Embarrassing Bodies NL

Embarrassing Bodies NL

Nederlandse realityreeks rond patiënten met gênante medische aandoeningen.

Afleveringen

8 afleveringen

  • Twee Nederlandse artsen en een tandarts houden een open spreekuur voor hun patiënten. In hun consultatieruimte onderzoeken ze de klachten waarmee patiënten niet naar hun eigen dokter of tandarts durven te gaan of waar ze graag eens een andere deskundige naar willen laten kijken.
  • De mobiele kliniek staat in Eindhoven en opent de deuren voor patiënt Evert. Hij schaamt zich omdat zijn teennagels helemaal verkleurd zijn. De schaamte gaat zo diep dat Evert zelfs met zijn sokken aan gaat zwemmen. Ook Gaby heeft een probleem. Zij kampt sinds haar puberteit met ongewenste haargroei in het gezicht. Marja heeft op haar beurt al verschillende jaren last van ontstekingen op de huid.
  • De artsen krijgen bezoek van Leo. Hij blijkt zo zwaarlijvig te zijn dat hij grote gezondheidsrisico's loopt. Noreen lijdt aan colitis ulcerosa en doet haar verhaal. Cora wil nu eindelijk wel eens weten waarom haar buik na iedere maaltijd opzwelt, en Felix en Jeanine praten openhartig over hun ontlasting.
  • Amal heeft twee ongelijke borsten, die haar al een hoop lichamelijk en geestelijk leed hebben bezorgd. Dennis bezoekt de Embarrassing Bodies NL-kliniek omdat hij last heeft van hardnekkige wratten en Jacco is zo bang voor de tandarts dat zijn gebit een ravage geworden is.
  • In deze aflevering zetten enkele American Football-spelers hun schroom opzij om hun eigen teelballen te onderzoeken op onregelmatigheden. De artsen krijgen ook Dina op spreekuur. Zij laat zien waarom ze zonder make-up niet meer de straat op durft.
  • Walter heeft last van erectiestoornissen. Hij beseft dat zijn overgewicht wel eens aan de basis zou kunnen liggen, maar het lukt hem niet om af te vallen. Hebben de Embarrassing Bodies-dokters een andere oplossing voor zijn probleem? Annemiek is uitgeput omdat ze wel 25 keer per dag naar het toilet moet, ook 's nachts.
  • Peter schaamt zich voor zijn lichaam. Hij heeft overdreven borstvorming en dat probleem bezorgt hem flink wat last. John gaat door het leven met een peri-anale fistel, waardoor hij zijn ontlasting niet kan controleren. Karin vergaat al jaren van de pijn in haar buik en wil eindelijk te weten komen wat haar mankeert. Ingrid krijgt te horen dat ze een oogziekte heeft.
  • Monique schaamt zich over een probleem aan haar borst. Tot op heden heeft geen enkele arts haar kunnen zeggen wat er aan de hand is. Ellen heeft al 27 jaar last van diarree en is het beu. Ze schakelt nu de hulp in van de artsen van Embarrassing Bodies NL. Mevrouw Moonen doet hetzelfde, en wel omdat ze vreselijke zenuwpijn heeft overgehouden aan gordelroos.