Koning Lou

Koning Lou

Jeugdserie over de gekke Koning Lou, zijn trouwe raadgever Dréke en de troubadour Stakke.

Afleveringen

10 afleveringen

 • 1. De Zonnekoning

  Vandaag is het goednieuwsdag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Op deze dag houdt Koning Lou zijn jaarlijkse goednieuwstoespraak. Er is alleen maar goed nieuws te melden, tot het slecht weer wordt en er voor Koning Lou niets anders op zit dan de goednieuws-toespraak niet te laten doorgaan. Tot overmaat van ramp komt het volk in opstand. Z
 • Koning Lou, Dréke en Stakke trekken het sprookjesbos in om er te gaan feesten met al hun bevriende sprookjesfiguren. In het sprookjesbos ontmoeten ze Bloemelinde Blootsvoets. Ze is gek op Koning Lou, maar helemaal niet zo onschuldig als ze wel lijkt. Bloemelinde is er namelijk op uit om 'het enige echte sprookjesboek ter wereld en ver daarbuiten' uit het kasteel te stelen.
 • 3. Otto Fritzels

  In en rond het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart, gelegen in het Koninkrijk Spatzelbrüdenbotsenknotskes, beleven Koning Lou, zijn trouwe, alleswetende raadgever Dréke en hun troubadour Stakke allerlei avonturen. Het kasteelplein wordt geregeld op stelten gezet.
 • 4. Tante Toverkol

  Koning Lou, Dréke en Stakke organiseren hun jaarlijkse uitstapdag. Deze keer trekken de vrienden naar de bruiswatervallen van Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Iedereen is in zijn nopjes, maar net wanneer ze willen vertrekken komt Tante Toverkol onverwacht aankloppen. Deze prettig gestoorde heks wil haar tovertrucs oefenen met Koning Lou, Dréke en Stakke als proefkonijnen.
 • 5. Norman de Noorman

  Vandaag is het lachdag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Op deze dag wordt er niets anders gedaan dan gelachen. Wanneer Koning Lou, Dréke en Stakke hun lachspieren aan het opwarmen zijn, valt Norman, een woeste Noorman, het kasteel binnen. Lachen kan hij niet, integendeel, hij brult en roept dat hij het kasteel met de grond gelijk zal maken.
 • 6. Weggeverkesdag

  Vandaag is het 'Weggeverkesdag' in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Op deze dag viert iedereen 'de eeuwige vriendschap' door cadeautjes te geven aan elkaar. Zoals elk jaar hebben Stakke en Dréke een prachtig cadeautje voor elkaar én voor Koning Lou. Maar Koning Lou is zijn cadeautje voor de zoveelste keer vergeten.
 • Vandaag is het jaarmarkt in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Dréke, Stakke en Koning Lou kijken hier al wekenlang naar uit want het is dan altijd groot feest. Er is maar één belangrijke regel: de drie vrienden beloven elkaar om niet te blijven plakken in Herberg De Roskam. Met dit goede voornemen vertrekken Dréke, Stakke en Koning Lou naar de jaarmarkt.
 • 8. De Zwarte Ridder

  Koning Lou heeft vandaag zin in oorlog. Hij vindt dat koningen het recht hebben om af en toe oorlog te voeren als hen dat goed uitkomt. Dréke en Stakke zijn de kluts kwijt en vragen aan wie Koning Lou de oorlog wil verklaren. Koning Lou antwoordt dat hij oorlog zal voeren tegen de eerste die bij hem aanklopt.
 • 9. Rafael Aquarel

  Koning Lou wil graag een kunstwerk van zichzelf laten maken door de bekende kunstschilder Rafael Aquarel. Maar dat doet Rafael uiteraard niet zomaar: hij wil dat Koning Lou veel joeri's betaalt. Stakke en Dréke hebben al snel door dat er iets niet pluis is. Is Rafael Aquarel wel een echte kunstschilder?
 • Koning Lou wil niet langer koning zijn. Dréke en Stakke zijn hierdoor volledig van de kaart, maar het besluit van Koning Lou staat vast: hij trekt de wijde wereld in. Dréke en Stakke blijven zo alleen achter op het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart. De twee vrienden zijn diep ongelukkig zonder hun koning. Zal Koning Lou nog terugkeren of blijft hij voor eeuwig en altijd weg?
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis