Helden van Hier: Politie Oostende

Helden van Hier: Politie Oostende

Spanning, sensatie en adrenaline door de ogen van het politiekorps van Oostende, de grootste kuststad van ons land.

Afleveringen

8 afleveringen

Aflevering 1

De politiemannen en -vrouwen van Oostende staan 24/7 paraat voor de inwoners, tweedeverblijvers en vele bezoekers van de Koningin der Badsteden. Gedurende meer dan honderd shifts volgden de camera's hun dagelijkse en soms levensgevaarlijke werkzaamheden. Van een wilde achtervolging tot een verhoor na een diefstal, een inval met getrokken wapens en de speurtocht naar een vermist kind.

Aflevering 2

Inspecteur Thibaut en collega Thomas worden opgeroepen voor een man die amok maakt tegen een trambestuurder. Daarbij werd ook de kusttram niet gespaard. De inspecteurs onderscheppen het heethoofd en proberen de gemoederen te bedaren. Inspecteurs Jeremy en Fabrice krijgen een oproep voor een woningbrand en arriveren voordat de brandweer ter plaatse is.

Aflevering 3

Een grootvader die met zijn kleinkinderen ging wandelen in de duinen is zijn jongste kleinzoon al drie kwartier kwijt. Hij is ten einde raad en heeft de politie gebeld. Eerste inspecteurs Wim en Jörgen houden 's nachts een wagen met Franse nummerplaat staande aan een tankstation. De vier inzittenden beweren dat ze een vriend komen depanneren.

Aflevering 4

Agenten Rooderick en Sven nemen de kijkers mee op sleeptouw tijdens hun tweemaandelijkse schietoefening op de schietstand. Een dienstwapen dragen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het blijft een dodelijk wapen dat ze in handen hebben. Daarom is het belangrijk om de schietvaardigheid te blijven trainen.

Aflevering 5

Eerste inspecteur en motard Nick leidt twee Oostendse motorrijders op: 'kleine' Tibo en 'gewoon' Thibaut. De opleiding duurt vier weken en op het einde volgt een examen. Thibaut - al sinds 2015 een fervent motorrijder in zijn vrije tijd- is speciaal van politiezone veranderd om deze job te kunnen doen.

Aflevering 6

Actiecamera's volgen de dagelijkse en soms levensgevaarlijke werkzaamheden van het politiekorps van Oostende. Tussen de bloedstollende acties door zorgen de luchtigere interventies en spontane gesprekken in de patrouillewagen voor de nodige ontlading.

Aflevering 7

Puppy Storm is onafscheidelijk van inspecteur Thomas, zijn baasje en vaste hondenbegeleider. Thomas was met een andere hond aan de opleiding voor de hondenbrigade gestart, maar die werd aangereden. Na volgende zomer is de opleiding van Storm ingepland en tegen begin 2023 hoopt Thomas een gebrevetteerd patrouillehond begeleider te zijn.

Aflevering 8

Spanning, sensatie en adrenaline door de ogen van het politiekorps van Oostende, de grootste kuststad van ons land.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis