Echte Verhalen: De Kliniek

Echte Verhalen: De Kliniek

Opmerkelijke en buitengewone ziekenhuisverhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen, verteld vanuit het perspectief van een aantal dokters en verplegers.

Afleveringen

49 afleveringen

1. Hellp & Nash

De 35-jarige Sarah is vijf maanden geleden bevallen van een tweeling. Sindsdien heeft ze last van buikpijn en diarree. Dokter Thomas Verreecken zoekt in de richting van PDS, PrikkelbareDarmSyndroom. De hoogzwangere Selma Wouters is doorgestuurd naar dokter Lin Sonck omdat ze last heeft van oprispingen, draaierigheid en hoge bloeddruk. De onderzoeken wijzen op een zwangerschapsvergiftiging.

2. Tamponziekte & MSA

De twaalfjarige An heeft klachten die op griep wijzen en ze wordt door dokter Charlotte Van Damme naar huis gestuurd met de raad het virus uit te zweten. Dit tot grote frustratie van een bezorgde mama Hilde. De vijfentwintigjarige Oxana heeft een consult met dokter Bart Beeckmans. Hoewel ze veel sport en gezond eet, kampt ze af en toe met duizeligheid en een verlies aan kracht in haar rechterbeen.

3. Hondsdolheid & Hersentumor

Dokter Erik de Caluwé krijgt Dries op consult. De man voelt zich al een tijd een wrak en heeft een waaier aan klachten: koorts, hoofdpijn, problemen met slikken en krampen in zijn benen. Ondertussen wordt Maya het ziekenhuis binnengebracht na een overdosis pijnstillers en antidepressiva in combinatie met alcohol. Dokter Lin ontfermt zich over het tienermeisje en over haar mama.

4. Prostaatkanker & Kallman

De 11-jarige Evy wordt door haar mama en opa binnengebracht in het ziekenhuis. Het meisje heeft waarschijnlijk rattenvergif binnengekregen en trilt over haar hele lichaam. Dokter Lin laat de maag van het kind leegpompen. De 50-jarige bedrijfsleider Wim moet een pijnlijke en vervelende prostaatbiopsie ondergaan. Dokter Thomas laat de weggenomen weefselmonsters onderzoeken op kankercellen.

5. Ziek van de liefde & Leukemie

De 28-jarige Peter wordt door zijn broer en toekomstige schoonzus naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op restaurant is flauwgevallen. Dokter Charlotte zoekt een verklaring voor de hart- en ademhalingsstoornissen. Dokter Thomas voert een beenmergpunctie uit bij Nathalie, een vrouw van vierentwintig met leukemie. Ze heeft net haar tweede chemokuur achter de rug.

6. F.H.C. & Ziek van kat

Lea Desmet wordt door haar man Jan naar de kliniek gebracht. De vrouw heeft al vijf dagen last van griep en keelpijn, maar nu ze ook rode vlekken op haar buik heeft, is het koppel toch wat in paniek. Dokter Thomas Verreecken onderzoekt Lea en in afwachting van de resultaten mag de vrouw terug huiswaarts. Onderweg naar de wagen loopt het echter mis. Dokter Lin buigt zich over de zesjarige Runa.

8. Meervoudige persoonlijkheidsstoornis & weeën

Linda is een fanatiek hardloopster. Dagelijks volgt ze een zwaar trainingsprogramma om binnenkort te kunnen deelnemen aan de marathon van New York. Vandaag is ze bij het rennen door haar rug gegaan en de jongedame wordt kermend van de pijn binnengebracht in het ziekenhuis. Wanneer dokter Charlotte vermoedt dat Linda weeën heeft, horen zij en haar vriend David het in Keulen donderen.

9. Gaucher & Sikkelcelziekte

De 8-jarige Milan heeft zijn arm gebroken na een val van zijn fiets. Zijn mama merkt op dat er wel altijd iets aan de hand is met haar zoontje, want hij heeft al meerdere botbreuken opgelopen en hij heeft ook vaak pijn aan zijn heup en been. Dokter Lin vertrouwt het zaakje niet en besluit Milan grondiger te onderzoeken. Al snel stoot ze op nog eigenaardigheden.

10. Hartinfarct & Filariasis

Amateurwielrenner Thomas wordt in het ziekenhuis opgenomen met ernstige ademhalingsproblemen. Hij is doodsbang en heeft het gevoel dat hij stikt. Al snel blijkt dat Thomas door een wesp werd gestoken, wat tot een anafylactische shock heeft geleid. Dokter Eric start meteen een behandeling, maar net wanneer alles goed lijkt te gaan, wordt Thomas ook nog eens getroffen door een hartinfarct.

11. Traktorolie & Moyamoya

De 30-jarige Sophie wordt in het ziekenhuis opgenomen met plotse verlammingsverschijnselen. Dokter Bart Beeckmans ontfermt zich over haar. Uit het onderzoek blijkt dat Sophie hartproblemen heeft. Ook dokter Charlotte Van Damme heeft met boer Bob een patiënt met verlamde benen. Het is de eerste keer dat dit hem overkomt en er zijn geen gekende ziekten in zijn familie.

12. Rattenziekte & Huntington

De 21-jarige militair Mark Houben heeft een afspraak met dokter Thomas. Hij klaagt al een paar weken over hoofdpijn, slaapt slecht, heeft last van rillingen en moet braken. Zijn legerarts heeft hem naar een specialist doorverwezen. Dokter Thomas denkt aan het posttraumatisch stresssyndroom, want Marks klachten zijn begonnen nadat hij terug kwam van een vredesmissie in Mali.

13. Meningitis & Fabry

De ouders van de 8-jarige Naserdine Chatouf zijn halsoverkop naar het ziekenhuis gekomen. Ze zijn doodongerust, want hun adoptiezoontje heeft meer dan 40 graden koorts en verloor al verscheidene keren het bewustzijn. Dokter Erik ziet meteen dat het ernstig is en laat de jongen opnemen op intensieve zorgen. Daar ontdekken ze een nieuw symptoom.

14. Dood bevallen & Rivierblindheid

De 29-jarige lerares Suzy heeft in de klas een hartstilstand gekregen en wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dokter Charlotte Van Damme ontfermt zich over Suzy en weet dat elke seconde telt. De jonge vrouw is namelijk hoogzwanger. Ondanks alles lukt de reanimatie niet, wat maakt dat de baby met een post mortem-keizersnede gehaald moet worden. Deze ingreep neemt een onverwachte wending.

15. Diabetes & Vogelgriep

Frederic meldt zich in de kliniek met buikpijn die uitstraalt naar zijn rug, maar dat is niet zijn enige zorg. De chef-kok wil zo snel mogelijk terug achter de kookpotten staan in zijn restaurant, want hij heeft zijn zinnen gezet op het binnenrijven van een Michelinster. Charlotte wil verschillende tests doen, want zijn symptomen kunnen wijzen op onder meer nierstenen, galstenen of een maagzweer.
Hanne Jacobs en haar zoon Hugo zijn door de diëtiste doorverwezen naar het ziekenhuis omdat de dertienjarige jongen met zijn 65 kilogram aan overgewicht lijdt. De 21-jarige Egyptische topvoetballer Rachid Mousa staat aan het begin van zijn voetbalcarrière in een Belgische club, maar moest opnieuw de training staken omdat hij last heeft van ademhalingsstoornissen en koorts.
Dokter Lin ontvangt de bezorgde ouders Juliëtte en Steven Claes. Ze komen langs met hun zes maanden oude baby Emely, die altijd vol staat met blauwe plekken. De ouders werden zelfs al beticht van kindermishandeling. Dokter Erik ziet vandaag de 41-jarige Jef Vangeneugten die regelmatig op controle komt omdat hij de ziekte van Berger heeft, een ontsteking van de nieren.

18. EDS & Addison

Dokter Thomas ontvangt de 23-jarige zwangere Marjan Rogiers. Sinds een val heeft ze verwondingen aan haar arm en haar klachten blijven aanhouden. Dokter Thomas ontdekt dat de vrouw al van haar jeugd last heeft van bloeduitstortingen. De 45-jarige Dimitri Leyssens gaat langs bij dokter Lin omdat hij geplaagd wordt door gewichtsverlies, concentratieproblemen en vermoeidheid.
Dokter Charlotte buigt zich over twee patiënten die bij hetzelfde verkeersongeval betrokken waren. Naar de oorzaak van het ongeval heeft iedereen eerst het raden, tot testresultaten een ander licht op de zaak werpen. Ondertussen ligt ook de 80-jarige Marthe De Zeeuw in de kliniek. Ze kreeg twee dagen geleden een lichte hartaanval en nu wil ze een pacemaker.
Marc en Hilde Metsiers maken zich ernstige zorgen om Daan, hun tien maanden oude zoontje. Hij eet en drinkt niet goed, beweegt soms erg wild en kampt met een groeiachterstand. Ilse Driessen, een succesvol fotomodel, is door haar arts doorverwezen naar het ziekenhuis omdat haar griepklachten maar niet verdwijnen. Na een bloedonderzoek heeft dokter Thomas verrassend nieuws voor haar.
Dokter Lin ontvangt vandaag de 28-jarige Paulien en haar man Nicolas. Het koppel probeert al jaren zwanger te worden, zonder succes. Het voorbije jaar onderging Paulien een kunstmatige inseminatie, maar ook hier bleef het gewenste resultaat uit. Paulien en Nicolas bekijken samen met dokter Lin de andere opties. Eline Grenier en haar dochter Vera zijn geen vreemden voor de kliniek. Elines man Jasper ligt na een val van de trap al een jaar in coma, maar samen met haar dochter hoopt ze nog elke dag dat hij zal ontwaken. Dokter Thomas bespreekt met Eline de toekomstperspectieven van haar man.
De 31-jarige Patricia Peeters komt op consultatie bij dokter Charlotte nadat haar huisarts haar heeft doorverwezen. Hij heeft immers een knobbeltje ontdekt in haar linkerborst en wil dat in de kliniek nader laten onderzoeken. Patricia is bang dat ze net als haar mama - die ondertussen overleden is aan de gevolgen van borstkanker - kampt met een kwaadaardig gezwel. Heidi Schellekens is de mama van de 5-jarige Theo. Ze is altijd snel bezorgd om haar zoontje en dus komt ze regelmatig op consultatie bij dokter Lin. Sinds Theo op school van het klimrek gevallen is, kampt hij met hoofdpijn. Heidi vreest dat haar zoontje een hersenschudding heeft opgelopen, maar dokter Lin denkt dat er niets aan de hand is.
Sven Rogiers, vader van vier kinderen, voelt zich al wekenlang erg moe en hij verteert nauwelijks voedsel en drank. Op aanraden van zijn vrouw Lieke ondergaat Sven enkele onderzoeken bij dokter Thomas. Al snel wordt vastgesteld dat Svens leverwaarden te hoog zijn en dus is verder onderzoek nodig. Sven denkt dat er niets aan de hand is, maar krijgt een wake-up call wanneer hij met spoed naar het ziekenhuis moet komen voor de uitslag van de CT-scan. Claudia Rigali kampt al 2 jaar met chronische klachten: ze is vaak duizelig, heeft pijn aan haar gewrichten en kan amper slapen. Sinds ze twee weken geleden een fietsongeluk had, doet ook haar rechterborst pijn en zijn haar andere klachten enkel verergert. Dokter Charlotte denkt aan Siliconen Immuniteits Dysfunctie, aangezien ze borstimplantaten heeft.
Op spoed wordt een 21-jarige studente binnen gebracht met de ambulance, nadat zij in een verkeersongeval betrokken raakte. Wanneer dokter Charlotte Mariekes familie wil verwittigen, blijkt de vrouw iemand helemaal anders te zijn dan wie ze zich voordoet. De 9-jarige Lucas is al een hele week koortsig, heeft voortdurend hoofdpijn en is misselijk. Zijn papa Nicholas gaat met hem op consultatie bij dokter Lin en wordt al snel bijgestaan door zijn ex-vrouw Maxime, die Nicholas verwijt dat hij niet goed voor hun zoontje zorgt.
Jurgen Willems is in de kliniek opgenomen met een longontsteking. Dokter Thomas maakt een afspraak voor een röntgenfoto want als de infectie in beide longen zit, kan dat erg gevaarlijk zijn. De uitslag brengt jammer genoeg slecht nieuws. De 27-jarige Valerie Hendrickx is door haar gynaecoloog doorverwezen naar dokter Charlotte. Valerie is vier maanden zwanger en heeft last van duizeligheid. Charlotte weet echter niet goed wat er aan de hand kan zijn, en wijt de symptomen aan stress.
De 24-jarige Caro Gallant is met haar mama naar de kliniek gekomen om te onderzoeken waarom ze zo veel last heeft van haar nek en schouder. Gezien haar medische verleden neemt iedereen de zaak ernstig. Op haar tiende kreeg Caro immers voor het eerst kanker en ook daarna herviel ze nog een keer. De 29-jarige Lena Vermeulen is bevallen van haar tweede kindje, Wout. Lena hoopt snel naar huis te mogen met haar kleine spruit, maar dokter Lin houdt haar tegen na een onrustwekkende ontdekking.
Luc en Sabine Verbreyt zijn na lang proberen 8 weken zwanger van hun eerste kind. Hun geluk wordt echter overschaduwd sinds onlangs bekend raakte dat er een erfelijke ziekte voorkomt in de familie van Luc. Het koppel zoekt dokter Lin op om hun angst voor de gezondheid van hun kind aan te kaarten. Arthur Eekhout heeft al maandenlang uitslag op zijn gezicht en zijn urine is donker gekleurd. Dat verontrust zijn verloofde Orynko en ook Arthurs mama vertrouwt het zaakje niet. Beide dames vergezellen Arthur naar de kliniek.

28. ALS & Anthrax

De 50-jarige Matthias De Ruyver komt op consultatie bij dokter Beeckmans want hij kampt al een aantal maanden met krachtverlies in zijn rechterhand. Matthias vreest voor een geknelde zenuw, wat geen goed nieuws zou zijn voor de gitarist. Maar jammer genoeg krijgt hij zelfs te horen dat er nog meer aan de hand is. De 24-jarige Koen De Bie komt op verzoek van zijn ouders naar de kliniek. Hij heeft vrijwilligerswerk gedaan in Syrië en sinds zijn terugkomst heeft hij last van nachtmerries en woede-uitbarstingen.
Het 18-jarige model Vicky De Decker is thuis door de ambulance opgehaald na een vreemd incident in de badkamer. Dokter Charlotte verneemt dat de patiënte een tandenborstel heeft ingeslikt. De arts zal het voorwerp eerst via een kijkoperatie proberen te verwijderen maar omdat de tandenborstel zo diep zit, is de kans op een operatie groot. Het model vreest echter voor haar professionele activiteiten, want een litteken zou een ramp zijn. De 22-jarige Bart Embrechts heeft na 2 maanden reizen door Mexico last van aanhoudende griepsymptomen. De koorts, rillingen en barstende hoofdpijn gaan maar niet over, en dus zoekt Bart dokter Thomas op. Die denkt meteen aan malaria, zeker wanneer Bart moet toegeven dat hij geen malariapillen genomen heeft.
De 35-jarige Sara Damen is met haar fiets aangereden door een brommer. Gelukkig heeft de vrouw alleen haar arm gebroken en die werd intussen met succes geopereerd. Wanneer de wonde iets later ontsteekt, moet dokter Erik snel schakelen om de infectie tegen te gaan. Dennis Schoenaers heeft al twee jaar ernstige buikklachten en heeft ook last van bloed in de ontlasting. Inmiddels werd via een MRI-scan geconstateerd dat Dennis’ darmen ernstig ontstoken zijn. Vandaag krijgt hij nog een onaangenaam onderzoek te verduren om te bepalen aan welke aandoening hij lijdt.

31. CVS & MS

Peter-Paul Herinx kampt al geruime tijd met zware vermoeidheid, duizelingen en een lui oog. Elke dag moet hij zich naar het werk slepen en ook in de wagen voelt de man zich niet meer veilig omdat hij zich moeilijk kan concentreren op de baan. De hardwerkende effectenhandelaar vermoedt dat hij een burn-out heeft en heeft een afspraak met dokter Bart om deze mogelijkheid aan te kaarten. Op de spoedgevallendienst wordt een slachtoffer van een verkeersongeval binnengebracht, de 40-jarige Nico Vrancken die onder een bestelwagen terecht is gekomen. De ambulanciers hebben de man ter plaatse de eerste zorgen toegediend, maar hij heeft verdere verzorging nodig. Dokter Thomas ontfermt zich over de patiënt.
De 15-jarige Ruby De Laet wordt bewusteloos binnengebracht op de spoedafdeling nadat ze plots onwel werd op een festival. Dokter Charlotte denkt eerst aan een hitteslag, maar beseft al snel dat er iets veel ernstigers aan de hand is. Dokter Thomas ontvangt ondertussen de 58-jarige Laurent Van Geel, die zich bezeerd heeft tijdens het voetballen. De huisarts raadde hem aan naar de kliniek te trekken om te onderzoeken of de man een gebroken rib heeft. De röntgenfoto vertelt echter nog meer....
De 13-jarige Tessa Impens komt samen met haar mama naar de kliniek omdat ze al een tijd last heeft van aanhoudende hoofdpijn en buikkrampen. Ook heeft ze sinds enkele dagen last van vernauwde pupillen, maar het is niet zeker of dit symptoom samenhangt met haar andere klachten. Ook Annemarie Van Dijck heeft last van haar zicht, want zij ziet sinds enkele weken zwarte vlekken voor haar ogen. De skimonitrice gaat samen met haar bezorgde broer Tom op consultatie bij dokter Erik, die gespecialiseerd is in oogaandoeningen.

34. Huidkanker & Pica

Dokter Charlotte wordt opgeroepen voor een spoedgeval. Tanguy Tiemens moet in allerijl worden geopereerd nadat hij van een steiger is gevallen en doorboord werd door een houtstaaf. Maar vooraleer hij het operatiekwartier in kan, moet onderzocht worden of er vitale organen geraakt zijn. Er valt geen tijd te verliezen. Dokter Bart zijn consultatieplanning wordt helemaal door mekaar geschud wanneer Karina Cloetens half bewusteloos wordt binnengebracht door haar collega Geike. Het meisje begon plots bloed over te geven. Een operatie is onvermijdelijk als het medische team het leven van de jonge vrouw wil redden. Dokter Bart gaat tijdens de operatie op zoek naar de oorzaak van haar maagbloeding, en gelooft zijn ogen niet.
De leuke vakantie van Elke in Turkije is slecht geëindigd met een val van de trap. De jonge vrouw ging ter plaatse niet meteen naar de dokter, maar de wonde veroorzaakt nu zo’n hevige pijn dat ze alsnog met haar verloofde hulp zoekt in het ziekenhuis. Na onderzoek twijfelt dokter Thomas echter aan Elkes verhaal. Hij denkt dat ze de echte oorzaak van de wonde achterhoudt. Liesbeth Noyens voelt zich al enkele jaren vermoeid en prikkelbaar. Aangezien ze ook vaak duizelig is en gisteren 3 keer is flauw gevallen, wil haar bezorgde man dat ze zich grondig laat onderzoeken in de kliniek.

36. Cotard & Alzheimer

Na een motorongeluk werd de 25-jarige Eddy Kerstens een tijdje opgenomen in De Kliniek met 4 gekneusde ribben en een hersenschudding. Vandaag mag de jongeman terug naar huis om daar verder te herstellen en dus neemt dokter Charlotte afscheid van haar patiënt. Kort daarna wordt Eddy op spoed binnengebracht nadat hij om een onverklaarbare reden van de derde verdieping sprong. Leen Vanistendael, een drukbezette account manager bij een PR-bureau, heeft al enige tijd last van stemmingswisselingen en oververmoeidheid. Haar huisarts heeft haar doorverwezen naar dokter Bart in De Kliniek, en die denkt in eerste instantie aan een burn-out.
Amber Matheussen is spinninginstructrice. Ze is altijd in topvorm geweest, maar de laatste tijd voelt ze zich niet lekker. Haar hartslag blijkt veel te hoog te zijn en haar bloeddruk ook. Dokter Thomas bestelt een batterij aan testen om uit te zoeken wat er aan de hand is met de jonge vrouw. De 6-jarige Leslie Bonte en zijn mama Jessica hebben een afspraak met dokter Lin. Sinds een paar weken plast de jongen weer in bed. Urologisch gezien is er niets fout, maar dan merkt dokter Lin een ander symptoom op.
Chris en Marjan hebben een afspraak bij dokter Charlotte. Beiden hebben al 2 kinderen uit een vorig huwelijk, maar het verliefde koppel droomt van een baby van hen samen. Ze rekenen op dokter Charlotte om die wens waar te maken. Marjan wil immers haar spiraaltje laten verwijderen en Chris heeft zich jaren geleden laten steriliseren, maar wil nu een hersteloperatie. De slaagkansen van de ingreep vallen Chris en Marjan echter pijnlijk tegen. De 28-jarige Joeri Poussenier voelt zich de laatste maanden erg vermoeid en heeft last van spierpijn en tintelingen in de benen. Zijn klachten kunnen symptomen zijn van een breed scala aan ziektes en aandoeningen en dus wil dokter Bart Joeri grondig onderzoeken. Na een bloedtest en röntgenfoto’s, staat een MR-scan op het programma. Maar Joeri’s vader is niet opgezet met al die onderzoeken.
Hannelore Govaerts heeft een afspraak bij dokter Charlotte. De jonge vrouw heeft een brede waaier aan klachten en weet zich geen raad. Hannelore vertelt de arts dat ze al enkele maanden erg emotioneel is en vaak last heeft van woedeaanvallen en hartkloppingen. Haar klachten klinken dokter Charlotte niet bepaald vreemd in de oren en ze heeft meteen een idee wat er aan de hand is met haar patiënte. Dokter Lin krijgt een bekende over de vloer: haar tante Magda wil een netelige kwestie bespreken.

40. Cushing & Zona

De 40-jarige Dirk De Rover heeft een afspraak met dokter Erik. Vijf maanden geleden liet hij een maagring plaatsen maar ondertussen viel de man nog maar 2 kilogram af. Dat is echter het minste van zijn zorgen, want Dirk kampt sindsdien met brandend maagzuur, misselijkheid en braken. Dokter Erik besluit een gastroscopie te doen om een ontsteking van de slokdarm uit te sluiten. José Eeckhout heeft al weken pijn aan de schouder, vertrekkend vanuit haar nek. Er werden reeds foto’s gemaakt van haar schouderblad, maar daarop was niets te zien. Haar kinesist en haar huisarts hebben de vrouw doorverwezen naar het ziekenhuis om meer duidelijkheid te scheppen. Ook dokter Charlotte echter, kan de vinger niet meteen op de wonde leggen.
Frauke Colpaerts en haar man Ludo willen graag een broertje of zusje voor hun zoon Jani, maar een baarmoederverzakking maakt hun babyplannen momenteel onmogelijk. Het koppel wil eerst echter zeker zijn van de diagnose van de gynaecoloog en dus trekken ze voor een second opinion naar de kliniek. Karolien Verbrugge is door een auto aangereden terwijl ze met haar bromfiets op weg was. Dokter Bart wordt aangenaam verrast door haar aanrijder Dirk.
De kliniek krijgt een bijzondere bezoeker over de vloer wanneer de 38-jarige gedetineerde Kurt Bauwens binnengebracht wordt met ernstige longklachten. Nog voor dokter Erik een diagnose kan stellen, slaagt de gevangene erin te ontsnappen. Maar dat had hij beter niet gedaan. Ondertussen krijgt dokter Thomas de 14-jarige Matthias Verreecken en zijn bezorgde mama op consultatie. De jongen heeft jeukende, rode vlekken op zijn armen en buik sinds hij op scoutskamp ging.
Annelies Leeser is geen onbekende in het ziekenhuis. Haar drie kinderen en vijf kleinkinderen zijn in de kliniek geboren en ze is in haar 60-jarige leven meerdere keren onder het mes geweest. Vandaag heeft Annelies een afspraak met dokter Thomas want ze heeft een gênant probleem. Ondertussen hebben de 9-jarige Merel en haar moeder Kathelijn een afspraak met dokter Lin. Merel heeft last van koorts, vermoeidheid en coördinatieproblemen. Kathelijns man is vorig jaar omgekomen in een auto-ongeluk waarin zij zelf verlamd is geraakt en de vrouw is doodsbang om nu ook haar dochter te verliezen.
De 29-jarige Jacky is thuis over de stofzuiger gevallen en heeft daarbij zijn knie bezeerd. Dokter Thomas wil een NMR-scan doen om een letsel aan het kraakbeen of de kruisbanden vast te stellen en raadt zijn patiënt aan om het in de tussentijd rustig aan te doen. Jacky besluit echter tegen alle advies in om toch op skireis te gaan, waarvoor hij een jaar gespaard heeft. De 40-jarige Kurt De Donder is stand-up comedian. Op het podium laat hij mensen lachen, maar eigenlijk gaat het helemaal niet goed met Kurt. Zijn hoge bloeddruk speelt hem parten en hij is ook vergeetachtig aan het worden. Soms krijgt hij tijdens shows zelfs een volledige black-out. Dokter Thomas zoekt uit wat de oorzaak van Kurts symptomen is.
Peter ‘Peke’ Vandorp, een café-uitbater op pensioen, kampt met maagklachten, huiduitslag en is ook nog flauwgevallen. Zijn dochter Julie vreest dat deze symptomen de gevolgen zijn van Pekes overmatig alcoholgebruik en neemt hem mee naar dokter Charlotte. Daar blijkt er echter veel meer aan de hand te zijn met Peke. Birgit Tummeleers wordt in De Kliniek binnengebracht met wurgsporen. Dokter Bart verdenkt haar man Olivier, die recent ook in De Kliniek op controle kwam na een valpartij, van partnergeweld. Maar die ontkent in alle toonaarden.
Angelique Meysmans komt op controle voor haar hartproblemen. Haar man overleed twee haar geleden in de kliniek en daarom ziet ze enorm op tegen dit doktersbezoek. Haar dochter Roos is meegekomen om haar te steunen, hoewel die zich niet zo lekker voelt. Nu Angelique toch bij dokter Thomas zit, kaart ze ook de gezondheidsproblemen van haar dochter aan. De 18-jarige studente Chrisje is bewusteloos op straat teruggevonden. Ze is ernstig onderkoeld, maar wat er juist met het meisje gebeurd is, is niet meteen duidelijk. Dokter Bart denkt aan een fout gelopen schachtendoop.
Dokter Thomas ontvangt Christine O’Neill, een jonge vrouw met pijn in haar benen, lage rug en heupen. Ze heeft schrik dat ze aan reuma lijdt en denkt ook aan botkanker, want haar oma is daar enkele jaren geleden aan overleden. Een MRI-scan moet uitsluitsel geven over wat er aan de hand is. Franky voelt zich de laatste tijd erg vreemd. Sinds kort is hij nogal vergeetachtig en verstrooid. Hij vergat zelfs de gaskraan dicht te draaien, maar gelukkig was zijn moeder Pauline in de buurt om een ramp te voorkomen. Wanneer dokter Erik ontdekt dat Franky ook draaierig is en evenwichtsstoornissen heeft, wordt hem duidelijk dat er iets ernstigs aan de hand is.

48. Coma & IVF

Annelies De Backer is thuis van de trap gevallen en wordt bewusteloos naar de kliniek gebracht. Dokter Bart werd al op de hoogte gebracht van de komst van zijn nieuwe patiënte en staat klaar om een CT-scan en een staaltje hersenvocht af te nemen om na te gaan of Annelies een hersenletsel heeft opgelopen. Ondertussen wachten haar echtgenote Kenneth en hun zoontje Theo in de wachtkamer op nieuws. Jolien en Maarten Branckaerts hebben twee zoontjes en willen graag een derde kindje. Maar na 4 IVF-pogingen is Jolien nog steeds niet zwanger. Dokter Charlotte onderneemt een 5de poging door nieuwe embryo’s in haar baarmoeder te plaatsen. Daarna gaat de arts op patiëntenronde maar krijgt niet de tijd die af te maken, want een ongeruste Jolien is teruggekomen met medische problemen.
De hoogzwangere Kim is door haar gynaecoloog met spoed naar het ziekenhuis doorverwezen. Sinds een aantal dagen klaagt zij over zware hoofdpijn en misselijkheid en bovendien moet ze onophoudelijk braken. Dokter Thomas denkt aan zwangerschapsvergiftiging en wil die diagnose snel bevestigd zien. Als zijn vermoeden juist is, is het immers belangrijk dat de bevalling zo snel mogelijk wordt ingezet. Dokter Charlotte krijgt bekende gezichten over de vloer wanneer haar zus Anita met haar 16-jarige dochter Roxanne naar de kliniek komt. Het meisjes heeft last van jeukende huiduitslag, iets wat ze nooit eerder had. De laatste tijd is ze ook kortademig, en dus denkt Charlotte aan een allergie. Maar waarvoor, blijft nog even een raadsel.
Vandaag moet dokter Thomas zijn eigen verpleegster Sofie Weiss slecht nieuws brengen. De jonge vrouw heeft al baarmoederhalskanker gehad, en een biopsie heeft nu uitgewezen dat er weer tumorcellen gevonden zijn. Hij spreekt haar moed in omdat de behandelingen er de voorbije jaren nog op vooruit gegaan zijn, maar voor Sofie is dit een zware emotionele opdoffer. Dokter Bart krijgt Kathleen Burggraeve over de vloer. Ze ziet alles wazig, kan amper nog met de auto rijden en kan ook niet meer lezen. Ook heeft ze erg veel last van haar benen en heeft ze amper nog kracht in haar handen. Dokter Bart denkt aan een spierziekte, maar die zijn in talrijke vormen aanwezig. Een duidelijke diagnose zal dus nog niet voor morgen zijn.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis