Het Middelbaar

Het Middelbaar

De stap naar het middelbaar is niet altijd eenvoudig. Dat ondervinden ook de jongeren uit 'Het Middelbaar' tijdens hun eerste jaar in het secundair.

80 afleveringen

1. Vandalisme

Ramzi heeft moeite met het feit dat zijn vrienden in de tweede klas zitten, terwijl hij in zijn eentje de brugklas over moet doen.

2. Liegt Jesse

Jesse beseft dat hij zijn vriendin Nola moet vertellen over zijn geldproblemen thuis, waar hij al lang over liegt.

3. Rekenmachine Tricks

Ramzi beseft dat het wel degelijk lastiger wordt om samen tijd door te brengen, nu zijn vriendinnetje Bo een klas hoger zit.

4. Stiekem Zoenen

Nola krijgt het vermoeden dat Jesse vreemdgaat. Ze gaat op zoek naar bewijs.

5. Plakband Prank

Milan heeft het idee dat hij en Jamie niet vertrouwd worden door klasgenoten, omdat rector Folmers hun (pleeg)vader is.

6. Jatten van de Juf

Jesse baalt dat hij een belangrijke opdracht op school vergeten is te maken. Hij is blij als zijn goeie vriend Bauke met een idee komt om het probleem op te lossen. Alleen leidt dat tot nog veel grotere problemen...
Nola ontdekt samen met vriendinnetje Tess dat mediatheekmedewerker Max vreemdgaat, iets wat op een hele gênante situatie uitdraait...

8. Paarse Vrijdag

Als Ebru merkt dat homo of lesbisch zijn helemaal hot is, wil zij ook graag lesbisch worden.

9. Rot Pleegkind

Jamie ergert zich kapot aan Milan, maar als hij plotseling verdwenen is, voelt ze zich ook wel schuldig...

10. Ebru de Ego

Steef laat Ebru weten dat ze veel te veel aan zichzelf denkt, een opmerking die behoorlijke impact heeft op haar.

11. Spy Cam

Als Jesse merkt dat Sven volledig is afgeleid door het feit dat zijn vriendinnetje misschien is vreemd gegaan, besluit Jesse te helpen: ze moeten op zoek naar bewijs.

12. Vieze Liedjes

Als in een pittige discussie in de klas zowel haar vader als haar klasgenoten Jamie in hun kamp proberen te krijgen, besluit Jamie dat ze voor niemand partij kiest.

13. Broekplasser

Ebru wil dolgraag verkering met Boy maar bedenkt zich als hij in zijn broek plast en het mikpunt wordt van spot.

14. Fotochallenge

Nola en haar vriendinnen hebben een foto challenge opgezet en Nola gaat behoorlijk ver om te winnen.
Nola is verrast als Jesse voorstelt bij haar te logeren, maar ze voelt zich een beetje gebruikt als ze ontdekt dat hij dit alleen maar vraagt om zijn vader te ontlopen.
Ebru hoopt de schoolreis te kunnen gebruiken om dichter bij Nola te komen, maar slaagt daar niet erg in.
Ramzi loopt zoveel te dollen met de KWACtv-camera, dat hij uit de redactie wordt gezet...
Jamie ontdekt dat Ebru behoorlijk schijnheilig is en besluit haar terug te pakken.
Ebru heeft door dat ze bij de anderen uit de gratie ligt en doet een aantal onhandige pogingen om weer aardig gevonden te worden.
Jesse gaat gebukt onder Folmers' dominante houding wat betreft het filmen en krijgt hier zelfs ruzie over met Nola. Uiteindelijk besluit hij zijn eigen plan te trekken, wat Folmers niet kan waarderen.
Ebru komt onder druk te staan in de GSA en besluit om iedereen te laten zien hoezeer de GSA haar aan het hart gaat.
Jamie raakt betrokken bij een ruzie tussen Lies en Stine. Haar vader denkt dat Lies discrimineert, en besluit Lies te schorsen. Maar Jamie komt erachter dat er heel wat anders aan de hand is.
Jesse komt in de problemen door een foto die Nola online zet. De ruzie tussen hen loopt zo hoog op dat zij het uitmaakt.

24. Aan de Dunne

Ebru liegt tegen Bosch dat ze ongesteld is omdat ze niet wil gymmen, maar ze wordt op haar leugen betrapt. Het is echter Steef die door Ebru's leugen verder in de problemen komt.
In een poging indruk te maken haalt Ramzi een prank uit met De Jong. Die loopt echter helemaal uit de hand...

26. Liefdesverdriet

Jesse krijgt hoop als hij denkt dat Nola ook eigenlijk niet wil dat het uit is. Maar als hij haar opnieuw verkering vraagt begrijpt hij dat hij de signalen toch verkeerd heeft gelezen.

27. Steef is te Dom

Als Steef denkt dat ze te dom is om ook maar iets van wiskunde te begrijpen, zet ze alles op alles om onder de bijlesklas uit te komen. Gelukkig helpt Selma haar.

28. Mijn Eigen Lichaam

Steef staat onder druk, als een groepje populaire leerlingen besluit zich niet te laten vaccineren. Uiteindelijk besluit ze tegen de groep in te gaan en zich toch te laten inenten.
Ebru ziet een kans om vriendschap te sluiten met Nola maar ze pakt het zo verkeerd aan dat Nola zich volledig tegen Ebru keert.

30. Cosplay

Milan valt als een blok op de vriendin van Jamie en wil graag meer tijd met haar doorbrengen. Hij gaat dan behoorlijk ver om dat voor elkaar te krijgen...

31. Gele Kaart

Ramzi ontdekt dat Bosch in zijn auto slaapt, maar besluit zijn mond hierover te houden als hij merkt dat Bosch door een behoorlijk moeilijke tijd gaat.

32. Jaloerse Exen

Jesse ontdekte dat een meisje hem leuk vindt en verkeert in tweestrijd als Nola niet weet of ze nog vrienden kunnen blijven als hij iets met iemand uit hun vriendengroep krijgt.

33. Inbreken op School

Milan probeert indruk te maken op een groepje vrienden door de sleutel te jatten van Folmers. Hij wordt hierbij echter betrapt door Jamie.

34. Wannabe

Ebru is blij als Nola met haar samen wil werken aan een opdracht, en vat dit op als een teken dat de twee vriendinnen aan het worden zijn. Ze ontdekt echter dat Nola alleen met Ebru samen wil werken omdat dit scheelt in de werklast.
Jesse is sinds kort weer vrijgezel en om te bewijzen dat hij helemaal klaar met Nola is, stort hij zich op een nieuw meisje. Hij ontdekt echter al snel dat deze tactiek niet werkt...

36. Internetoplichting

Ramzi ontdekt dat zijn vriend mensen oplicht via internet. Ramzi verkeert in dubio: hij wil geen verrader zijn maar meent dat hij de jongen hier ook niet straffeloos mee door kan laten gaan.

37. De Zus van Steef

Ebru begint te denken dat Steef geen vriendinnen wil zijn, als zij een logeerpartij afhoudt. Maar het blijkt dat Steef Ebru slechts afhoudt omdat zij niet wil dat Ebru haar verstandelijk gehandicapte zusje ontmoet.

38. Flesje Draaien

Jesse besluit zijn verjaardagsfeestje niet te vieren, als hij er niet uitkomt of hij Nola nu wel of niet moet uitnodigen. Tot zijn verrassing komt Nola alsnog opdagen, en neemt de middag een onverwachte wending.

39. Dief

Jesse en zijn klasgenoten houden een kledinginzamelingsactie voor vluchtelingen. Jesse is geschokt als hij ontdekt dat klasgenootje Vanity een aantal dure kleding stukken achterhoudt.
Jamie begint zo te beseffen dat ze hartstikke verliefd is geworden op haar pleegbroer Milan.

41. Homo

Milan weet niet hoe hij moet reageren als een vriend homo blijkt en de situatie wordt nog lastiger als deze jongen verliefd op hem blijkt te zijn.

42. Meisjes Checken

Jamie en haar vriendin ontdekken dat jongens voortdurend meisjes checken, zelfs al hebben ze een vriendin. Jamie ontdekt echter ook dat zij niet het type meisje is waar jongens naar kijken.

43. Ik Haat Pesters

Ramzi grijpt in als klasgenootje Birgit gepest wordt, maar hij baalt als Birgit hierdoor het idee krijgt dat ze vrienden met hem kan worden.

44. Voor Alles Bang

Milan wordt extreem kwaad als Daisy vergeet zijn nieuwe fiets op slot te zetten, waarna het ding gejat wordt. Als zij per se haar ouders niet bij het voorval wil betrekken, ontdekt hij dat zij heel erg bang is.

45. Ik Schaam Me Dood

Steef schrikt als haar verstandelijk beperkte zus besluit dat ze naar Steefs school wil. Steef vreest dat zowel zij als haar zus het mikpunt zullen worden van spot.

46. Jamie Betrapt

Milan ontdekt dat Jamie de beheerder van de Klikker app is. Zal hij haar verraden?

47. Lastig Zusje

Steef vindt het wel leuk als haar zusje van plan is om naar dezelfde school te gaan, maar als ze zich misdraagt op de open dag, denkt ze daar ineens heel anders over.

48. Beroemde Vlogger

Ebru wil via vloggende zangeres Stefania zelf ook doorbreken, maar in plaats van roem brengt het haar een deuk in haar imago.

49. Zoenen op School

Nola weet Tom voor zich te winnen zonder telefoon, maar krijgt wel zijn boze ex op haar nek.

50. Weggepest

Als Milan begrijpt dat Cruz zich ziek meldt omdat ze met Max een dagje wil spijbelen, pakt hij haar terug door een zoenfilmpje van de twee in de school te vertonen.

51. Oprotten Mam

Jamie is in verwarring gebracht als Milans moeder ineens verschijnt, en zij veel aardiger is dan gedacht. Als Milan weigert haar te zien, beseft Jamie dat de zaken ingewikkelder liggen dan zij denkt.

52. Nola Draait Door

Als Nola's mobiel wordt afgepakt, jat ze een nieuwe omdat ze het simpelweg niet trekt om zonder telefoon te zitten. Als ze het ding later weer wil terugleggen, wordt ze echter gesnapt.

53. Een American Dream

Als Ramzi als straftaak een motivatiebrief moet schrijven, zogenaamd om een beurs voor een jaar highschool in Amerika te winnen, raakt hij echt geïnteresseerd.

54. Rotvriendin

Ebru begrijpt niet waarom Steef zo boos tegen haar doet, totdat blijkt dat Steef het helemaal zat is dat Ebru altijd zo dominant doet.

55. Stikjaloers

Als Ramzi vreest dat Bo belaagd zal worden door jongens in zijn afwezigheid, besluit hij niet naar Amerika te gaan...

56. Meidenvoetbal

Steef wil graag meedoen met een voetbaltoernooi, maar om dat voor elkaar te krijgen moet ze de beste voetbalster van de school, Soraya, zien te overtuigen van haar kwaliteiten.

57. Aandachtstrekker

Lakeisha denkt dat Ebru ineens een hoofddoek is gaan dragen vanwege de aandacht, maar ze ontdekt dat Ebru dit om hele andere redenen doet.

58. Ramzi's Geheim

Als Bo begrijpt dat Ramzi naar Amerika gaat en hij dat al een poosje voor haar verzwijgt, leidt het tot ruzie.

59. Alles is Mis

Opschudding in het Koning Willem Alexander College. Slecht nieuws grijpt de hele school aan.
Het Koning Willem Alexander College neemt afscheid van Ramzi.

61. Fake Account

Tessa komt op voor haar broer, die gedumpt is door Selma, maar gaat daarin te ver.

62. Onder Druk Gezet

Steef denkt in Tessa een nieuwe vriendin te hebben gevonden, tot ze er achterkomt dat die de frustratie over de scheiding van haar ouders op haar afreageert.
Ebru wil met haar klasgenoten mee naar een leuk tienerfestival, maar omdat haar ouders daar niet voor willen betalen, liegt ze dat ze niet kan.

64. Eerste Zoen

Steef leert wat liefde is, als hunk Bouwe als een blok voor haar valt en is gedesillusioneerd als het maar een weddenschap blijkt.

65. Beroemde Vriendin

Jamie lijkt punten te scoren bij Milan door vlogster Sterre uit te nodigen, maar al snel realiseert ze zich dat ze hiermee juist concurrentie in huis heeft gehaald.

66. Bulgarijë

Jamie is vastberaden Milan te versieren tijdens hun uitwisselingsreis naar Bulgarije en is blij als Nola haar belooft te helpen.

67. Scary Bulgary

Als Milan en Jesse begrijpen dat Viktoria en Nikolai vandaag naar de skatebaan gaan, faken de jongens een voedselvergiftiging om onder de activiteit van de dag uit te komen.

68. Versierpogingen

Jamie krijgt hoop als blijkt dat Milan niet echt in Viktoria geïnteresseerd is, maar deze hoop blijkt onterecht als Milan haar ook niet leuk vindt.

69. Liefdesverklaring

Jamie krijgt het eindelijk voor elkaar om zich met Milan af te zonderen van de groep. Eindelijk durft ze hem de liefde te verklaren, maar is deze wederzijds?

70. Nepverkering

Milan vreest voor de gevolgen als hij Jamie afwijst, en besluit te doen alsof de liefde wederzijds is. Uiteraard heeft dit plan geen enkele kans van slagen...

71. Selena Gomez Ziekte

Ebru brengt Steef op het idee om een actie op te zetten om nieuwe donoren te werven, als de zieke Sascha een donornier nodig heeft. Iets waar Ebru moeite mee heeft, want hoe gaat ze Steef vertellen dat zij zelf geen donor wil worden?

72. Helling

Milan zet zijn twijfels opzij als hij voor weinig geld bij de neef van een vriend een spelcomputer kan kopen en schrikt als hij vervolgens verdacht wordt van heling.

73. Feestje

Ebru gebruikt Steefs verjaardag om bij Kay in een goed daglicht te komen, tevergeefs.
Nola wil Roman met de beste bedoelingen van zijn slechte imago af helpen, maar als dit wordt opgevat als een prank jaagt ze hem juist tegen zich in het harnas.

75. Brandalarm

Milan ontdekt dat Jamie als een berg tegen een opdracht op ziet, en besluit haar te helpen. Hoewel hij Jamie redt, komt hij hiermee zelf ernstig in de problemen, wat zijn pleegzus dan wel weer erg waardeert.
Bo en Selma liegen dat ze bij elkaar slapen om naar een feestje te kunnen, maar als Bo haar enkel verzwikt kunnen de meiden zowel niet naar huis als naar het feest. Ondertussen trekt Bo het erg slecht om in hetzelfde ziekenhuis te zijn als waar Ramzi is overleden.

77. Zangtalent

Steef wil een muziekopdracht met Ebru doen maar dat loopt, dankzij het onvoorspelbare gedrag van Ebru, niet zo soepel als verwacht.

78. Dierenmishandeling

Als Ebru de enige is die zich niet druk kan maken over het lot van de vis van Max, wordt ze ineens neergezet als dierenbeul van de school.

79. Social Media Slaaf

Nola weet Jesse voor zich terug te winnen, maar heeft aan zichzelf te danken dat het maar voor even is.

80. De Grote Ontdekking

Jamie schrikt als Folmers achter het bestaan van Klikker komt en het lukt haar niet om te voorkomen dat hij ook ontdekt dat zij de beheerder is.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis