NYPD Blue

NYPD Blue

Het reilen en zeilen op het kantoor van de recherche van het 15e district in Manhattan, New York, dat geleid wordt door Andy Sipowicz, een norse en introverte detective met een hart van goud.

Afleveringen

9 afleveringen

Simone en Sipowicz onderzoeken de moord op een zwarte man, wiens lichaam in een koffer aan de kant van de weg werd gevonden. Wanneer beide detectives een kijkje nemen in de buurt, lopen ze in op een man die plots op de vlucht slaat. Hij blijkt een van de daders te zijn. Hij weet te ontkomen. Dankzij de tips van enkele buurtbewoners komt er toch schot in het dossier.
Stu Morrisey vraagt Simone en Sipowicz om hem in een dossier rond een vermist kind te assisteren. Ricardo Garza, de vader van het kind, beweert dat zijn dochter in een pizzeria werd ontvoerd. De detectives onderzoeken de zaak en ontdekken al snel dat Ricardo's vrouw Elise een ingewikkeld, verborgen leven leidt.
Een zekere Mel vertelt Simone dat Darryl Boland onschuldig is, ook al zit hij in de gevangenis voor diefstal. Simone gaat akkoord om het dossier opnieuw uit te pluizen en licht Sipowicz in over de zaak. Andy herinnert zich hoe zijn collega George Harper de zaak destijds om mysterieuze redenen links liet liggen.
Sipowicz en Simone onderzoeken een bijzonder bloedige schietpartij. In een wagen langs de kant van de weg werden namelijk twee zwarte mannen dood aangetroffen. Een van hen is Kwasi, die Sipowicz zich herinnert als een man die niet verlegen zat om racistische uitspraken. De andere blijkt een zekere Prince te zijn, een drugsdealer.
Simone en Sipowicz ondervragen Lazlo Forsmann op de dienst Spoedgevallen, waar zijn vrouw enkele ogenblikken eerder werd binnengebracht. Lazlo vertelt de detectives dat twee blanke mannen zijn appartement binnenvielen. De boeven gaven zijn vrouw rake klappen en gingen met enkele waardevolle schilderijen aan de haal. Martinez wordt gevraagd een apart personeelsdossier te onderzoeken.
De detectives begeven zich naar de plaats waar ene Mike Kinnan is vermoord. De man was een voormalige brandweerman die als chauffeur voor zijn eigen limousineverhuurbedrijf werkt. Volgens ooggetuigen waren er twee daders waarvan één een cowboyhoed droeg. Simone en Sipowicz pluizen de zaak uit.
Simone en Sipowicz worden door Thelma Morris opgeroepen. De vrouw is in alle staten omdat Annette, haar geestesgestoorde dochter, door enkele tieners werd verkracht. Bobby ziet dat het meisje nog steeds in shocktoestand is en probeert haar zo goed mogelijk op te vangen. Annette legt een getuigenis af. Bobby en Andy slagen erin twee van de daders op te sporen.
Bobby Simone, Andy Sipowicz en Diane Russell zoeken de moordenaar van Willie Lopez. Peaches en Angela, twee travestieten die in de buurt tippelden, worden als mogelijke ooggetuigen opgepakt en ondervraagd. Na enig aandringen verklaren ze ene Arthur Cartwell te hebben gezien, een man die wegens kindermoord een lange straf moest uitzitten, maar vervroegd werd vrijgelaten.
Dianne Russell wordt in Jimmy Liery's bed wakker. Haar kleren liggen netjes opgevouwen op de stoel. Zij herinnert zich absoluut niets meer. Heeft Liery haar verdoofd? Verkracht? Veel tijd om te piekeren heeft ze niet, want ze moet samen met Martinez en Medavoy een moord onderzoeken die bij klaarlichte dag op een voetpad werd gepleegd. In de buurt blijft iedereen koppig zwijgen.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis