Expeditie Pairi Daiza

Expeditie Pairi Daiza

Maak kennis met de medewerkers en de dieren van het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza, dat al meermaals uitgeroepen werd tot Beste Zoo van Europa.

8 afleveringen

 • Aflevering 1

  Dierenarts Tim heeft zijn handen meer dan vol. Een arend met jicht baart hem grote zorgen en antilopejong Bliksem heeft een poot gebroken. Er arriveren drie circusolifanten. Zij komen genieten van hun pensioen in een prachtig buitenverblijf mét zwembad. En niet alleen de olifanten zitten in het nieuw, ook de witte tijgers zijn verhuisd naar een gloednieuwe, spectaculaire tempel.
 • Aflevering 2

  De leeuwen hebben hun plek gevonden in hun nieuwe tijgertempel, maar nu doet zich een nieuw probleem voor: ze willen geen kip meer eten. De dierenverzorgers bedenken een originele oplossing. Voor monniksgier Bernardus breekt een spannend moment aan: zal hij zijn vleugels durven uitslaan boven de weidse Gorges du Verdon of blijft hij veilig in zijn volière zitten?
 • Aflevering 3

  Het Pairi Daiza-team hoopt dat Xing Hui dit jaar wel papa van een pandaatje wordt. Samen met Tania oefent hij heel hard om lang genoeg op zijn poten te kunnen staan om te paren. Leeuwenwelpjes zijn er voorlopig genoeg. Jonge mama Dana en twee van haar leeuwinnenvriendinnen krijgen een anticonceptie-implantaat van dierenarts Tim.
 • Aflevering 4

  Hao Hao gedraagt zich al een paar dagen vreemd. Verzorgster Tania herkent de signalen en vermoedt dat de vrouwtjespanda eindelijk in haar vruchtbare periode is. Ze hoopt dat urinestalen zekerheid kunnen bieden. Ook bij de neushoorns is er misschien een kleintje op komst. Ellie is zestien maanden geleden kunstmatig bevrucht en zo lang duurt een neushoorndracht ook ongeveer.
 • Aflevering 5

  Dierenarts Tim zit met een probleem. De hormonenspiegel van neushoorn Ellie zegt dat ze niet zwanger is, maar het vocht dat ze afscheidt doet het tegendeel vermoeden. Mag het park nu een kleine neushoorn verwachten of niet? Wat de panda's betreft, is er geen twijfel meer mogelijk: Hao Hao nadert haar eisprong.
 • Aflevering 6

  Op woensdag 11 juni 2016 kreeg Pairi Daiza er een prachtig dier bij: de babypanda van mama Hao Hao en papa Xinghui. Jammer genoeg verliep de verwekking niet via de natuurlijke weg, want papa Xinghui was net een tikkeltje te gretig en hardhandig. Pairi Daiza liet een heel team voortplantingsexperten uit China overvliegen om hen te helpen bij deze spannende ingreep.
 • Aflevering 7

  Is neushoorn Ellie nu zwanger of niet? Dierenarts Tim geraakt er maar niet uit en haalt er een wereldspecialist bij. Pairi Daiza krijgt bezoek van drie nieuwe bizons, die de kudde komen versterken. Maar de zware dieren door het slijk tot aan hun wei krijgen, is geen voor de hand liggend werkje. Binnenkort arriveren er ook drie schattige koala's.
 • Aflevering 8

  Dierenarts Tim is in Pairi Daiza getuige van de geboorte van de eerste witte neushoorn in België. Neushoorn Ellie bevalt niet 's nachts, zoals de meeste van haar soortgenoten, maar op klaarlichte dag. Voor Tim en de andere verzorgers is het een uniek moment. Het neushoornkalfje loopt al gauw in volle galop achter zijn mama, tot vreugde en vertedering van de parkbezoekers.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis