medewerkster achterna en probeert Ramona met zijn chequeboek te imponeren.
 • Arthur raakt van de wal in de sloot. Zijn gravin zit dronken achter het stuur en rijdt een ravijn in. Enkel en alleen omdat Arthur geen loonsverhoging vraagt, mag hij van de scenarist in leven blijven. De zwangere Regina kan op Ramona's steun rekenen. André Van Keirsbilck geeft het echter niet op en komt zijn secretaresse opeisen.
 • 's Nachts wordt er ingebroken. Onverschrokken als Ramona is, gaat ze op het geluid van brekend glas af en ze betrapt de dief op heterdaad.
 • 15. WATER EN VUUR

  De maffia valt de Magische Ring binnen. Miche, Wawa en Arthur worden in de keuken gekneveld achtergelaten zodat de kust veilig is voor Don Fredo, een echte "Peetvader". Naast zijn maffiapraktijken blijkt Don Fredo in de eerste plaats een gewone papa te zijn. Hij is op zoek naar een geschikte man voor zijn dochter en oogappel Claudia.
 • 16. LA MAMMA

  Arthur wacht vol spanning op het vervog van het scenario. In deze passage is hij immers de controle over zijn armen en benen kwijt. Sigismond raakt maar niet uit zijn artistieke impasse. Hij gedraagt zich ook weinig sociaal. Ramona heeft mevrouw Van der Slagmolen en haar zoon Bernard uitgenodigd omdat ze he aan Don Fredo en Claudian wil voorstellen.
 • Om een of andere gekke reden heeft Miche een rol gekregen in hetzelfde feuilleton als Arthur. Sigismond loopt een ex-vriendinnetje tegen het lijf. Ze halen samen herinneringen op en hij nodigt haar uit om op zijn kamer zijn schilderijen te bekijken. De seksueel geobsedeerde Raymond duikt opnieuw op. Hij wil wraak nemen en huurt twee zware jongens in om bij Ramona de boel kort en klein te slaan.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis