Expeditie Pairi Daiza

Expeditie Pairi Daiza

Reeks die een blik achter de schermen werpt van Pairi Daiza, het grootste dierenpark van België.

8 afleveringen

 • Aflevering 1

  Khaing Hnin Hnin, een wijfjesolifant van 35 jaar, is voor de zesde keer zwanger. Ze kan elk moment bevallen, dus het worden lange nachten voor dierenarts Tim. Vorig jaar werden er twee zeehondjes geboren. Verzorgster Anaëlle leert hen nu hoe ze zichzelf zelfstandig kunnen voeden.
 • Aflevering 2

  Olifant Khaing Hnin Hnin moet deze nacht bevallen. Na een vals alarm waakt Tim nog alerter. De bevalling bij de capibara's, Zuid-Amerikaanse waterzwijnen, ging goed. Maar de twee kleintjes zijn teer en hebben de extra warmte van een lamp nodig. Tijdens de drukste periode in het park versterken seizoensmedewerkers het vaste team. Niels stelt Norma voor aan drie baby's van 3 ton.
 • Aflevering 3

  Bedreigde diersoorten redden, ook daarvoor zet Pairi Daiza zich in. Zo reist dierenarts Tim naar Dominica, een Caraïbisch eiland dat bijna volledig weggevaagd werd door een verwoestende orkaan. Twee papegaaiensoorten die alleen op dit eiland leven, dreigen uit te sterven. Tim komt enkele overlevende koppeltjes ophalen om ze in het park te kweken.
 • Aflevering 4

  Dierenarts Tim viert de tweede verjaardag van Sethemba, het witte neushoorntje dat geboren werd op de dag van de aanslagen in Brussel. Sethemba betekent 'hoop'. Luiaard Laia verhuist op haar dooie gemakje naar de tropische serre. Pairi Daiza krijgt koninklijk bezoek: prinses Stephanie van Monaco is meter van Ta Wan, het olifantje dat vorig jaar geboren werd.
 • Aflevering 5

  Vandaag verhuist Tian Bao naar zijn eigen gloednieuw pandapark. Hij is 19 maanden, en dus oud genoeg om net zoals in de natuur hotel mama te verlaten. Een heuse pandacuzzi verzacht de scheidingspijn. Ook de stokstaartjes krijgen een vernieuwd verblijf met tunnels, die kennen ze uit hun thuisland. Tim blijft bezig met de papegaaien.
 • Aflevering 6

  Verzorgers besteden de meeste tijd aan voederen en schoonmaken. En de ene activiteit gebruiken ze handig om de andere te kunnen uitvoeren. Zo serveert Niels ontbijt voor de witte neushoorns in hun binnenverblijf en intussen maakt hij hun prairie schoon. Yiling gebruikt dezelfde truc bij de gorilla's en de colobusapen met hun prachtige witte franjes.
 • Aflevering 7

  Het park krijgt twee circusolifanten uit Frankrijk en drie makaken uit Nederland cadeau. Als herinnering aan de vertrouwde warmwaterbronnen in thuisland Japan krijgen de apen alvast een eigen jacuzzi-eiland. Ook dwergnijlpaard Norbert mag zijn eigen poel met zandstrand inwijden. Luiaard Laia maakt dan weer kennis met een nieuw aangekomen luiaardmannetje.
 • Aflevering 8

  Nieuw leven houdt het park jong en bruisend. En in het voorjaar dartelt het nog meer, zoals bij de drie pasgeboren rendiertjes. Omdat ze tijdens de jaarlijkse trek ter wereld komen, moeten ze meteen kunnen stappen. En er is nog veel meer nieuw leven op komst. Een neushoornvogelmoeder broedt op haar eieren in een boomholte.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis