Extreme Cake Makers

Extreme Cake Makers

Geen uitdaging is te groot voor de professionele bakkers uit 'Extreme Cake Makers'. Iedere keer weer toveren ze de meest flamboyante gebakken uit de oven.

Afleveringen

32 afleveringen

Karisha moet tot het uiterste gaan om een eetbaar hindernissenparcours te maken met een echte zipline. Molly leeft zich uit met een prachtige eend van 90 centimeter groot, die rondzwemt in een eetbaar landschap. Ex-pilote Rosie keert terug naar de jaren 80 met een springbalcake.
Michelle maakt een levensechte koalacake die op de jarige zelf lijkt. De cake hangt aan een eucalyptusboom en bestaat uit 12 lagen vanillegebak, afgewerkt met eetbare pels van fondant en pluizige oren. Molly waagt zich aan het grotere werk met een fast food cake. Natassja zoekt haar grenzen op voor een indrukwekkende verjaardagstaart van 1 meter 20 hoog.
Phil en Christine bakken een reusachtige puzzel die bestaat uit negen puzzelstukken van cake. Suzanne maakt een wankel kasteel dat perfect is voor een echte koning. Ben werkt aan een verjaardagscake in de vorm van een tractor. Het voertuig is 50 centimeter groot en bevat zelfs twee LED-koplampen.
Eloise bakt voor een 21-jarige reisfanaat een aardbol die ophangt aan een 90 centimeter hoge boog. Molly wordt het vuur aan de schenen gelegd met een drakencake ter gelegenheid van St George's day. Karisha heeft 2000 suikerbloemen nodig om haar guirlande cake te versieren.
Bakkers Phil en Christine leven zich uit met een taart in de vorm van een babynijlpaard ter gelegenheid van Penzance's Mazey Day Festival. Het beestje van 90 centimeter groot, zal een eetbare hoed en badpak dragen. Eloise staat voor een dubbele uitdaging met een cake voor een babyborrel. Eloise heeft zichzelf voorgenomen om een 60 centimeter hoge taart te bakken die de twee stijlen combineert.
De bakkers zetten alles op alles om de mooiste feestcreaties op tafel te toveren. Kijk mee hoe kerstdromen werkelijkheid worden met deze eetbare meesterwerken.
Voormalig architect Michelle haalt alles uit de kast om indruk te maken op een architect die op pensioen gaat. Ze bakt een vanillecake in het model van zijn laatste project. Ze laat tegel of baksteen achterwege. Natassja gaat voor goud met een prachtige huwelijkstaart. De cake van gezouten karamel is 1 meter 20 hoog en bedekt met suikerglazuur.
Karisha gaat naar Blenheim Palaca om haar grootste bruidstaart ooit te maken - een torenhoog meesterwerk van 3 meter. De cake bestaat uit een basis van vanille en drie lagen bedekt met fondant. Duizenden LED lichtjes en honderden bloemen zorgen voor de finishing touch.
Bakker Rosie zet haar beste beentje voor bij het maken van een verjaardagstaart. Molly heeft zichzelf een enorme klus op de hals gehaald. Ze bakt een gothic bruidstaart van vier niveaus die versierd wordt met wit glazuur, veren van fondant en engelenvleugels. Phil en Christine gaan op zoek naar hun groene vingers bij het maken van een speciale cake in de vorm van een eik.
Rosy houdt een race tegen de tijd om een trio van teddyberen te bakken voor Armed Forces Day. Natassja maakt een flamboyante flamingocake met 500 handgemaakte veren. Karisha bakt een bruidstaart van drie niveaus, met cake van pistache, kardemom en rozen. De lagen worden van elkaar gescheiden met 350 bloemen.
Rosie maakt een cake van 90 centimeter lang die half draak, half boot is. Natassja werkt aan een gedecoreerde, tweedelige cake in de vorm van een klok. Karisha staat voor een serieuze uitdaging met een cake met zwevende niveaus.
Karisha maakt een luchtballon met mandje, vervolledigd met fondant teddyberen en een chocolade en red velvet cake. Molly creëert een tropische bar, afgewerkt met een driedelig tikihoofd. Ze voorziet 140 tropische lekkernijen, waaronder cupcakes en jelly mocktails. De bar is versierd met palmbomen om in het thema van het feestje voor schoolverlaters te blijven.
Molly steekt haar nek uit voor een handgeschilderde girafcake van glutenvrij vanillebeslag, botercrème en chocolade. Ben bakt een cake voor een 20ste huwelijksverjaardag. Natassja bakt een African Impact cake van anderhalve meter. De cake is gemaakt van 15 lagen cake met kaneel en heeft 54 eetbare paddenstoelen, die de 54 Afrikaanse staten vertegenwoordigen.
Natassja bakt een torenhoge spiraalcake. Molly bakt, in opdracht van Blackburn Hospital, een vijfdelige chocoladecake voor de 70e verjaardag van de NHS-dienst. Eloise maakt voor het eerst een dierencake, namelijk een reusachtige kikker met 42 kikkercupcakes.
Phil en Christine bakken een elfjespaddenstoeltaart. Michelle werkt aan een wenteltrap met 27 lagen gebak van vanille chocolade voor de 500ste verjaardag van de Royal College of Physicians. Eloise maakt een 15 kilogram zware replica van een metrotoestel.
De bakkers zetten alles op alles om de mooiste feestcreaties op tafel te toveren. Kijk mee hoe kerstdromen werkelijkheid worden met deze eetbare meesterwerken.
De cake artieste Natassja uit Londen maakt een spectaculaire verjaardagstaart in de vorm van een champagnefles. Suzanne wordt gevraagd om een extravagante bruidstaart af te maken door middel van een handgeschilderd marmereffect. Molly is zelfzeker van haar meesterwerk dat de liefde voor hockey en snowboard van de jarige uitstraalt.
Phil en Christine maken een levensgrote zwemmende schildpad in cakevorm. De 25 kilo wegende schildpad is bedekt met 17 kilo gekleurde fondant. Ben maakt een unieke bruiloftstaart gebaseerd op de locatie van de bruiloft. Karisha probeert een taart te maken dat lijkt op de jarige zelf.
Molly uit Lancashire probeert een levensgrote mammoet te bouwen van 100 kilo dat bestaat uit 49 kilo fondant. Phil en Christine maken een hotel na voor het 20-jarig bestaan ervan. Ben valt op met zijn karikatuur cake voor de jarige.
Rosie creëert een stoommachine, met bijhorende spoorweg, country landschap en de modeltrein. Eloise haalt haar inspiratie uit de natuur voor haar opvallende bruiloftstaart. Molly is klaar voor haar eerste bruiloftstaart waarbij ze haarzelf uitdaagt door 40 items te boetseren, waaronder een uitgeholde boom.
Voor een 100ste verjaardag maakt Molly een creatie van een handgeschilderd beeld in jaren '40 stijl. Rosie toont trots haar Bollywood Dancer cake. Eloise heeft haar werk met de Canadese Teepee-bruidstaart. Deze is bedekt met handgemaakte Noord-Amerikaanse invloeden en meet bijna een meter hoog.
Karisha's taart bestaat uit realistische, eetbare bokshandschoenen en een boksring. Molly maakt een gigantische inktvis voor een 10-jarige. Phil en Christine verbazen door een zonsverduistering, dat het verhaal vertelt over de verloving van een Amerikaans koppel, te boetseren.
Phil en Christine zijn in hun element wanneer ze een technische uitdaging aangaan. Hun cake zal op afstand een verjaardagsgroet onthullen. Eloise tilt luxe tot een hoger niveau wanneer ze een gin fontein verwerkt in een glamoureuze verjaardagstaart. Intussen neemt Suzanne ons terug naar de jaren '80 door haar dansvloer cake die ze afwerkt met spiegelbollen.
Bakker Eloise creëert een gokmachine van meer dan een halve meter hoog voor een verjaardagsfeest. Karisha waagt zich aan een verjaardagstaart die 10 verdiepingen telt. Molly bakt een cake voor een bodybuilder.
Als een speciale verrassing voor een poppenspeler tijdens een bakfestival, maakt Molly een replica van Punch en Judy aangevuld met de karakters en het podium. Intussen maakt Suzanne een torenhoge bruidstaart. Phil en Christine nemen een uitdagende bak aan wanneer ze een projectorcake maken. Deze zit vol herinneringen om een 25-jarig jubileum en gezamenlijke 50ste verjaardag te vieren.
Alle hens aan dek bij Rosie, die een oldtimer cake in elkaar steekt voor een 80ste verjaardag, met een knipoog naar de winnende auto's van de autorace Le Mans in de jaren '20. Suzanne houdt het deze keer in de familie. Ze test de zwaartekracht uit wanneer ze een cake bakt voor de tentoonstelling van haar neef.
De cakemakers hebben de unieke uitdaging gekregen om drie verschillende unicorn cakes te bakken. Eloise gebruikt alle kleuren van de regenboog. Rosie maakt op haar beurt een cake voor een doopfeest, waarvoor ze vijf dagen nodig heeft. Molly focust zich op de gouden hoorn en eetbare bloemen om de 8-jarige Maddison te verrassen.
Hayward's Heath-taartkunstenaar Michelle komt voor een uitdaging te staan wanneer ze een halve meter hoge angstaanjagende draakcake moet maken voor een speciale 50ste verjaardag. Eloise houdt zich intussen bezig met het maken van een zebracake voor een muziekfestival. Voor het huwelijk van haar beste vriend maakt Karisha een uitdagende bruidstaart met een hoop witte kristallen.
Molly maakt twee grote replica's van cavia's met alle toeters en bellen voor de jarige Isabella. Intussen neemt Rosie een van haar meest complexe opdrachten aan tot nu toe wanneer ze een anderhalf meter brede mummy in elkaar steekt. Suzanne heeft haar handen vol met de zwart-witte bruidscake die een meter hoog moet zijn.
Phil en Christine maken een been in gips uit cake voor hun vriend die herstellende is van een gebroken enkel. Michelle maakt een eetbaar kunstwerk voor het jaarlijkse kunstfestival van haar dorp. Natassja maakt op haar beurt een hoge bruidstaart, die versierd wordt met eetbare kant, als knipoog naar het Ghanese erfgoed van het koppel.
Enkele van de beste bakkers keren terug voor deze kerstspecial. De bakkers zetten alles op alles om de mooiste feestcreaties op tafel te toveren. Kijk mee hoe kerstdromen werkelijkheid worden met deze eetbare meesterwerken.
Enkele van de beste bakkers keren terug voor deze kerstspecial. De bakkers zetten alles op alles om de mooiste feestcreaties op tafel te toveren. Kijk mee hoe kerstdromen werkelijkheid worden met deze eetbare meesterwerken.