Expeditie Pairi Daiza

Expeditie Pairi Daiza

Maak kennis met de medewerkers en de dieren van het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza, dat al meermaals uitgeroepen werd tot Beste Zoo van Europa.

8 afleveringen

 • Aflevering 1

  Er komt heuglijk nieuws vanuit Pairi Daiza. May is hoogzwanger van haar eerste olifantenbaby. Dierenarts Tim moet bloed trekken bij May om haar te onderzoeken, maar dat is niet vanzelfsprekend bij een olifant. Reuzenpanda Hao Hao is ondertussen al een ervaren mama. Vandaag is het tijd voor Tian Bao's eerste stapjes in de grote wereld.
 • Aflevering 2

  In Pairi Daiza zijn er vorige maand twee varkentjes geboren. Verzorger Niels vindt dat ze klaar zijn voor hun eerste publieke verschijning. Zijn geheime wapen: sappige watermeloen. Ook Baby P mag zijn kleine pandawereld stilaan verruimen van Tania. Mama Hao Hao moet dat natuurlijk ook veilig genoeg vinden. Bij olifantenmama May is het zover: zij bevalt vannacht van haar eerste kalfje.
 • Aflevering 3

  Het is bloedheet in Pairi Daizi, en dan lust iedereen een ijsje denkt verzorger Niels. Voor zijn zebra's heeft hij wortelfrisco's, de giraffen krijgen gemengde groentenijsjes. Olifantenmama May heeft andere dingen aan haar hoofd, zij rouwt nog om haar overleden kalfje. Maar de levenscyclus valt nooit stil in een dierenpark. Papa Pochin moet voor nieuw nageslacht zorgen.
 • Aflevering 4

  Verzorgster Leen heeft een specialist uitgenodigd die gorilla Wazi moet helpen om te leren hoe hij het dominante mannetje moet zijn in zijn gorillafamilie. Bij de rode panda's is er triest nieuws. Mama Tian May is onverwacht overleden. Verzorgers Jeremy en Jordy moeten Yoko en Tsuni, de pasgeboren tweeling, leren om van de fles te drinken. Babypanda Tian Bao is kerngezond.
 • Aflevering 5

  Er arriveren drie kraagberen in Pairi Daiza. Mama Cantelle verkent haar nog onbekende verblijf voor zoontjes Pukhet en Pako. En er komen ook vijf struisvogels bij. Die kunnen een sprintje trekken van 70 km per uur; je kan ze dus maar beter niet laten wegglippen. Tim haalt er de Gentse universiteit bij om te achterhalen wat er mis is met zeeschildpad Kerry. Het beestje moet onder de CT-scanner.
 • Aflevering 6

  Tim zoekt uit waarom neushoorn Madimba niet zwanger geraakt. Het buitenverblijf van de panda's wordt aangepast om te voorkomen dat speelvogel Tian Bao een ongelukje begaat of in een sloot valt. De intelligentie van de gorilla's wordt op de proef gesteld. Ze moeten enkele noten uit een gesloten rubberen lunchbox proberen vissen.
 • Aflevering 7

  Er arriveren twee Tasmaanse duivels, een bedreigde diersoort die alleen nog voorkomt op het Australische eiland Tasmanië. Met hen wil je het niet aan de stok krijgen, want het zijn echte vechtersbaasjes. Panda Hao Hao verzorgt haar zoontje alleen. Met Tian Bao aan haar zijde maakt ze de nieuw aangelegde pandatuin vertrouwd.
 • Aflevering 8

  Alleen maar goed nieuws in Pairi Daiza. Een eerste voorzichtige vreugdekreet is er van Tim, na een geslaagde ingreep bij Madiba, een zuidelijke witte neushoorn. Haar eitjes worden geoogst en bevrucht met zaadjes van het laatste nog levende mannetje van de noordelijke witte neushoorn. In het rijk van Ganesha wordt er luider gekrijst. Daar krijgen de orang-oetans er drie nieuwe overburen bij.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis