EHBL

EHBL

Doe-het-zelf-magazine waarin Tess Goossens en superklusser Bas Vlaanderen doorkruisen om komaf te maken met onafgewerkte klussen in huis.

12 afleveringen

De Oostendse Hobbi Klub is een uniek jeugdhuis, waar er meer gebeurt dan plezier maken en pinten pakken. Vlaamse en allochtone jongeren kunnen hier terecht bij twee maatschappelijk werkers. Hoe fantastisch de werking ook is, de infrastuctuur is dringend aan een grondige opknapbeurt toe. Voor een uniek project stuurt EHBL een uniek klusteam.

2. Anja en Kurt - Meer

Anja en Kurt hebben in Meer eigenhandig een huis gebouwd. Vier jaar lang hebben ze er met familie en vrienden aan gewerkt voor ze er gingen wonen. Vandaag zijn we 10 jaar verder en het huis is nog steeds niet helemaal afgewerkt. Kurt is zijn motivatie kwijt en kan best leven met de huidige toestand. Maar voor Anja is de maat vol. Zij besloot dat het tijd was om in te grijpen en schreef naar EHBL.
In 2003 kochten Kathy en Ken een huis waar nog verschrikkelijk veel werk aan was. Hoewel er al veel gebeurd is, zijn er nog steeds een pak onafgewerkte klussen. Ondertussen heeft het koppel een dochtertje dat veel tijd opeist. Bovendien kan Kathy na een verkeersongeval niet meer helpen door nekklachten.
Vier jaar geleden kochten Wendy en Kris een huis in Aalst. Kris heeft er al ontzettend veel in gewerkt, maar hij neemt het niet zo nauw met de afwerking. Volgens zijn vrouw is Kris de koning van de tijdelijke oplossingen.
Sophie uit Beselare heeft haar echtgenoot Koen ingeschreven voor EHBL. Koen is een een harde werker en weet best van aanpakken, maar helaas houdt hij vooral van het brute werk. Hoog tijd om de dingen nu ook eens af te werken.
Erika en haar vader verbouwden al heel wat in haar huis in Eernegem. Haar vriend Maxim is helaas wat minder handig. Toen Erika zwanger werd en haar vader zijn heup brak, stopte het klussen dan ook abrupt. Maar nu Erika opnieuw zwanger is, wil ze haar vriend graag wat hulp bieden.
Marijke en Bram kochten twee jaar geleden een huisje in Baal. Vol goede moed sloeg Bram aan het verbouwen. De wil en de creativiteit zijn er wel, maar de kennis en de ervaring ontbreken. Bovendien houdt hij meer van gitaar spelen en zingen dan van klussen.

9. Veerle - Torhout

Veerle heeft een heel zwaar jaar achter de rug, onder meer door de dood van haar moeder. Haar vader kwam vaak klussen in haar huisje in Torhout, maar nu liggen de klussen dus stil. Veerles collega Fatiha schakelt hulp in.
In 2006 kochten Marjan en Carlo een huis in Neerglabbeek. Carlo heeft al wel veel gewerkt, maar is niet echt een superklusser. Nu Marjan zwanger is, zou zij graag hebben dat het wat sneller vooruitgaat. De babykamer is momenteel nog een kale onafgewerkte ruimte en ook de badkamer moet dringend aangepakt worden.
Tess gaat in op een oproep van Patrick uit Ekeren. Zijn vrouw Cindy is de klusser in huis. Hij kan zelf bijna niet meehelpen omdat hij nog steeds de gevolgen ondervindt van een hersenbloeding. Cindy werkt heel hard maar durft nauwelijks nog hulp vragen en dus blijven de klusjes liggen.
Zes maanden zou de verbouwing van het huis van Liesbeth en Stéphane uit Geraardsbergen duren. En zo lang zouden ze samen met hun vier kinderen en twee pleegkindjes in een huurhuisje trekken. Helaas werd de familie bedrogen, waardoor ze alles zelf moeten doen. En daar zijn ze al drie jaar mee bezig.
EHBL trekt naar Bonheiden. Goedele en Francis hebben daar na twee jaar verbouwen nog maar drie van de zes ruimtes in hun huis afgewerkt. Francis is dan ook niet echt een handige Harry en zonder hulp staat hij zo goed als nergens. De ideale uitdaging voor Bas en Tess om er samen met vijf helpers nog een laatste keer stevig tegenaan te gaan.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis