Obese NL

Obese NL

Nederlandse realityreeks waarin zes personen met morbide obesitas een jaar lang volgt in hun strijd tegen de kilo's. In 300 dagen proberen zij de helft van hun gewicht te verliezen.

Afleveringen

4 afleveringen

  • De 22-jarige Manouk zou juist nu van haar jonge leven moeten genieten, maar dit doet ze niet vanwege de ongemakken en onzekerheid die haar extreme overgewicht met zich meebrengen. Haar grote liefde, Sjoerd, maakt zich ernstig zorgen over hun gezamenlijke toekomst. Want zoals Manouk nu leeft, ziet het er niet naar uit dat ze samen oud zullen worden.
  • Johan Kerren is al 28 jaar gelukkig met Simone en samen hebben ze twee kinderen. Door zijn werk als nachtbeveiliger en zijn ongezonde levensstijl lijdt Johan aan morbide obesitas. Als gevolg van de nachtdiensten is zijn bioritme compleet verstoord en zal afvallen voor hem moeilijk worden. Johan zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn doel te bereiken.
  • De 15-jarige Jay is de jongste deelnemer ooit aan dit programma. Hij is extreem zwaar en zal - als hij zo doorgaat - geen 20 jaar worden. Zijn ouders zijn inmiddels ten einde raad. Door nu te gaan afvallen kan Jay de schade nog beperken, maar dan moeten er ook binnen het gezin dingen veranderen.
  • Manon is de zwaarste vrouw van dit seizoen. Ze heeft zich opgegeven omdat haar twee zonen nachtmerries hebben over hun moeder en haar gezondheid. Bovendien is de hele familie het vertrouwen in Manon een beetje kwijt want ze belooft regelmatig om op dieet te gaan, maar na een paar dagen vervalt ze telkens weer in haar slechte eetgewoontes. Het wordt tijd dat ze het roer definitief omgooit.