Expeditie Pairi Daiza

Expeditie Pairi Daiza

Reeks die een blik achter de schermen werpt van Pairi Daiza, het grootste dierenpark van België.

8 afleveringen

 • Aflevering 1

  In Pairi Daiza, waar meer dan 5.000 dieren op 55 hectares leven, is geen enkele dag hetzelfde voor de werknemers. Vandaag maken we kennis met de sterren van het park, panda's Hao Hao en Xing Hui en hun verzorgster Tania die haar lievelingen graag verwent met zelfgebakken cake. Er zijn natuurlijk ook de populaire deugnieten van het park, de maki's, grappige halfapen uit Madagaskar.
 • Aflevering 2

  Vandaag zijn we getuige van een spoedgeval. Het kleine welpje Tambo houdt al enkele dagen zijn hoofd scheef en dat zou kunnen wijzen op een ernstige oorinfectie of erger nog: een probleem in de hersenen. Dierenarts Tim en verzorger Puria nemen geen enkel risico en gaan met het jonge dier naar de gespecialiseerde dierenkliniek in Gent, waar het meteen door een resem specialisten onderzocht wordt.
 • Aflevering 3

  Mannetjespanda Xing Hui krijgt een medische training van verzorgster Tania. Het zijn beelden die in België nog nooit gemaakt zijn en ze tonen hoe slim deze dieren wel zijn. Met een park waarin zoveel dieren leven, is er bijna elke dag wel ergens de geboorte van een dier te vieren. Dat is deze keer het geval in de schapenstal waar een Ghanees lammetje geboren is.
 • Aflevering 4

  Het is deze week alle hens aan dek in het pandaverblijf, want de vruchtbare periode van de panda's is aangebroken. Dierenarts Tim moet een routineonderzoek uitvoeren bij de hyena's. Die lijken misschien wel op honden maar zijn genetisch eigenlijk nauwer verwant aan de katachtigen en behoren tot de gevaarlijkste roofdieren. Tim neemt geen enkel risico en haalt de grote middelen boven.
 • Aflevering 5

  Expeditie Pairi Daiza is getuige van een unieke gebeurtenis: in de stallen van de giraffen bevalt giraffe Luzy van een kalfje. Na al die jaren is dit een heuse primeur voor dierenarts Tim, want meestal bevallen giraffen 's nachts in alle stilte. Tijdens de bevalling is het vooral uitkijken hoe het pasgeboren kalfje de hoge val doorstaat, want een giraffe bevalt rechtstaand.
 • Aflevering 6

  Pelikanen leggen in maart de eerste eieren die door de dierenverzorgers gedurende een maand in een broedmachine worden gelegd. Daar lopen ze geen risico op beschadiging. Er wordt in het park ook een nieuwe gast ontvangen: iedereen is alert want het gaat om een gevaarlijk sneeuwluipaard. Verzorger Puria is in zijn nopjes vanwege de komst van dit prachtige dier.
 • Aflevering 7

  Dierenarts Tim vermoedt dat een van de olifanten zwanger is en besluit een echografie uit te voeren. Ooit was Pairi Daiza uitsluitend een park met vogels. Logisch dus dat er nog steeds honderden verschillende soorten verblijven. Verzorger Olivier is verantwoordelijk voor de grote volières en we zien hoe hij de versgelegde eieren van de toekan ontdekt.
 • Aflevering 8

  De twee panda's van Pairi Daiza worden elke dag opnieuw behandeld als echte sterren. In het olifantenverblijf is het alle hens aan dek, want de hoogzwangere olifant Farina kan elk ogenblik bevallen.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis