Masterchef Australia

Masterchef Australia

Amateurchefs uit heel Australië nemen het tegen elkaar op in een strijd voor de felbegeerde titel van 'MasterChef'.

Afleveringen

23 afleveringen

De fans en de favorieten worden opnieuw opgesplitst en moeten in teams van telkens vier chefs een driegangenmenu bereiden. De winnende teams gaan door naar de immuniteitsproef.
De drie winnende teams van de voorgaande proef krijgen 75 minuten de tijd om een gerecht te bereiden met ingrediënten uit een of meerdere groepen van de voedingspiramide.
De vier winnende chefs van de voorgaande proef nemen het tegen elkaar op in de eerste immuniteitsproef van dit seizoen. Voor ze starten moeten ze elk blind een stolp met ingrediënten kiezen. De chef die de jury overtuigt van zijn of haar gerecht wint immuniteit voor de eerstvolgende eliminatie.
Voor de eerste van twee eliminatieproeven krijgen de chefs 45 minuten de tijd om een gerecht te bereiden waarbij ze enkel gebruik mogen maken van een sandwich toaster. In de tweede ronde moeten de resterende chefs een gerecht bereiden dat hun leven veranderd heeft. En daarvoor krijgen ze 75 minuten de tijd.
De deelnemers krijgen de opdracht om een gerecht te bereiden met dezelfde ingrediënten die ooit in de allereerste mystery box van 'MasterChef' zaten. De slechtst scorende chefs zullen het vervolgens tegen elkaar moeten opnemen in een snelkookproef.
Patissier Adriano Zumbo keert terug naar de keuken voor een bijzondere snelkookproef: de chefs krijgen 4,5 uur de tijd om zijn 'Polly Want a Waffle'-dessert na te maken. Welke chefs slagen erin om het dessert zo goed mogelijk te evenaren? De slechtst scorende chef zal de wedstrijd moeten verlaten.
Vier teams strijden om de kans op immuniteit in de beruchte estafette-uitdaging. En deze keer weten de teams niet eens wat het mysterie-ingrediënt is, tot de klok begint te tikken. Elke chef krijgt 15 minuten de tijd om te koken en 45 seconden voor een informatieoverdracht.
Het is tijd voor de eerste Masterclass van dit seizoen.
Het winnende team van de estafette-uitdaging voegt zich bij de twee mystery box-winnaars voor een kans op immuniteit. Ze nemen het op tegen chef-kok Matt Stone.
Gastchef Shannon Bennett daagt de deelnemers uit om een Frans geïnspireerd driegangenmenu te bereiden voor de jury en 20 gasten. Ze krijgen daarvoor twee uur de tijd.
De chefs die de jury niet konden overtuigen met hun driegangenmenu nemen het tegen elkaar op in een mystery box-opdracht met tien ingrediënten die werden gekozen door gastchef Shannon Bennett.
Voor de volgende snelkookproef daagt Reynold Poernomo, 'MasterChef'-alumnus en patisserie-expert, de verliezers van de mystery box-opdracht uit om zijn nieuw en kenmerkend dessert 'Noi' na te maken. Een van de chefs zal de wedstrijd moeten verlaten.
De volgende opdracht komt van gastchef Curtis Stone. Hij daagt de kandidaten uit voor een fastfood versus fancy food-serveeropdracht, waarbij 80 hongerige gasten bediend moeten worden. De winnaars gaan door naar de volgende immuniteitsproef.
Voor de volgende immuniteitsproef krijgen de chefs een uur de tijd om een gerecht te bereiden met tien sets ingrediënten, waarbij er om de drie minuten een set vrijkomt. Daarnaast moeten ze het ook gekozen ingrediënt van chef-kok Curtis Stone gebruiken: appelen.
De volgende opdracht bestaat opnieuw uit twee delen. Voor de eerst proef moeten de chefs aan de slag met één enkel ei. Nadien krijgt het verliezende team een uur de tijd om een gerecht te bereiden met minimum één en maximum elf eieren. Eén kandidaat zal de wedstrijd moeten verlaten.
De chefs moeten een letter uit het alfabet kiezen en krijgen vervolgens een ingrediënt dat met die letter begint. Nadien krijgen ze een uur de tijd om er een gerecht mee te bereiden.
Chef Gareth Whitton geeft de verliezende chefs van de vorige proef de opdracht om zijn pecannoten-karameltaart na te maken. Ze krijgen daarvoor iets minder dan drie uur de tijd. Eén kandidaat zal de wedstrijd moeten verlaten.
De chefs worden opgedeeld in groepjes van drie en krijgen van sterrenchef Clare Smyth de opdracht om op twee uur tijd een driegangenmenu te bereiden. De fans moeten daarbij honing als basisingrediënt gebruiken, de favorieten kersen. De chefs van het winnende team plaatsen zich voor de volgende immuniteitsproef.
De winnaars van de voorgaande proef mogen deelnemen aan een volgende immuniteitsproef. In het eerste deel krijgen ze een uur de tijd om een dessert te bereiden met thee, melk of kaneel als hoofdingrediënt. De top drie stoot vervolgens door naar de tweede ronde, waarin ze opnieuw een uur de tijd krijgen om een gerecht te bereiden, deze keer met witte nectarines.
De fans en de favorieten krijgen tien minuten de tijd om een gerecht te bereiden dat zal bepalen welk team de volgende eliminatieproef zal moeten spelen. Uiteindelijk zal opnieuw één chef de wedstrijd moeten verlaten.
Voor de volgende mystery box-opdracht worden de resterende achttien chefs verwacht op de Fitzroy Mills Market in Melbourne. Daar krijgen ze 75 minuten de tijd om een gerecht te bereiden met koffie als hoofdingrediënt.
De vier minst presterende chefs van de laatste mystery box-opdracht nemen het tegen elkaar op in een stresstest. Hiervoor reizen ze eerst naar het Lake House-restaurant van chef Alla Wolf-Tasker. Nadien krijgen ze 90 minuten de tijd om een van haar iconische gerechten na te maken. Eén chef zal de wedstrijd moeten verlaten.
De deelnemers worden opgesplitst in vier teams van telkens vier chefs. Elk team moet vervolgens een driegangenmenu bereiden voor 25 koppels. De twee minst scorende teams zullen het vervolgens tegen elkaar moeten opnemen in een eliminatieproef.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis