Het Middelbaar

Het Middelbaar

De stap naar het middelbaar is niet altijd eenvoudig. Dat ondervinden ook de jongeren uit 'Het Middelbaar' tijdens hun eerste jaar in het secundair.

55 afleveringen

Nouri ergert zich aan nieuwkomer Gijs, totdat Gijs het voor hem opneemt bij nieuwe wiskunde leraar Meneer Abouab.

2. Laat me met rust

Omdat Tirza bang is dat haar moeders geheim tot een scheiding tussen haar ouders zal leiden, besluit ze haar mond erover te houden. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

3. Ergste leraar ooit

Nouri wil voor zijn spreekbeurt het konijn van zijn zus, Farah, mee naar school. Het mag, zolang hij heel voorzichtig met het beestje is.

4. Bestie gezocht

Meike wil graag een BFF. Ze heeft ontdekt dat alleen Romy nog geen bestie heeft en probeert haar daarom beter te leren kennen. Zij weet Meike echter weer over te halen om te checken wat Damian van haar vindt.

5. De geheime film

Gijs kan het niet uitstaan dat klasgenootje Sem zijn moeder nogal respectloos behandelt en besluit actie te ondernemen om te laten zien dat zijn moeder, Mevrouw Steenkamp, eigenlijk best tof is.

6. Niemand begrijpt me

Tirza maakt Hailey deelgenoot van het gedoe met haar ouders maar als Hailey hier nogal makkelijk over doet, besluit Tirza haar problemen vanaf nu maar voor zichzelf te houden.

7. Niemand ziet me

Meike probeert toenadering te zoeken tot andere leerlingen in haar klas, maar dat is nog niet zo makkelijk. Anna en Deborah lijken wel open te staan voor haar.

8. Je laat me stikken

Tirza neemt zich voor om het onderzoek naar haar vader te staken, al duurt dit voornemen niet lang. Tirza gaat zo op in haar onderzoek dat ze Hailey een beetje vergeet.

9. De perfecte jongen

Romy denkt de perfecte jongen, Luca, te hebben gevonden voor haar eerste zoen, maar Faye doet haar beseffen dat ze dit maar beter zeker kan weten. De meiden stellen een checklist op.

10. Stoute plannen

Nouri en Hailey raken in conflict met meneer Van Morselt en worden door hem naar mevrouw De Wilde gestuurd. Als ze daar in een leeg kantoor aankomen en ontdekken dat zij van plan is om van school te vertrekken, zien ze kans om met hun actie weg te komen.
Nouri en Hailey raken in conflict met meneer Van Morselt en worden door hem naar mevrouw De Wilde gestuurd. Als ze daar in een leeg kantoor aankomen en ontdekken dat zij van plan is om van school te vertrekken, zien ze kans om met hun actie weg te komen.
Hoewel Tirza nog lang niet over het gedoe met haar vader heen is, vreest ze Hailey kwijt te raken aan klasgenootje Kim als ze er nog langer over door blijft gaan en doet ze alsof ze het heeft afgesloten.

13. De eerste kus

Meike krijgt het idee dat als ze verkering met Justin neemt, ze misschien besties met Romy kan worden die weer verkering heeft met Justin's beste vriend Damian.

14. Wat een loser

Gijs zet Bosch voor gek, maar Folmers strijkt met zijn hand over zijn hart. Als Wendy en Tarkan vervolgens denken dat Gijs voorgetrokken wordt omdat Steenkamp zijn moeder is, besluit hij hen te laten zien dat dat zeker niet het geval is.
Hailey, Romy en Tirza proberen Van Morselt naar het afscheid van De Wilde te krijgen in de hoop het goed te maken tussen de twee. Maar de samenwerking gaat moeizaam omdat Romy en Tirza niet op één lijn zitten.

16. Zoenen leraren ook

Hailey is blij als het haar lukt Van Morselt en De Wilde nog dichter bij elkaar te brengen, maar vindt het wel jammer dat het Tirza niet weet op te vrolijken.
Meike kan het niet uitstaan dat de volwassenen denken dat zij moeilijk aansluiting vindt op school. Maar als ze vriendinnen probeert te worden met Anna baart dit de volwassenen eigenlijk alleen maar meer zorgen.
Hailey doet een poging meer volgers te krijgen door Lianne voor gek te zetten, maar Nouri doet haar inzien dat dit niet de manier is.

19. Wil je zoenen

Romy wacht al tijden op de perfecte jongen voor haar eerste zoen en hoopt deze eindelijk te hebben gevonden in Boaz. Alhoewel Boaz een hoop leuke eigenschappen bezit, komt ze er met hulp van klasgenootje Wendy achter, dat hij toch niet de droom is.

20. Raar afscheid

Tirza en Hailey willen iets leuks doen voor het afscheid van Mevrouw De Wilde en Meneer Van Morselt, maar de irritante Rik verpest hun plannen.
Meike verraadt per ongeluk bij Romy's moeder dat Romy gepest wordt door Lea, waardoor Romy gedwongen wordt het op school aan te kaarten. #weektegenpesten
Tirza komt erachter dat Daan door Francis wordt gepest en spoort Daan aan om wraak te nemen. #weektegenpesten

23. De pestpolitie

Als Nouri er getuige van is dat Sebastiaan gepest wordt door Rico, besluit hij in te grijpen samen met Gijs. #weektegenpesten
Tirza begrijpt niet waarom Lot's moeder de hele klas op haar dochters verjaardag wil uitnodigen, behalve Rowdy. Maar dan ontdekt ze dat Lot's moeder wraak wil nemen op Rowdys vader, maar waarom? #weektegenpesten
Net als Gijs denkt dat hij in één week de school pestvrij heeft gemaakt met zijn Pestpolitie, komt hij erachter dat Linde wordt gepest door Felicia. Kan hij haar helpen? #weektegenpesten

26. Slechte trip

Gijs baalt als zijn moeder hem vraagt om zijn informant te zijn. Hij zegt niks tegen haar als hij hoort dat Rik Berkman wil drogeren, maar helpt haar wel als zij per ongeluk het slachtoffer wordt.

27. Wat een dooie boel

Hailey is blij als ze Nouri zover weet te krijgen om weg te sneaken, maar ergert zich als ze vervolgens worden betrapt en Nouri het haar verwijt.
Hailey schrikt als Nouri denkt dat ze misschien te verschillend zijn om verkering te hebben. Maar dat idee maakt hem zo verdrietig dat hij besluit haar toch niet kwijt te willen.
Romy ziet een ruzie tussen Steenkamp en Berkman en vertelt dit aan haar klasgenoten. Als Gijs haar vervolgens opzoekt, komt ze erachter dat hij best leuk is. Romy schrikt als Tirza vervolgens ontdekt dat de ruzie slechts een toneelstuk was, want nu gaat Gijs vast ontdekken dat Romy die ruzie flink heeft aangedikt...

30. Lekker gemeen doen

Romy verzwijgt tegenover Gijs dat de ruzie tussen Steenkamp en Berkman gespeeld is en baalt als Gijs daar uiteindelijk achter komt en boos op haar is.

31. Ik haat het thuis

Tirza begint het steeds moeilijker te vinden om tijd met haar ouders door te brengen en is dan ook blij dat ze na school vaak met Kim kan afspreken. Maar als Kim verliefd wordt, vreest Tirza dat dat ten koste zal gaan van haar tijd met Kim, en probeert ze haar van de verliefdheid af te praten.

32. Ik ben niet cool

Gijs gaat aan zichzelf twijfelen als een meisje uit zijn klas, Stephanie, hem en zijn basisschoolvriend Sebastiaan kinderachtig vindt, maar besluit dan dat er niets is om zich voor te schamen.

33. Kom je spijbelen

Romy heeft geen zin in het geplande uitje met haar moeder en diens vriend, en besluit te spijbelen. Maar alleen spijbelen is saai, dus nodigt ze Meike uit, nadat ze eerst alle andere meisjes uit de klas heeft geprobeerd.

34. Gay is cool

Gijs baalt ervan dat zijn klasgenoten zijn moeder nog steeds niet met respect behandelen. Als hij ontdekt dat gay zijn op school best cool gevonden wordt door klasgenootje Lot en Jelle, krijgt hij een idee.

35. Oplichter

Zonder dat zijn vader dat weet verkoopt Nouri, met vette winst, spulletjes uit de kringloopwinkel als vintage/retro. Als zijn vader erachter komt moet hij zijn klanten hun geld teruggeven.

36. Ik wil een zusje

Tirza is teleurgesteld als ze eindelijk ontdekt wie haar vader is, maar hij aan de andere kant van de wereld blijkt te wonen. Dan ontdekt ze dat ze een halfzusje heeft dat in de buurt woont...
Romy denkt dat derdeklasser Thomas haar niet ziet staan omdat ze kleine borsten heeft. Maar als ze haar bh opvult, belandt ze in een ongemakkelijke situatie...

38. Lekker cashen

Nouri heeft geld nodig voor een cadeautje voor Hailey en verdient dat met haar videoflix inlogcode. Hailey is boos als ze dat ontdekt en Nouri haar niet vertelt waarvoor hij dat geld nodig heeft.
Nouri ergert zich aan het feit dat zijn vader Farah voortrekt. Maar als hij wraak neemt op zijn zus en zij in de problemen komt, krijgt hij toch spijt.
Gijs laat in de les van Folmers aan Sem een foto van Steenkamp en Marijke zien, die nu echt een setje zijn. Folmers spreekt Steenkamp daar vervolgens op aan, wat Gijs pure discriminatie vindt.

41. Geheim zusje

Tirza heeft besloten haar ouders niet over haar halfzusje te vertellen, maar mevrouw Manuhuwa haalt haar over dat wel te doen.

42. In je blootje

Meike krijgt van Romy het advies om iets meer op te vallen en haar verhalen vooral wat op te leuken. Maar als Meike iedereen vervolgens vertelt dat ze Romy's stiefvader naakt heeft gezien, gaan er op school toch wat alarmbellen rinkelen.
Farah is boos op Bouchra als die, zonder dat met haar te bespreken, aankondigt zich te gaan verloven en probeert haar met leugens over haar aanstaande op andere gedachten te brengen. Dankzij Nouri beseft Farah uiteindelijk dat ze haar zus en beste vriendin moet loslaten om hun band te redden.
Hailey wil mee naar het verlovingsfeest van de zus van Nouri, maar volgens Nouri kan dat niet vanwege zijn cultuur. Als Hailey Nouri vervolgens vraagt tussen haar en zijn familie te kiezen, staat hij voor een dilemma.
Tirza heeft besloten haar ouders te vertellen wat ze weet, samen met haar halfzusje. Als Tirza van haar ouders hoort hoe het echt is gegaan, beseft ze dat ze misschien te snel conclusies heeft getrokken.

46. Je ouders haten me

Meike weet niet meer hoe ze zich moet gedragen bij Romy thuis nadat ze het verhaal over Romy's naakte stiefvader zo heeft aangedikt. Op advies van Romy biedt ze haar excuses aan, maar ook dat loopt niet helemaal zoals gepland.
Gijs is boos op zijn moeder als ze zijn vertrouwen beschaamd en hij door Remco en zijn vrienden voor verrader wordt uitgemaakt. Hij komt tot het besef dat er iets veranderd is nu ze conrector is geworden. Of ligt het toch aan hem?

48. Liefdesverdriet

Nouri en Hailey hebben nog geen goede manier gevonden om met elkaar om te gaan in de klas sinds het uit is. Als ze samen moeten nablijven, hebben ze een goed gesprek. Maar als Hailey vervolgens een aardig appje stuurt, is Nouri bang dat ze hem terug wil en besluit haar af te schrikken...
Als Tirza's ouders haar compleet voor schut zetten, trekt ze zich terug uit de talentenjacht, wat nogal wat gevolgen heeft.
Omdat Tirza niet meer mee mag doen met de talentenjacht, staat Hailey haar plek aan haar af. Hailey nodigt vervolgens stiekem Tirza's ouders uit...
Meike hoopt dat Gijs vrienden met haar wil worden. Maar als Gijs Boaz wil verraden gaat het mis.

52. Ik word beroemd

Romy is verrast als niet zij maar haar vriendin Linde wordt opgemerkt door een fotograaf. Maar als Lindes eerste fotoshoot tegenvalt, beseft Romy dat beroemd worden niet alleen maar leuk is.
Leon denkt dat hij en Tirza al een tijde lange afstands-verkering hebben en nu ziet Tirza er ineens enorm tegenop dat hij terugkomt naar school. Hoe ongemakkelijk wordt dat?!

54. Echt respectloos

Nouri is woest op Folmers als hij samen met Gijs stiekem meeluistert met de leraren en hoort hoe die over hem praten. Gaat hij Folmers hiermee confronteren?
Meike heeft medelijden met Romy, die worstelt met Frans nu de lessen een poosje komen te vervallen. Toch aarzelt Meike als haar vader voorstelt om Romy thuis bijles te geven

Anderen bekeken ook

  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.