Met Vier in Bed

Met Vier in Bed

Vier duo's die een bed & breakfast uitbaten, verblijven een dag en een nacht in elkaars B&B en geven een beoordeling. Ieder koppel vertaalt zijn appreciatie in de vorm van bedjes, die worden uitgedeeld op een schaal van 1 tot 5. De B&B die het grootste aantal bedjes in de wacht sleept, wordt uitgeroepen tot winnaar van de week.

Afleveringen

28 afleveringen

 • 1. Ikejime Chez Pierrot

  De allereerste halte is het West-Vlaamse Lissewege, op een steenworp van Brugge en de Vlaamse kust. In 'het witte dorp' ligt Ikejime Chez Pierrot, de guesthouse in Japans thema van Pierre en Linda. Het koppel heeft al een lange carrière in de showbizz achter de rug als clown Papa Chico en assistente Vitamientje.
 • 2. Droomboot

  In Oudenburg, op een van de meest rustgevende plekjes van de streek, dobbert B&B Droomboot. Deze drijvende B&B van het koppel Lorenzo en Peter telt 4 gastenkamers. Ondanks de ruime, comfortabele verblijven heerst toch nog steeds 'het kajuitgevoel', door de vele raampjes die uitkijken op het water. Waterratten kunnen zich uitleven bij B&B Droomboot, want op het schip is een zwembad aanwezig.
 • 3. Casablanca

  In Kortrijk, aan de boorden van de Leie, ligt een stukje Marokko in West-Vlaanderen: de exotische B&B Casablanca van Saida. De naam is een verwijzing naar haar geboortestad. Casablanca heeft vier kleurrijke kamers in de stijl van Duizend-en-een-nacht. Dochter Yasmine helpt af en toe een handje in het restaurant en de B&B van haar moeder. Zij zal haar deze week dan ook vergezellen.
 • 4. La Rozerie

  De week wordt afgesloten tussen de Leie en de Schelde, in het schilderachtige Anzegem. Het dorpje vormt het decor voor La Rozerie, een viersterren-B&B die wordt gerund door eigenares Martine en haar collega Marianne. De B&B is een voormalige dierenartspraktijk die werd verbouwd tot vijf gastenkamers, waarvan twee zorgkamers die volledig uitgerust zijn voor mensen met een beperking.
 • 5. Driehoekshoeve

  In Kasterlee, een groene gemeente in de Antwerpse Kempen, ligt de Driehoekshoeve. Deze vakantiewoning, die plaats biedt aan 32 gasten, wordt uitgebaat door Kris en Els, die allebei opgroeiden op een boerderij en wier eigen landbouwbedrijf enkele honderden meters verder gelegen is.
 • 6. De Worfthoeve

  In Ten Aard, een pittoresk dorpje nabij Geel, ligt te midden van uitgestrekte weilanden B&B De Worfthoeve, sinds 2018 de thuisbasis van ex-profvoetballer Kevin Oris en zijn vrouw Katrien. De B&B telt 4 kamers, die verwijzen naar de landen waar ze hebben gewoond tijdens Kevins carrière. Daarnaast beschikt de Worfthoeve ook over een ruim wellnessgedeelte met binnenzwembad en sauna.
 • 7. Blauwe Hoeve

  Op de linkeroever van de Schelde ligt de Antwerpse gemeente Zwijndrecht. Omringd door weiland en polder bevindt er zich De Blauwe Hoeve, een gerenoveerde vierkantshoeve uit 1580. De Blauwe Hoeve heeft naast vijf gastenkamers ook een kinderboerderij, brasserie, feestzaal en binnen- en buitenspeeltuin. Sarah heeft de zakelijke leiding van het domein in handen, collega Tim is de uitbater van de B&B.
 • 8. De Koolputten

  In Waasmunster ligt de historische site De Koolputten. Hier werd in de jaren 30 steenkool opgeslagen en verhandeld. Sinds 2017 herbergt domein De Koolputten een brasserie, kunstgalerie en een B&B, die uitgebaat wordt door Jan. Partner Luc heeft een fulltimejob in de IT, maar helpt Jan tijdens de weekends en voert klusjes uit.
 • 9. Orgel Thuis

  Deze week trekt 'Met Vier in Bed' naar Limburg. In Kinrooi, de meest noordoostelijke gemeente van Vlaanderen, ligt Orgel Thuis, de B&B van Evelyne en Ludo. Het koppel baat al bijna 20 jaar het fietscafé Het Orgelhuys uit. In het pand naast het café creëerden ze B&B Orgel Thuis. De B&B beschikt over twee familiekamers, twee tweepersoonskamers en is ook toegankelijk voor mindervaliden.
 • 10. Mervi Heleena

  In Neeroeteren, een deelgemeente van Maaseik, deden Bert en de Finse Mervi amper 10 maanden geleden hun guesthouse Mervi Heleena open. Toen Bert op een dag de mogelijkheid kreeg om een pand te huren dat potentieel bood voor een brasserie met gastenkamers, besloot Mervi alles in Finland achter te laten. Guesthouse Mervi telt vijf kamers die allemaal sober en functioneel ingericht zijn.
 • 11. Het Warredal

  We blijven in Neeroeteren en trekken naar het domein Het Warredal om er de bossen in te trekken. Het Nutchel-gedeelte is het next level glamping-concept van Kristel en haar assistente Els. Maar liefst 29 houten cabines werden neergeplant in het bos, stuk voor stuk ingericht en voorzien van basiscomfort. 'Back to nature, back to basics. Dat is het concept.
 • 12. Het Buskruid

  In Lummen, de parel van de provincie Limburg, vallen vele mooie plekjes te ontdekken. Zo ook Het Buskruid: het hotel van voormalig salesmedewerker Nicole. Ze begon een winkeltje in thee en kruiden, en kwam op het idee er een hotel aan te breien. De zeven kamers die ze ter beschikking stelt zijn vrij basic, maar heel erg net.
 • 13. Casa Jetizo

  'Met Vier in Bed' trekt naar het zonnige Spanje. Aan de voet van het nationaal park Sierra de Mariola ligt B&B Casa Jetizo van Elly en Erik. Het koppel leerde mekaar 10 jaar geleden kennen. Ze bleken dezelfde droom te koesteren: een eigen B&B in Zuid-Spanje. Na een moeilijke periode stampten ze uiteindelijk B&B Yetizo uit de grond, genoemd naar hun 3 kinderen Jessica, Tim en Zoë.
 • 14. Casa La Naranja

  Op een uurtje van Valencia en Alicante ligt Pedreguer, een traditioneel Spaans dorpje aan de Costa Blanca. Tussen de sinaasappelgaarden ligt Casa La Naranja, de B&B van de Nederlandse Jolande. Zij wordt deze week vergezeld door goede vriendin Margrit. Jolande was communicatieadviseur in Rotterdam. Ze liet echter het koude Nederland achter zich en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad.
 • 15. Abeniss Boutique

  Op enkele kilometers van het toeristische Calpe ligt het schilderachtig stadje Benissa. In juli 2018 opende hier Abeniss Boutique B&B, het luxueuze gastenverblijf van Annelies en Christophe, die een nieuw samengesteld gezin vormen. Samen met Annelies' twee dochtertjes, verhuisde het koppel naar Calpé om er een oude vakantiewoning om te bouwen tot een luxueus gastenverblijf.
 • 16. Casa Pedramala

  In de heuvels van Benissa ligt Pedramala, een klein gehucht met een prachtig zicht over de Costa Blanca. Hier wonen Jessy en Delphine, die in Casa Pedramala een nieuwe thuis vonden. In hun B&B staan gezondheid en sport centraal. De dames nemen hun gasten graag mee in hun energieke levensstijl en begonnen recent met 'yoga retreats'.
 • 17. Serenity

  Limburg boven deze week in Met Vier in Bed. Aftrappen doen we in het landelijk dorpje Pelt, aan de rand van het grootste bos van Vlaanderen. Hier prijkt Serenity, de B&B van onderhoudstechnicus Guido en zijn vriendin Christel. Guido kon het na een relatiebreuk niet over z'n hart krijgen het huis dat hij zelf heeft gebouwd te verkopen, en dus besloot hij het om te bouwen tot een B&B. Vorig jaar in september opende hij de deuren. En hoewel hij nooit de droom had om B&B -uitbater te worden, geniet Guido er steeds meer van. Ook zijn nieuwe vriendin Christel steunt hem volledig in deze nieuwe uitdaging en helpt hem zoveel ze kan. B&B Serenity heeft 4 kamers, voorzien van alle comfort.
 • 18. Gasthof Lederhose

  Gasthof Lederhose. Neen, Met Vier in Bed trekt niet naar de Oostenrijkse bergen, wél naar de B&B van Frieda en Hugo in Diepenbeek. 45 jaar geleden stampten de twee, toen ze zelf nog piepjong waren, een jeugdcafé uit de grond en dat hebben ze 12 jaar gedaan tot hun dochter Debby geboren werd. Met haar komst besloten Frieda en Hugo hun zaak te verkopen. Ze genoten van het gezinsleven en trokken naar Oostenrijk op vakantie. Toen een stuk familiegrond te koop kwam, besloten Frieda en Hugo hun liefde voor Oostenrijk en de horeca te combineren. Gasthof Lederhose was aanvankelijk een eetcafé, maar nog geen B&B. Dat kwam pas toen dochter Debby het huis verliet. Frieda en Hugo hebben al heel wat werkjaartjes op hun teller staan, maar aan stoppen denken ze nog lang niet.
 • 19. de Ruttermolen

  In de schaduw van de basiliek van Tongeren ligt het dorpje Rutten. Daar ligt al eeuwenlang een hoeve met bijbehorende watermolen: de Ruttermolen. Sinds 2017 is dit de B&B van Serge en Marica. Oorspronkelijk was Serge kok van beroep, maar dankzij bakkersdochter Marica schoolde hij zich om tot bakker-patissier, om daarna samen 18 jaar lang een bakkerij te runnen. Maar daar kwam abrupt verandering in toen Serge moest geopereerd worden aan een aangeboren hartafwijking. "Toen heb ik een tik gekregen. Er kwam een klik dat iets moest veranderen in mijn leven, het moest iets rustiger". Dat nieuwe leven is dus de B&B, iets waar Marica en Serge al lang van droomden. Marica en Serge kochten de hoeve en verhuizen helemaal naar het verre Limburg. In de zomermaanden kan je genieten van het verwarmde zwembad. Sauna en jacuzzi zijn het hele jaar beschikbaar.
 • 20. 't Huys Van Steyns

  Met Vier in Bed blijft in Tongeren. Op een speerworp van het standbeeld van Ambiorix staat een historisch pand. Een gebouw met een verhaal en ziel: 't Huys Van Steyns. Dit is het hotel van de broers Corné en Laurent. Hun ouders waren landbouwers en woonden in een vierkantshoeve. Fietsers stopten er vaak als ze de broers op hun privéterras op het binnenplein zagen zitten omdat ze dachten dat ze er iets konden drinken. Zo is het idee beginnen rijpen bij de broers om een brasserie te beginnen. De brasserie was zo'n succes dat de broers al snel een tweede horecazaak startten in het centrum van Tongeren, en ook een hotel volgde. Maar opnieuw was hun drang naar een volgende uitdaging groot. Toen botsten ze op de oorspronkelijke woning van Louis Steyns, die in 1895 zijn eerste Ambiorix-schoen produceerde in Tongeren. Hun tweede hotel werd geboren: 't Huys Van Steyns, met kamers die allen vernoemd zijn naar schoenen, zoals de mocassin-kamer en de sneaker-kamer.
 • Het eerste logeeradres van de week ligt in het hart van de Antwerpse binnenstad. Op enkele honderden meters van de Grote Markt prijkt House Le Prince d'Anvers, waar je ondergedompeld wordt in de sprookjeswereld van modeontwerper Frédéric. Frédéric werkte in Parijs voor grote merken als Dior en Gautier, maar verloor in 2005 zijn hart aan modestad Antwerpen. Hij richtte er een eigen modehuis op. Toen zijn grootvader enkele jaren geleden overleed, ging Frédéric op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Hij ontdekte dat zijn voorouders in een pand in het centrum van Antwerpen hadden gewoond. Bij toeval stond het huis leeg, wat voor hem een teken was om het te kopen. "Ik wilde er een sprookje van maken". In de 3 prinselijke slaapkamers, die met veel oog voor detail zijn gedecoreerd, kunnen gasten de sfeer van de Gouden Eeuw ervaren. Frédéric wil zijn gasten vanaf hun aankomst meevoeren in zijn magische wereld en begroet hen in zelfgemaakte, excentrieke kostuums.
 • 22. 22B&B

  Met Vier in Bed strijkt opnieuw neer in Antwerpen. In een multiculturele volkswijk in de Diamantbuurt runt architectenkoppel Piet en Ingrid restaurant 22B en gastenverblijf 22B&B. De B&B opende nog maar een half jaar geleden, maar de historiek van het pand gaat terug tot het begin van vorige eeuw. "Het restaurant was vroeger een diamantzagerij, daarnaast bevond zich de ouderlijke woning van Ingrid", vertelt Piet. Toen het huis naast hun restaurant te koop kwam staan, bood zich een nieuwe uitdaging aan voor het koppel. Ze besloten met hun ervaring als architect het huis om te bouwen tot een B&B met vier slaapkamers en doopten hem '22B&B', in lijn met hun restaurant. Voor de inrichting kozen ze voor een minder conventionele aanpak. "De kamers kregen de naam én kleur van een diamant". 22B&B hecht veel waarde aan ecologie. Plastiek verpakkingen vind je er niet terug. Omdat Ingrid in het restaurant staat, vergezelt goede vriendin Christine Piet tijdens de Met Vier in Bed-week.
 • 23. The New Challenge

  Net buiten het centrum van Gierle, een gezellig dorp in de Antwerpse Kempen, vind je The New Challenge. De B&B is gevestigd in een pand dat heel wat tv-kijkers bekend zal voorkomen: het werd gebruikt voor de opnames van de VTM-reeks Matroesjka's. Katty en haar man George maakten van het gebouw een gezellig familiehotel met eetcafé. In eerste instantie verbouwde het koppel de benedenverdieping, die dienst deed als fietscafé, aangezien het naast een populaire fiets- en wandelroute ligt. Omdat er veel vraag kwam naar eten, besloten ze de keuken uit te breiden. Ook de vraag naar kamers groeide en zo werd The New Challenge uiteindelijk een eetcafé met B&B. "Eigenlijk droomden we van een B&B in het buitenland, maar we konden de kinderen niet loslaten", lacht Katty. Dochter Melissa kreeg zo bovendien de kans om fulltime mee te draaien in de zaak van haar ouders. Hoewel het eetcafé al sinds oktober 2018 gasten ontvangt, was het B&B-gedeelte nog niet open voor het grote publiek.
 • In het Nederlandse grensdorp Bergeijk ligt De Vrolijcke Bosmuis, de B&B van Nederlanders Arjan en Kees, waar muizen welkom zijn. Bijna 20 jaar geleden begon het koppel aan hun eerste horeca-uitdaging, een café met feestzaal. Hun droom was om te verhuizen naar het buitenland, maar omdat Kees een zenuwaandoening kreeg, besloten ze toch in Nederland te blijven en daar een nieuwe zaak te openen. In Bergeijk, dicht bij de Belgische grens, namen ze een restaurant over. Twee jaar later diende zich een unieke kans aan, toen vlakbij een verkommerde villa te koop kwam te staan. Omdat het huis te groot was om alleen in te wonen, besloten ze er een overnachtingsplek van te maken. Na een gronde renovatie werd zo De Vrolijkcke Bosmuis geboren, een B&B met een uniek verhaal. Alle themakamers zijn aangekleed volgens een sprookje dat Kees bedacht over een barones en... muizen. Die muizen - plastiek exemplaren weliswaar - vind je in de hele B&B terug.
 • In het midden van Portugal ligt het stadje Santarem. Tussen het groen prijkt Casa Do Loureiro Branco, de B&B van Luc en Elena. "Het idee om een B&B te beginnen is ontstaan door naar Met Vier in Bed te kijken", zeggen ze. Toen het koppel vier jaar geleden op vakantie ging naar Portugal wisten ze meteen dat ze zich daar wilden vestigen. Luc en Elena vonden een oude boerderij, die ze volledig opknapten. In het voormalige varkens- en schapenhok maakten ze 3 gastenkamers in Portugese stijl. Ze zijn sober, maar praktisch ingericht. Luc en Elena doen er alles aan om hun gasten een thuisgevoel te geven. Ze willen zo weinig mogelijk regels in Casa Do Loureiro Branco. Zo kunnen logés zelf bepalen wanneer ze ontbijten en wordt er op vraag een avondmaal voorzien. Ook Alyssa, de dochter van Luc en Elena, verhuisde mee naar Portugal. Voor haar was het even aanpassen, maar het gezin voelt zich er ondertussen helemaal thuis.
 • 26. Vivenda Da Moita

  Ten noorden van Lissabon, op zo'n 12 kilometer van de Zilverkust, ligt Alvorninha. Tussen de Portugese huisjes ligt Vivenda Da Moita, de vakantiewoning van Kelly en Nick. Het koppel had al vele jaren een appartementje aan de kust, het ideale toevluchtsoord voor hun drukke leven in België. In Knokke baatten ze immers een populaire strandbar uit. Toen ze een aanbod kregen om hun strandbar te verkopen was de stap snel gezet om definitief naar Portugal te verhuizen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze kochten twee woningen op slechts 200 meter van elkaar, één om zelf in te wonen, en één om uit te baten als vakantiewoning. Na zware verbouwingswerken was Vivenda Da Moita een feit. De vakantiewoning voor acht personen telt drie slaapkamers met elk een eigen badkamer. Hoewel Kelly en Nick kozen voor een vakantiewoning, willen ze hun gasten net als in een B&B in de watten leggen. Zo bieden ze ontbijtpakketten aan, met zelfgemaakte producten, maar ook barbecue- en aperitief-pakketten.
 • Voor de derde B&B van de week verblijft Met Vier in Bed aan de Zilverkust. In het pittoreske dorpje Macalhona ligt, verscholen tussen de heuvels, Quinta Da Vida Serena. Sinds anderhalf jaar is dit de B&B van Temsenaren Moshi en Stoffel. Door hun drukke levens in België zagen ze elkaar niet veel. Ze besloten daarom hun leven om te slaan en naar het buitenland te trekken. Toen ze een B&B in Portugal te koop zagen staan, waren ze na één bezoekje meteen overtuigd. Ze kochten de quinta en verhuisden halsoverkop naar het Iberisch schiereiland. "Het was een drastische beslissing, maar we komen niet meer terug", zeggen Moshi en Stoffel. Quinta Da Vida Serena kan behoorlijk wat gasten ontvangen. Er zijn vier studio's, voorzien van alle gemakken om er een klein vakantiehuisje van te maken. De grote tuin van Stoffel en Moshi springt echter het meeste in het oog. Je kan er relaxen aan het zwembad, op het gemeenschappelijke terras of tijdens de yogalessen van Moshi.
 • 28. Casa do Carvalho

  Vlak bij het strand, in de groene heuvels van de Portugese Zilverkust, ligt Reguengo Grande. Bovenop de berg schittert een witte parel: Casa do Carvalho, de vakantiewoning van de Limburgse Inge. Tante Kris, die haar tijdens de Met Vier in Bed-week vergezelt, woonde al lang in Portugal. Inge ging haar regelmatig bezoeken. "Ik denk dat ze nog meer verliefd is geworden op het land dan ik", lacht Kris. Toen Inge op zoek ging naar een buitenverblijf voor haar gezin, was Portugal een evidente keuze. Inge en haar man kochten een ruwbouw en konden het huis dus afwerken naar hun eigen normen en smaak. Casa do Carvalho werd een hedendaagse, moderne woning. "De grote glaspartijen brengen de natuur tot in de living, dat was de bedoeling", zegt Inge. Met haar man en drie kinderen trekt ze af en toe naar daar om het drukke leven te ontvluchten. Als ze er zelf niet genieten van de rust en de natuur, wordt de woning verhuurd aan vakantiegangers. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis