EHBL

EHBL

Doe-het-zelf-magazine waarin Tess Goossens en superklusser Bas Vlaanderen doorkruisen om komaf te maken met onafgewerkte klussen in huis.

13 afleveringen

1. EHBL - 1

Tess Goossens zoekt uit hoe een aantal huizen er vandaag de dag uitzien en wat de bewoners uit de vorige reeks met hun gewonnen waardebonnen hebben gedaan.
Nadine en Toni wonen samen met hun zes kinderen in Oelegem. Ze vormen een nieuw samengesteld gezin, maar hebben een totaal gebrek aan plaats. In de keuken staat er een mini-eettafel, en niet iedereen heeft een fatsoenlijke plek om te slapen. Nadine en Toni overnachten zelfs op veldbedjes in de woonkamer.
Debby en Jorgen uit Lummen verwachten over drie maanden hun eerste kindje. In de babykamer is echter nog heel wat werk. Bovendien is ook de keuken niet afgewerkt en de aansluitende veranda mag eindelijk eens een gezellige ruimte worden.
'EHBL' trekt deze week naar een tweewoonst in Melle. In het ene gedeelte wonen Michel, Katrien en hun drie kinderen. In het andere gedeelte woont Anne, de zus van Katrien. Michel klust in beide huizen, maar werkt ook full time en wil bovendien tijd doorbrengen met zijn kinderen. Hij kan dus best wat hulp gebruiken!
Kizzy uit Dendermonde zit met de handen in het haar. Toen zij en haar vriend Sven enkele jaren geleden een eigen huis kochten, hadden ze nooit kunnen vermoeden dat er nog zoveel werk aan zou zijn. Sven is vaak alleen aan de slag en de motivatie is zoek om de woon- en eetkamer af te werken.
Franky ligt nietsvermoedend uit te blazen in de zetel bij zijn zus, wanneer Tess hem overvalt om hem zijn weekendplannen mee te delen. Zijn vrouw Michaela heeft hem immers ingeschreven voor "EHBL", omdat ze de situatie thuis grondig beu is. De inkomhal ziet er niet uit en de badkamer is onafgewerkt. Maar vooral de kinderkamer is een probleem.
Vicky en Kevin hebben twee kindjes en wonen iets meer dan een jaar in hun huis in Deurne. Kevin heeft al bijzonder veel geklust, maar toch zijn er een aantal werkjes die maar niet afgewerkt geraken. Omdat Kevin moeite heeft om de zaken aan te pakken, heeft Vicky de hulp van EHBL ingeschakeld.
Lynne woont samen met haar vriend Nils en hun dochter Camille in Brugge. Nils is een echte sportman en één telefoontje van zijn vrienden - om te gaan surfen of voetballen - volstaat vaak om hem te doen stoppen met werken. Dit tot grote ergernis van Lynne die al een hele poos wacht op een nieuwe badkamer, slaapkamer en berging.
Je kan Kris uit Buggenhout absoluut niet verwijten dat hij lui is. Tijdens de week werkt hij als grafisch ontwerper en in het weekend helpt hij bij de renovatie van het huis van zijn schoonouders. Alleen jammer dat daardoor de klussen in zijn eigen woning blijven liggen. Zijn vrouw Tina heeft dan ook de hulp van EHBL ingeroepen.
Katja (25) en haar man Michel (26) waren eigenlijk al eigenaar van een huis dat ze volledig zelf gerenoveerd hadden. Katja kon er helaas niet aarden en dus gingen ze op zoek naar iets nieuws. Ze kochten een huis in Tongeren en Michel sloeg opnieuw aan het klussen. Maar intussen is het enthousiasme ver zoek en liggen slaapkamer, badkamer en woonkamer er onafgewerkt bij.

11. Annemie - De Klijte

Annemie is een alleenstaande moeder van 32. Samen met haar zevenjarig zoontje René woont ze in De Klijte. Vijf jaar geleden kocht ze het huis dat ze tien jaar lang had gehuurd. Ze heeft er serieuze verbouwingen in uitgevoerd, maar de afwerking laat op zich wachten. Katleen, een collega van Annemie, vindt samen met enkele andere vrienden dat daar nu eindelijk eens verandering in mag komen.

12. Anne & Guy - Asse

Anne en Guy waren hun huis aan het verbouwen toen in juni het noodlot toesloeg. Guy, die vrijwilliger is bij de brandweer in Asse, werd opgeroepen voor een interventie. De brandweerwagen waar hij inzat, kwam in een zwaar ongeluk terecht, Guy raakte verlamd en zit sindsdien in een rolstoel. Zijn vrouw Anne was op dat moment een paar maanden zwanger.
De kinderen van Ann gaan naar school in 't Essenhof, een sympathiek dorpsschooltje in Sint-Lievens-Esse. Omdat het een beschermd dorpszicht is, zijn verbouwingen duur en geraken een aantal ruimtes maar niet opgeknapt. Vooral de lerarenkamer, het knutsellokaal en de klas van juf Kim mogen dringend onder handen genomen worden. Tess en superklusser Bas ondernemen actie.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis