Expeditie Pairi Daiza

Expeditie Pairi Daiza

Maak kennis met de medewerkers en de dieren van het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza, dat al meermaals uitgeroepen werd tot Beste Zoo van Europa.

8 afleveringen

 • Aflevering 1

  In dierenpark Pairi Daiza komen 5 Aziatische olifanten aan uit de Zoo van Hannover, in speciale transportcontainers, die met olifant en al een paar ton wegen. Die til je niet met een speelgoedkraan tot in hun verblijf. Omgekeerd vertrekt Sango naar Duitsland, naar Berlijn. De gorilla laat zijn broer Lomako hier achter, om ginder een eigen gezin te stichten.
 • Aflevering 2

  Elk dier dat vertrekt uit Pairi Daiza wordt grondig onderzocht. Dierenarts Tim moet bloed afnemen bij gorilla Sango, die in de Berlijnse Zoo gaat wonen. Maar het is niet gemakkelijk om een ader te vinden in zijn dikke, behaarde huid. De vijf olifanten die vorige week arriveerden in het park blaken van gezondheid. Ze voelen zich hier zo goed dat ze een potje voetballen.
 • Aflevering 3

  Verzorgers in het park bedenken voortdurend nieuwe uitdagingen en speeltjes om hun dieren alert te houden. Niels heeft een vleesvlot gebouwd, dat in het water drijft. Tijgers zijn goede zwemmers en Sanka duikt er meteen achter. Vandaag vertrekt Sango naar Berlijn. De gorilla laat zijn broer Lomako hier achter.
 • Aflevering 4

  Dierenverzorger Niels heeft z'n best gedaan om een leuke verrijking voor de witte tijgers te maken... hun eten zit verstopt in een scoubidou en daar is vooral het mannetje Mumbai heel enthousiast over. Yiling krijgt vandaag hulp van haar collega Charlotte. Samen maken ze groentenijsjes voor de gorilla's en de langoeren. Door het warme weer gaan die vlot binnen bij de dieren.
 • Aflevering 5

  Reuzenpanda Tian Bao is het huis uit, hij is al bijna vier jaar. Dus is er plaats bij zijn ouders voor een nieuwe baby. Mama Hao Hao is hitsig, dat duurt maar een paar dagen per jaar. Tim haalt er meteen een Chinese expert bij om het zaad van Ching Hui te oogsten. Charlotte doet expertise op in de grote serre van Oasis.
 • Aflevering 6

  De bevolkingsdienst van Pairi Daiza draait weer op volle toeren. In The Last Frontier arriveren twee Stellerzeeleeuwen, Icy en Kiska. Ze brullen van plezier als ze na een lange reis hun nieuwe plonsbad mogen induiken. Icy en Kiska krijgen er als buren een groot wolvengezin bij, helemaal uit Canada. Niels laat ze al aan hem wennen.
 • Aflevering 7

  Meer dan 7.000 dieren harmonieus laten samenleven, daar gaat het park voor. En dat begint klein. Zo moeten Tebogo en Indigo, de twee nieuwe gorilla's, hun plekje zoeken bij en naast Lomako, die zijn vaste etensplek verworven heeft. En die met hoge borst verdedigt. En hoe groot The Last Frontier ook is, de wolven moeten die delen met de beren.
 • Aflevering 8

  Vandaag is het ook een beetje 'Expeditie Malediven'. Anthony heeft zeeschildpad Peggy helemaal naar daar gebracht, om haar na 3 jaar revalidatie weer vrij te laten in het water waarin ze geboren werd. Vooraleer ze haar vroegere leven mag induiken, krijgt ze een eigen gps mét antenne op haar rug, zodat het opvangcentrum haar kan volgen.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis