Ik vertrek XL

Ik vertrek XL

Twee gezelschappen besluiten Nederland achter zich te laten en samen een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Is gedeelde smart, halve smart?

Afleveringen

3 afleveringen

Rinse en Francine ruilen Nederland in voor het altijd zonnige Bonaire. Samen met hun zoon Jan, zijn vriendin Fabienne en bevriende aannemers Oscar en Vanessa bouwen zij vakantieappartementen van de grond af aan. Italië-fanaten Hans, Marja, Renzo, Ada en Wim besluiten samen hun droom waar te maken: de Italiaanse streek Friuli op de kaart zetten.
In Italië is nog steeds verdeeldheid over de vraag of ze al gaan investeren in het pand waar ze nog geen eigenaar van zijn. Hans durft de gok wel aan, maar Wim gaat liever voor zekerheid. Op Bonaire zijn Rinse en Francine nog steeds dakloos. Op de bouw krijgen ze te maken met de Bonairiaanse manier van werken, tot ergernis van zoon Jan, die vanuit Nederland niks anders kan doen dan toekijken.
In Italië nemen de vrienden, ondanks de onzekere situatie, het risico om alvast te investeren in hun pand met potentie. Als COVID de hele wereld in zijn greep krijgt, komt de verbouwing stil te liggen en keert het gezelschap terug naar Nederland. Op Bonaire hebben Rinse en Francine hun intrek genomen in een container. De bouw gaat gestaag verder, maar het einde van het geld is in zicht.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis