EHBL

EHBL

Doe-het-zelf-magazine waarin Tess Goossens en superklusser Bas Vlaanderen doorkruisen om komaf te maken met onafgewerkte klussen in huis.

11 afleveringen

Mieke en Frankie kochten twee jaar geleden een huis in Zelzate, waar nog heel wat oplapwerk aan was. Frankie was van plan veel zelf te doen, maar toen sloeg het noodlot toe. Hij kreeg te horen dat hij aan een erfelijke spierziekte lijdt en kwam in een rolstoel terecht. De klussen bleven dus liggen.
Een 15-tal jaar geleden kochten Lut en Ludo een stuk bouwgrond in Sint-Laureins-Berchem. Ludo bouwde er bijna eigenhandig een huis op, maar hij vergat de afwerking. Lut en vooral ook Kim, één van de drie kinderen, is deze situatie grondig beu.

3. Ellen - Moorsele

Ellen uit Moorsele is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Toen ze hoogzwanger was van haar jongste kindje, gingen zij en haar toenmalige man uit elkaar en bleef ze achter in een onafgewerkt huis. Haar overbuurvrouw Marianne wil daar iets aan veranderen.
Marleen en Mitchel kochten in 2004 een huis in Oud-Heverlee. Mitchel heeft er al hard in gewerkt, maar sinds de geboorte van hun drie kindjes is er niet veel meer gebeurd. Marleen is het beu om te wachten, de stoffige ruimtes te poetsen én ze is zelfs beschaamd om nog vrienden uit te nodigen in hun onafgewerkte huis.
Krisje en Wendy kochten een paar maanden geleden een huis in Koningshooikt. Het zijn twee straffe dames die van aanpakken weten, maar die het werk helaas wat hadden onderschat. Het huis is helemaal nog niet afgewerkt en over anderhalve week moeten ze verhuizen. De huur van hun vorige huis is namelijk opgezegd.

6. Inez en Bart - Putte

Vier jaar geleden bouwden Inez en Bart een huis in Putte. Bart is behoorlijk handig en weet van aanpakken, maar zodra ze in hun huis gingen wonen, viel hij stil. Bijgevolg staat het huis er nog steeds onafgewerkt bij waardoor de ergernis van Inez toeneemt. Ze is het beu om tussen het stof te leven.

8. Marjan - Bornem

Nadia uit Bornem wil haar beste vriendin Marjan een hart onder de riem steken. Marjan is een alleenstaande moeder die een ontzettend zwaar jaar achter de rug heeft. Ze verloor enkele maanden geleden haar jongste zoon, de twaalfjarige Cyrus, bij een treinongeluk. Enkele weken later verhuisde ze naar Bornem.
Twee jaar geleden kochten Wouter en Justine, beiden twintigers, een gigantisch huis in Otegem. Het was een koopje, maar wel eentje met nog heel wat werk aan. Het jonge koppel dacht snel alles in orde te brengen, maar intussen leven ze nog steeds in voorlopige vertrekken. Ze hebben het werk onderschat én Wouter blijkt niet echt over 'klussersbloed' te beschikken.
Anderhalf jaar geleden kochten Sara en Steve een huis in Heusden-Zolder. Ze hebben enorm hard gewerkt en verbouwden veel meer dan ze oorspronkelijk van plan waren. Maar nu ze eindelijk aan de afwerking kunnen beginnen, zitten ze wat vast. Ze hebben geen idee welke kleuren of materialen te gebruiken. Gelukkig vatte Sara de koe bij de horens en schreef ze haar vriend in voor 'EHBL'.
Jo schrikt zich een hoedje wanneer Tess Goossens geheel onverwachts zijn stamcafé in Aalst binnenwandelt. Al weet hij wel dadelijk wat ze komt doen. Hij is namelijk al 4 jaar aan het verbouwen en de woning is nog altijd niet afgewerkt. De deadline om te verhuizen is al talloze keren verschoven, en daar heeft zijn vriendin Laetitia nu echt meer dan genoeg van.
Twee jaar geleden kochten Eva en Jürgen een oud huis in Lanaken, dat ze samen gingen verbouwen. Intussen heeft het koppel nog steeds geen keuken en afgewerkte woonkamer. En nu Eva zwanger is, begint de tijd wel echt te dringen.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis