Homeland

Homeland

CIA-officier Carrie Mathison is wispelturig en onvoorspelbaar. Met de hulp van haar mentor Saul Berenson riskeert ze onbevreesd alles, inclusief haar geestelijke gezondheid, bij elke stap die ze zet.

Afleveringen

4 afleveringen

  • De oorlogsretoriek van president Hayes doet de spanningen tussen de VS en Pakistan oplopen. Terwijl de CIA haar op de hielen zit, gaat Carrie samen met Yevgeni op zoek naar de vluchtrecorder. Die moet ze koste wat het kost in handen zien te krijgen, want de informatie die hierop staat is misschien wel het enige dat een oorlog met Pakistan nog kan voorkomen.
  • Carrie heeft de werkelijke oorzaak van de helikoptercrash weten te achterhalen, en daarmee bezit ze informatie die een dreigende kernoorlog kan afwenden. Het bewijs is nu echter in Russische handen, waarop Carrie zich tot Saul wendt voor hulp. Ondertussen bereidt de nieuwe talibanleider Jalal Haqqani in het geheim een vernietigende aanval voor.
  • Carrie wordt verdacht van betrokkenheid bij de helikoptercrash en wordt gearresteerd. Saul vraagt Kevin Dance om haar juridisch bij te staan. Wanneer duidelijk wordt dat Jalal Haqqani achter een nieuwe bomaanslag zit, komen de verhoudingen verder op scherp te staan. De druk op de Amerikaanse president om een vergeldingsactie te ondernemen, zorgt voor grote spanningen in het Witte Huis.
  • Om de vluchtrecorder te bemachtigen en de oorlog af te wenden, moet Carrie een torenhoge prijs betalen. Terwijl Yevgeni het ondenkbare van haar vraagt, doet Saul alles wat in zijn macht ligt om het Witte Huis tot rede te brengen. Het pad dat Carrie besluit te bewandelen, zal uitwijzen waar haar loyaliteit werkelijk ligt en zal haar leven voorgoed veranderen.