Kabouter Plop

Kabouter Plop

In de melkherberg en het kabouterbos beleven kabouter Plop en zijn vrienden allerlei knotsgekke avonturen.

19 afleveringen

1. Klus dokter

Plop en zijn vrienden zijn dol op Plopkoeken, tot ze van dokter Klus vernemen dat ze van het gebak ziek kunnen worden.
Lui en Smal vervelen zich, tot Klus het spelletje 'Stommetje andersommetje' bedenkt.

3. De tovenaar

Tovenaar Klus wil Plop in de maling nemen en met de hulp van Lui laat hij het regenen in het kabouterbos.

4. 2002/004 - PLOP GEK

Plop is zijn melkherberg aan het poetsen, wanneer Lui onverwacht de deur openzwaait. Plop krijgt hierdoor een harde klap tegen het hoofd.

5. De pijp van klus

Klus heeft op zijn zoldertje de pijp van opa Mop gevonden. Plop waarschuwt zijn vriend dat roken ongezond is. Klus gelooft er niets van en blijft roken tot hij heel ziek wordt.

6. De mutspuntziekte

Er is iets mis met de muts van Lui: een van de punten staat omhoog. Kwebbel stelt meteen de diagnose: Lui heeft de zeer besmettelijke mutspuntziekte opgelopen. Plots gaat ook de mutspunt van Plop omhoog.

7. De toeterfoon

Plop doet een vreemde ontdekking in zijn melkherberg: een toeterfoon die hem met een lieve kaboutermeisjesstem aanspreekt. Plop is meteen verliefd op het mysterieuze kaboutermeisje van de toeterfoon. Hij is niet de enige.
Plop heeft een lekkere verrassing voor zijn vrienden, maar hij wil die pas geven als hij hout gesprokkeld heeft. Terwijl Plop in het bos is, ontdekken Smul, Smal, Lui en Kwebbel de verrassing.

9. De doorzaagkist

Smul heeft in zijn paddestoel een toverboek gevonden. Samen met Plop wil hij de truc met de doorzaagkist uitproberen op Lui.
Plop heeft een lekkere taart gebakken. Hij is van plan om zijn vrienden een stuk te geven, maar eerst moet hij hout gaan sprokkelen. Hopelijk sluipt er niemand zijn keukentje binnen terwijl hij in het bos aan het zwoegen is.
Plop trakteert Smul en Smal op taart. Daarna moet Smul de vaat doen. Smal bedenkt een plannetje waardoor Smul heel graag de vaat zal doen.
Smal wil een gespierde kabouter meenemen naar het bal in het andere kabouterbos. Plop en Smul beginnen meteen te trainen.

13. De afspraak

Plop en Smal vinden het niet leuk dat Klus hen voortdurend in de maling neemt. Ze maken met hem een afspraak: als het plagen stopt, wordt hij beloond met twintig Plopkoeken. Zal Klus zich aan de afspraak houden?

14. Clip: de ganzenpas

Kabouterverhalen voor de allerkleinsten.
Klus bewijst alweer dat hij de beste plaaggeest van het kabouterbos is. Dit keer zet hij een griezelig masker op en brengt hij iedereen aan het schrikken.
Smal wil weten wie de beste kaboutertennisser is en ze organiseert een wedstrijd. Plop en Klus schrijven zich meteen in.

17. Lui is verdwenen

Lui is vergeten dat hij vandaag jarig is. Plop en zijn vrienden zijn het niet vergeten en ze organiseren een verrassingsfeestje. Wanneer Lui in de Melkherberg aankomt, zegt Plop dat hij even moet wachten. Lui wordt van het wachten zeer moe.

18. De kabouterprins

Smal en Kwebbel willen graag met een kabouterprins trouwen. Smal vindt dat Kwebbel niet goed genoeg is om prinses te worden en er komt ruzie van. Plop heeft een idee: Lui moet zich verkleden in een prins en de kaboutermeisjes enkele proeven opleggen.
Kabouterverhalen voor de allerkleinsten.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis