Helden van Hier: In de Lucht

Helden van Hier: In de Lucht

Aflevering 1 van de reportagereeks door de ogen van spoedartsen en -verplegers die uitrukken met de enige MUG-helikopter in Vlaanderen.

Afleveringen

4 afleveringen

 • Aflevering 1

  In de eerste aflevering van de nieuwe reportagereeks moet de MUG-helikopter landen op het strand na een noodoproep over een jongen die van een boot is gedoken en in ondiep water op zijn nek is beland. Dokter Sander en verpleger Peter rukken uit, maar hebben er geen goed oog in. Op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Brugge zit een man die een ongeluk heeft gehad met een haagschaar. Verpleger Gino ontfermt zich over de man. En er komt een oproep binnen over een kind dat een enorme lading kokend water over zich heen heeft gekregen. Dokter Sophie vertrekt meteen met de helikopter om de eerste hulp te bieden.
 • Aflevering 2

  De MUG-helikopter moet pal op de snelweg landen om zo dicht mogelijk bij de slachtoffers van een ernstig verkeersongeval te geraken. Spoedarts Frida rukt uit met de helikopter voor een kind dat White Spirit heeft gedronken. Dokter An wordt opgeroepen voor een werkongeval op een bouwwerf. Dokter Joris en verpleger Peter zetten alles op alles om een drenkeling te redden uit het water. De man reageert niet meer en het team moet meteen overgaan tot reanimatie.
 • Aflevering 3

  De MUG-piloten brengen de helikopter op eender welke plek steeds veilig op de grond en zo dicht mogelijk bij het incident. Dat wordt overduidelijk in de derde aflevering van Helden van Hier: In de Lucht. Vlakbij de Franse grens is een meisje van haar paard gevallen tijdens een strandwandeling. Dokter Sophie en verpleger Kristof landen op het strand om de eerste hulp te bieden. De heli vliegt ook uit naar een camping voor een toerist met hartproblemen.
 • Aflevering 4

  In de laatste aflevering van Helden van Hier: In de Lucht probeert het MUG-team van het Sint-Janziekenhuis opnieuw heel wat mensenlevens te redden. Dokter An en verpleger Björn vliegen naar een camping waar een baby kampt met ademnood. Op de spoedafdeling zit een man die verbrand is in zijn gezicht. Het spoedteam doet er alles aan om de schade te beperken. Spoedarts An vliegt uit naar een bedrijf waar iemand een hartinfarct gekregen heeft. Bij aankomst blijkt de reanimatie al een tijd aan de gang te zijn.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis