NYPD Blue

NYPD Blue

Het reilen en zeilen op het kantoor van de recherche van het 15e district in Manhattan, New York, dat geleid wordt door Andy Sipowicz, een norse en introverte detective met een hart van goud.

Afleveringen

9 afleveringen

Kelly moet in de Licalsi-zaak getuigen. Hij ontkent van Janice's medeplichtigheid in de Marino-moorden op de hoogte te zijn geweest. Omdat zij bang is dat hij in moeilijkheden zal geraken, verklaart ze zich bereid een zwaardere straf te aanvaarden. Kelly laat haar niet in de steek. Zijn gevoelens voor Janice en zijn betrokkenheid leiden tot een moeilijk gesprek met Robin.
Interne Zaken onderzoekt de aanhouding van de corrupte agenten. Kelly en Sipowicz, die hen op heterdaad betrapten, worden zelf aan de tand gevoeld omdat ze Interne Zaken niet vooraf op de hoogte brachten van hun verdenkingen. Janice verklaart tijdens haar proces dat ze Marino en diens bodyguard neerschoot uit vrees voor haar eigen leven en dat van Kelly.
Theresa Carlin, de vrouw die tegen Andy's advies in weigerde klacht in te dienen tegen haar gewelddadige man, wordt vermoord in haar appartement teruggevonden. Andy is er zeker van dat de echtgenoot de dader is, maar die beweert onschuldig te zijn. Het is dan ook aan Sipowicz om de harde bewijzen te vinden.
De politierechercheurs onderzoeken een schietpartij waarbij een klein meisje werd gedood. Kelly ondervraagt Duane Rollins, die beweert dat iemand vanuit een andere auto zomaar op hem is beginnen schieten. Getuigen van het drama spreken zijn versie van de feiten tegen. Zij vertellen dat Duane in een achtervolging was betrokken vooraleer de schietpartij begon.
Bobby Simone, vervanger van John Kelly, begint aan zijn eerste dag. Sipowicz beslist ogenblikkelijk dat hij de kerel niet mag en gaat bij Fancy protesteren. Wanneer Simone even later succesvol Abruzzo, de gewelddadige en zeer dronken ex-vriend van Lesniak, overmeestert, moet Sipowicz zijn eerste indruk al een beetje herzien.
Simone en Sipowicz onderzoeken de moord op Louise Shennon, wier lijk in een gebouw in renovatie werd gevonden. Ze ontdekken dat haar echtgenoot, dokter-kraker Peter Shennon, de voorbije dagen zeer vaak met ene Judith Krasky telefoneerde, een knappe blondine die ooit als receptioniste voor hem werkte.
Eddie Diaz, een jongen van vijftien, wordt op het speelplein van zijn school doodgeschoten. Nick Williamson, het elfjarig zoontje van Simone's ex-buurvrouw Christy, wordt in de schooltoiletten betrapt terwijl hij een pistool probeert door te spoelen. Nick verkondigt trots dat hij de dader is. Hij neemt immers aan dat zijn jonge leeftijd hem tegen een lange, harde straf zal behoeden.
De politie vindt het verbrande lichaam van een zwangere vrouw op een verlaten plek. Een dakloze die er zijn verblijfplaats heeft, vertelt Simone dat hij twee mannen in een zwarte bestelwagen zag, amper enkele minuten voor de brand uitbrak. Even later gaan Sipowicz en Simone met een man praten die zich Fatso noemt en de ontvoering van een prostituee heeft gemeld.
Peter Schelzo, de 27-jarige co-eigenaar van een homobar, wordt vermoord in zijn kantoor teruggevonden. Hij werd eerst met nylonkousen vastgebonden en kreeg daarna een kogel door het hoofd. Het doet Bobby Simone terugdenken aan de allereerste moordzaak die hij onderzocht. Een zekere Leon Nadeau verdween toen achter de tralies.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis