Flin & Flo

Flin & Flo

Ridder flo en zijn groene draak Flin vliegen samen de wereld rond op zoek naar kwaadaardige draken om te verslaan.

Afleveringen

8 afleveringen

Flin heeft geen zin om in bad te gaan. Na een wilde achtervolging is het Flo nog steeds niet gelukt om hem in bad te steken. In de hoop om Flin op andere gedachten te brengen, vertelt hij het verhaal van de Modderige Modderdraak.

2. Draak Fortus

Flo heeft gezond gekookt met drie soorten groenten, maar Flin weigert om zijn bord leeg te eten. Groenten zijn niet voor draken! Flo vertelt hem dat je van groenten eten erg sterk wordt. Hij vertelt het verhaal van draak Fortus.
Flin is 's avonds nog veel te actief. Zelfs na twee verhaaltjes wil hij nog niet slapen. Flo is moe en ten einde raad. Hij vertelt nog één verhaaltje. Daarna moet Flin echt wel gaan slapen. Flo vertelt over Dormir, de draak die nooit sliep.

4. Toy, de Ballondraak

Flo en Flin moeten opruimen, maar hebben helemaal geen zin. Ze nemen een pauze om druivensap te drinken. Flo neemt van de pauze gebruik om te vertellen over Toy de ballondraak. Een draak die kindjes en draakjes opzuigt die niet opruimen.

5. Ignum, de Vuurdraak

Flin heeft er een gewoonte van gemaakt om de laatste tijd tot in de vroege uurtjes te lezen. Daardoor geraakt hij 's ochtends niet meer uit bed. Flo herinnert zich zijn avontuur met Ignum, de draak die langslapers uit hun bed kwam plukken.

6. Draak Tartaros

Flin eet de laatste tijd enkel ongezond, en dan voornamelijk frietjes met mayonaise. Flo zegt hem dat zijn buikje alleen maar ronder zal worden als hij zo blijft eten, en vertelt het verhaal van draak Tartaros, die dol was op dikke mensen.
Flin en Flo spelen verstoppertje. Na een uur heeft Flo Flin nog altijd niet gevonden. Flo komt op het idee om hem een eng verhaal te vertellen over de onzichtbare draak Schemer. Misschien zal Flin zichzelf dan verraden...
Flin vraagt zich af waarom mensen hun tanden poetsen. Flo legt uit dat dat moet om je tanden proper te maken en gaatjes te voorkomen. Flin denkt dat draken hun tanden niet hoeven te poetsen, tot Flo vertelt over Suikerdraak Glukos.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis