Expeditie Pairi Daiza

Expeditie Pairi Daiza

Reeks die een blik achter de schermen werpt van Pairi Daiza, het grootste dierenpark van België.

8 afleveringen

 • Aflevering 1

  Niels kijkt uit naar de 5 Siberische tijgers die uit quarantaine mogen en in hun nieuwe verblijf in The Land of the Cold, de jongste wereld in het park. Ook bij de verzorgers is er beweging, Gunther komt terug, bij de Stellerzeeleeuwen. Die spelen graag, ook met zijn voeten. Al even grote speelvogels zijn de kleine reuzenpanda's. De tweeling is 100 dagen oud en krijgt namen. Het pasgeboren jong van witte neushoorn Madiba heeft nog geen naam. En ook nog geen hoorn. Het krijgt wel een speelkameraadje want buurvrouw Ellie is hoogzwanger. Net als Jordy, hij gaat helpen in Australië, na de verwoestende bosbranden. Jordy mag aan de slag met buidelmarters, de grootste roofbuideldieren, op Tasmaanse duivels na.
 • Aflevering 2

  Elke zeeleeuw brult zoals hij gemuild is. Als het van Gunther afhangt mag Miraille meteen meedoen aan The Voice. Maar ook al eet de zingende zeeleeuw uit zijn hand, hij blijft een roofdier. Net zoals de dodelijk giftige tijgerslang die Jordy op zijn pad vindt wanneer hij een hek moet repareren in de Australische wildernis. Dat wordt dubbel uitkijken terwijl hij en Max vallen uitzetten voor kangoeroeratten en buideldassen. Gorilla Wazi heeft kiespijn en dan is er werk aan de winkel voor anesthesist Tim en zijn tandenteam. Daar hebben de orang-oetans geen last van. Ze moeten wel op zoek naar hun eten in een 'paprika's en pochette'. Chef Charlotte heeft een kronkelig kunstwerk geknutseld waarin ze voor de giraffen twijgjes verstopt heeft.
 • Aflevering 3

  Honderd dagen geleden kwam de garnaalkleine pandatweeling ter wereld. Vermoeiend voor mama Hao Hao, die blij is met de hulp van tweede mama Yang. Ook Charlotte is zo'n hulpmoeder voor het rendierkalfje waarvan ze de geboorte zelf filmde. Vorige week was er de bevalling van neushoorn Madiba. Buurvrouw Ellie is nu aan de beurt. Meteen 2 nieuwe zuidelijke witte neushoorns erbij. In Australië helpt Jordy de ook bedreigde kangoeroeratten en buideldassen vangen voor onderzoek. Als het lukt weegt hij de mannetjes en checkt of de vrouwtjes zwanger zijn. Niels leert intussen de jonge Javaanse panter Pelangi om zich te laten aanraken. En Tim en zijn team checken of de verblijven voor de verwachte walrussen wel veilig zijn voor hun gevoelig vel.
 • Aflevering 4

  Dierenarts Tim verwelkomt een walruskoppel. Daar komt een kraan aan te pas, niet verwonderlijk, want walrussen zijn de op één na grootste roofdieren ter wereld. De grootste katten ter wereld zijn Siberische tijgers. Niels merkt dat Igor niet mee ontbijt door tandpijn. Een pak kleiner maar zeker zo roofzuchtig zijn de Tasmaanse duivels die Jordy in Australië moet onderzoeken op zwangerschap. De duivels besmetten zich al vechtend zelf met muilkanker die al de halve populatie wegvaagde. Met de witte neushoorns gaat het weer goed. Er werden 2 kalfjes geboren in het park en Charlotte vindt dat het tijd is dat Selie buurjongetje Zimba ontmoet. Yiling hoopt intussen dat de gorilla's iets zien in haar nieuwste verrijking.
 • Aflevering 5

  Pairi Daiza is voortdurend in verandering. Er worden werelden gecreëerd, verblijven gebouwd, vijvers aangelegd én er komen geregeld parkbewoners bij. Vorige week mocht een walruskoppel zijn nieuwe thuis in The Land of the Cold verkennen. En vandaag krijgt het al gezelschap van twee ijsbeerzusjes: Nuka en Qilak. Tim is er bij om het ontvangst en het transport te coördineren.
 • Aflevering 6

  Tim goes on tour! Als dierenarts maakt hij geregeld een ronde door het park. Eerst gaat hij langs bij zijn geliefde walrussen. Een van heeft een vreemd bruin oog. Corentin legt intussen verzorgersgeduld aan de dag om nijlpaard Nema zover te krijgen dat ze haar kalfje meeneemt naar het grote buitenbad. Olifantenkalfje Malee is dan weer groot genoeg voor haar eerste medische aanraaktraining. Als beloning krijgt ze een spetterende douche. Gunther en Emeline laten ze rugrollen, stilliggen, zijkantelen alsof ze in een circus zijn. Chloë is intussen op pad met Charlie, haar groene huispauw. Ze geven de otters ontbijt en de orang-oetans krijgen schilderklas. En Tim eindigt zijn ronde bij een kleine paradijsvogel met een breekbaar pootje.
 • Aflevering 7

  Charlotte lijkt wel met de helm geboren, ze is getuige van de ene bevalling na de andere in het park. Nu van een kafferbuffeltje. Het kalfje mag met zijn moeder voor het eerst naar buiten. Tim mag de Spix' Ara onderzoeken, de zeldzaamste vogel ter wereld, compleet uitgestorven in het wild. Drie exemplaren verblijven in het park tot ze groot en gezond genoeg zijn om uitgezet te worden in de Braziliaanse bossen. Down under moet Jordy niet wachten, hij mag nu al een bedreigd dier weer vrijlaten in de natuur, een Tasmaanse duivel. Tim is in de zevende hemel, zo geniet hij van ijsbeerzusjes Nuqa en Qilak die voor het eerst hun privézwembad induiken. Gunther en Emeline trainen twee andere waterratten, Castor en Pollux, Canadese bevers.
 • Aflevering 8

  Pairi Daiza is een vruchtbaar park. De voorbije weken mocht Charlotte zich al ontfermen over twee neushoornjongen, een rendiertje en een nijlpaardkalfje. Gunther en Emeline verheugen zich nu in een kleine Stellerzeeleeuw. Kiska is moeder geworden. Haar welpje woog bij de geboorte zo'n twintig kilogram en was ongeveer een meter lang.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis