LEGO MASTERS

LEGO MASTERS

Acht duo's uit Vlaanderen en Nederland nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel van 'beste LEGO-bouwers van de Lage Landen'. Wie tovert de kleine steentjes om tot spectaculaire creaties?

Afleveringen

8 afleveringen

Aflevering 1

De acht duo's krijgen hun eerste opdracht. Ze worden meteen flink aan het werk gezet. In vijftien uur moeten ze een manshoog bouwwerk opleveren waarvoor ze al hun bouwskills én fantasie en creativiteit moeten inzetten. Gelukkig hebben ze de brickshop, waar maar liefst 2,5 miljoen steentjes op hen liggen te wachten.

Aflevering 2

De kandidaten staat een explosieve opdracht te wachten. De teams bouwen iets 'buitenaards', om vervolgens de bouwwerken zonder genade en op spectaculaire wijze weer te vernietigen. Het bouwwerk dat het mooist uit elkaar springt op de slowmotionbeelden, wint de aflevering. Bij een van de teams is aan de bouwtafel al een kleine uitbarsting.

Aflevering 3

De teams krijgen niet één, maar twee opdrachten vandaag. Met veel fantasie en creativiteit moeten de zeven teams een half voorwerp weer 'heel' maken. Niet elk team is even blij met het voorwerp dat ze toegewezen krijgen door het winnende team van vorige week. Bij de tweede opdracht wordt niet een voorwerp, maar het team zelf gehalveerd.

Aflevering 4

De zes overgebleven teams gaan na opdracht 1 hun droomappartement met maar liefst drie verdiepingen bouwen. De teams krijgen hiervoor 11 uur en moeten niet alleen al hun fantasie en bouwtalent inzetten. Er wordt ook een beroep gedaan op hun architectonische inzicht. Eén bouwer zit er behoorlijk doorheen. Gaat dat het team de kop kosten?

Aflevering 5

Er zijn nog vijf teams in de race die vandaag wel heel erg op de proef worden gesteld. De eerste opdracht is er één die de bouwers enorm tegen de borst stuit. Voor opdracht 2 moeten ze al hun bouwskills én bouwkundig inzicht uit de kast halen. Ze moeten een zo stevig mogelijke brug bouwen. Er moet een truck overheen kunnen rijden! De brug die het meeste gewicht kan dragen, wint.

Aflevering 6

Na opdracht 1, waarin de duo's in slechts 10 minuten een bouwwerk moeten afleveren, moeten ze in opdracht 2 laten zien hoe goed ze verhalen kunnen vertellen. Kunnen ze op hun eigen, fantasierijke en creatieve wijze uitleggen hoe het apparaat van binnen werkt aan Brickmaster? De winnaars van vorige week hebben een voordeel gewonnen bij deze opdrachten, maar of ze die benutten?

Aflevering 7

In deze halve finale zijn er nog vier teams over. De spanning is om te snijden, de concurrentie moordend. Reizen door de tijd staat centraal in de opdrachten. Hoe goed hebben de kandidaten opgelet bij de geschiedenislessen? De teamleden leren steeds beter met elkaars buien en moodswings om te gaan, maar toch ontstaat er hier en daar wat irritatie.

Aflevering 8

In deze finale is de opdracht: geen! Brickmaster geeft de finalisten maar liefst 28 uur om hun masterbuild te bouwen. Voortvarend gaan de LEGO Masters in spe dan ook aan de slag. De spanning is te snijden. Toch worden er drie oogverblindende bouwwerken gecreëerd. Welk duo wint de 25.000 euro, de reis naar LEGO House en de titel: LEGO Masters van Nederland en België?

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis