EHBL

EHBL

Doe-het-zelf-magazine waarin Tess Goossens en superklusser Bas Vlaanderen doorkruisen om komaf te maken met onafgewerkte klussen in huis.

12 afleveringen

 • Sinds een aantal jaar zijn Jeroen en Anneke aan het werk om een voormalige olietanker in Mechelen om te bouwen tot een gezellige woonboot. Maar ze hebben het bootavontuur zwaar onderschat. Er is veel meer werk dan gedacht. Bovendien is klussen niet zo eenvoudig omdat ze beiden twee dochters hebben uit een vorige relatie en drie van hen zorgenkindjes zijn. De hulp van EHBL is dus meer dan welkom!
 • Katrien is 34 en werkt als psychologe. Haar man Georges, met wie ze al 12 jaar samen is, is 41 jaar en verpleegkundige. Ze hebben twee kindjes: Maan (4) en Wonder (3). Acht maanden geleden kochten Katrien en Georges het huis dat ze al zes jaar huurden. Vol goede moed begonnen ze de verbouwingen, die ze helaas zwaar onderschat hebben. De werken zijn zwaarder dan gedacht en geen van beiden is echt handig. Bovendien is de combinatie 'full time werken & 2 kinderen & huis verbouwen' zelden een succesformule. EHBL snelt ter hulp!
 • Zo'n vier jaar geleden kochten Brenda en Kirby een huis in Sint-Katelijne-Waver. Dat de bovenverdieping nog een ruwbouw was, zag Kirby als een uitdaging. Maar voor Brenda heeft het avontuur nu lang genoeg geduurd. Hun zoontje Jayno is ondertussen anderhalf jaar en slaapt nog steeds bij hen op de kamer. Bovendien verlangt Brenda naar een tweede kindje, maar daar is momenteel dus geen plaats voor. Een weekendje EHBL is meer dan welkom!
 • Drie jaar geleden kochten Nathalie en David hun droomhuis: een boerderij uit 1930 in Velm. Er was nog enorm veel werk aan de woning, maar dat schrikte hen niet af. Twee jaar lang hebben ze er elk vrij moment in geklust, maar eens ze er effectief introkken, vielen de werken stil. Het ontbreekt hen aan moed, kennis en budget om het huis verder af te werken. Hoog tijd dus dat EHBL ingrijpt!
 • Twee jaar geleden kochten Samira en Said een huis in Wolvertem, waarvan de bovenverdieping onafgewerkt was. Said zag de verbouwing wel zitten, en kluste 5 maand lang superhard. Maar zoals het zo vaak gaat had hij de werken onderschat. Eens Samira en Said in het huis woonden, bleven de klussen echter liggen. Het koppel wil graag kinderen, maar Samira weigert eraan te beginnen vooraleer het huis klaar is. Tijd om EHBL in te schakelen dus!
 • Acht jaar geleden kochten Jasmien en Joris wat ze zelf een 'krot in Wetteren' noemden. Twee jaar lang werkten ze hard in het huis, maar sinds ze erin trokken is er niets meer gebeurd. Jasmien is het grondig beu om nog steeds geen plafond te hebben, maar Joris ziet het probleem niet. Hij vindt de woning perfect leefbaar. Hoog tijd dus om deze -nochtans bijzonder handige man- aan het werk te zetten in zijn keuken, woonkamer en slaapkamer.
 • Zo'n zes jaar geleden kocht Mieke een huis in Smetlede. Samen met haar handige vader heeft ze er jaren in verbouwd. Maar door plotse gezondheidsproblemen van haar vader en door een tekort aan budget omdat Mieke opnieuw ging studeren, ligt alles een beetje stil. Toch wil Mieke zo snel mogelijk een gezellige thuis, zeker nu haar vriendin Cynthia bij haar is ingetrokken. Een kolfje naar de hand van EHBL!
 • Zo'n zes jaar geleden kochten Nikkie en Thomas een huis in Stekene. Van zodra hun twee kindjes Yoni (7) en Seben (6) wat groter waren, wilden ze het huis grondig verbouwen, maar toen sloeg het noodlot toe. Nikkie kreeg te horen dat ze borstkanker had. Thomas heeft daardoor de zorg voor de kinderen en het volledige huishouden op zich genomen, waardoor de klussen begrijpelijkerwijs bleven liggen. EHBL snelt ter hulp.
 • Tess kreeg deze week een oproep van Sandra uit Waarschoot. Zij en haar man Toni kochten in 1995 een huis. Vandaag, niet minder dan 15 jaar later, is het huis nog steeds niet in orde. Toni is nochtans niet onhandig. Integendeel, hij werkt zelfs als stukadoor. Maar anderen krijgen steeds voorrang waardoor zijn gezin moet wachten. Nu Sandra alles afgewerkt heeft wat ze zelf aan kon en de kinderen Giel (10), Ine (8) en Lowie (1) toe zijn aan een eigen kamer, schakelt ze EHBL in.
 • 11. Griet en Lut (Gent)

  In 1996 kochten Griet en haar toenmalige man een huis in Gent. Na een moeilijke scheiding probeert Griet het huis nu alleen op te knappen. Momenteel woont ze al meer dan een jaar op een kleine zolderkamer met haar drie tienerzonen, te midden van een bouwwerf. Griets zus Lut vond de situatie niet langer houdbaar en daarom schakelt ze de hulp van EHBL in.
 • Twee jaar geleden kochten Katleen en Michal heel impulsief een huis in Meerbeke, na het maar één keer gezien te hebben. Het huis ligt immers aan een bos en dat was voor hen een romantische droom die uitkwam. De romantiek maakte helaas vrij snel plaats voor ergernis toen aan het huis veel meer werk was dan het koppel had ingeschat. De verbouwingen blijven aanslepen, de verhuisdozen geraken niet leeg en Katleen en Michal maken meer ruzie dan ze zelf zouden willen. Tijd voor EHBL om in te grijpen!
 • Tess kreeg een mailtje van Lynn en Debby uit Aalst. Zij schreven hun collega Stijn in om hem een hart onder de riem steken en hem te bedanken voor alles wat hij als collega voor hen gedaan heeft. De drie werkten lange tijd samen, maar zijn onlangs door omstandigheden allemaal ontslagen. Zo'n vijf jaar geleden kocht Stijn, na zijn scheiding, een huis waar nog bijzonder veel werk aan was. De vorige eigenaar had de woning immers volledig laten verkommeren. De verbouwingen blijven echter maar aanslepen. Stijn en zijn dochter Axelle wonen intussen in bij zijn ouders, maar snakken naar privacy.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis