Over Winnaars

Over Winnaars

Koen Wauters verrast mensen die door een ziekte of ongeval een fysieke beperking opliepen met een uniek voorstel. Hij helpt hen om plannen of ambities die ze door hun beperking hebben opgeboren, tóch waar te maken. Als buddy of coach helpt Koen hen om boven zichzelf uit te stijgen.

Afleveringen

4 afleveringen

Aflevering 1

Koen maakt kennis met politie-inspecteur Pieter, die bij een ongeval tijdens een schietoefening een kogel in de rug kreeg. Die kogel zit nog steeds in zijn ruggenmerg. Ondanks zijn beperking houdt Pieter ervan om fysiek uitgedaagd te worden. Vlak voor zijn ongeval stond hij op het punt om samen met een collega te gaan paragliden. Plannen die hij abrupt moest opbergen toen hij in een rolstoel belandde. Tot nu. Koen neemt Pieter mee naar het Franse Annecy, waar hij hem zonder enige motorische hulp van een 1,5 km hoge col zal duwen. Een rolstoel zal Pieter niet tegenhouden om de berg af te vliegen...

Aflevering 2

Kathy werd op 24-jarige leeftijd getroffen door een beroerte die haar volledige rechterkant verlamde. Ze moest alles opnieuw aanleren, maar vocht zich via een lange revalidatie een weg terug. Alleen haar grote droom om in Canada tussen de walvissen te gaan kajakken, moest ze opbergen. Dat is echter buiten Koen Wauters gerekend. Hij toont haar dat niets onmogelijk is.

Aflevering 3

Esmee klautert stilaan recht na een bijzonder moeilijke periode. Ze lijdt aan anorexia en terugkerende depressies en overleefde in 2013 een zelfmoordpoging. Daar draagt ze nog steeds de zware fysieke gevolgen van. Maar Esmee vecht terug en is vastberaden haar leven weer op de rails te krijgen. Ooit deelnemen aan een obstakelrun is één van haar dromen, maar lopen kost haar de grootste moeite. Opgeven staat echter niet in Esmees woordenboek en dus reist ze samen met Koen en topcoach Frédérique Neys naar IJsland om zich vast te bijten in een loodzware Spartacus Race.

Aflevering 4

Koen nodigt voor het eerst niet één, maar twee overwinnaars uit voor de uitdaging van hun leven. Xander en zijn beste vriendin Lena worstelen nog elke dag met de fysieke gevolgen van een auto-ongeval. Lena bleef met chronische pijn achter, Xander is volledig verlamd en zit in een rolstoel. Vlak voor hun ongeluk sloten de twee een pact om ooit samen de Chinese Muur af te stappen. Dat pact wil Koen samen met hen eren. De tocht wordt ook voor hem misschien wel de moeilijkste uitdaging ooit.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis