Hellfire Heroes

Hellfire Heroes

Een blik op het heldhaftige werk van brandbestrijdingsploegen in Westelijk Canada, die hun leven op het spel zetten voor zij die hier werken en leven.

Afleveringen

8 afleveringen

Tijdens de afwezigheid van de commandant vallen alle verantwoordelijkheden binnen de kazerne op de schouders van Alex. Hij moet tonen wat hij waard is wanneer er oproep binnenkomt over een woningbrand in een afgelegen deel van Slave Lake. De brandweer moet ook uitrukken voor een brandende boom die een bedreiging vormt voor de omliggende natuur.
De brandweerlieden rukken uit voor een zwaar ongeval met een pick-uptruck. De bestuurder zit gekneld in zijn voertuig. Een andere oproep betreft een hevig brandend voertuig. Het team vermoedt kwaad opzet.
De brandweer rukt uit voor een gewond kind dat vastzit aan de oever van een snelstromende rivier. Ter plekke treffen ze niet één, maar twee doodsbange kinderen aan. Een brandende vrachtwagen vol gasflessen zorgt voor een uiterst explosieve situatie.
In Slave Lake hebben de brandweermannen het extra druk wanneer een sneeuwstorm over het gebied raast en er 20 centimeter sneeuw valt. In Yellowhead County moeten ze onder meer uitrukken voor twee gekantelde tractors en een gewonde chauffeur.
De brandweer van Slave Lake gaat langs op de kermis voor een grondige veiligheidsinspectie. Daarnaast moeten ze ook uitrukken voor een zwaar ongeluk waarbij twee voertuigen frontaal op elkaar zijn ingereden en één van de bestuurders klem zit.
De brandweer van Slave Lake gaat preventief aan de slag om zware natuurbranden, zoals die van 2011, te voorkomen. Toen werd 40% van de natuur in de omgeving verwoest. De brandweer van Yellowhead County moet uitrukken voor een truck met een brandende lading hooi.
Brandweerlieden moeten kunnen presteren onder druk, kunnen omgaan met stress, hun ademhaling onder controle kunnen houden en durven vertrouwen op hun zintuigen én collega's. Om dit te oefenen worden er regelmatig intensieve traingssessies gehouden.
Brandweermannen en overlevenden delen hartverscheurende, maar ook heroïsche verhalen over natuurbranden. En enkele experten schijnen hun licht op de extreme toename van het aantal natuurbranden.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis