Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

De mannen en vrouwen van het politiekorps in 'Echte verhalen: De buurtpolitie' kennen geen moment verveling. Elke dag brengt een nieuwe zaak!

52 afleveringen

 • Aflevering 1

  Koen en Tinneke krijgen een oproep dat er in de lagere school een pakketje is afgeleverd dat een tikkend geluid maakt. De school moet ontruimd worden en de ontmijningsdienst komt ter plaatse. Tineke is ongerust want ook haar nichtje loopt hier school.
 • Aflevering 2

  Koen en Tineke houden in de namiddag een preventieve alcoholcontrole, steeds meer chauffeurs beginnen vroeger op de dag te aperitieven. Wat een doodgewone routinecontrole leek, neemt een spannende wending wanneer een wagen er plots vandoor gaat. Floor en Obi krijgen een oproep dat er rook ontsnapt uit een woning. De wagen van het gezin staat voor de deur, en er zitten kinderzitjes in. Obi besluit om niet op de brandweer te wachten en gaat naar binnen.
 • Aflevering 3

  Er lopen flink wat klachten binnen van bezorgde ouders dat er hangjongeren rondhangen bij de gemeentelijke speeltuin. Er zouden ook drugs genomen worden, met andere woorden: geen veilige plaats voor hun kids. Koen en Tineke gaan ter plaatse, met politiehond Barry. Floor een Obi zien tijdens hun patrouille een man die aan zijn autodeur een hond heeft vastgemaakt. Ze doen de wagen onmiddellijk stoppen.
 • Aflevering 4

  Koen en Tineke krijgen een oproep dat er koeien loslopen op de weg. Er zijn inderdaad een paar koeien op wandel. Koen en Tineke proberen de dieren naar een nabijgelegen weiland te drijven. Obi en Floor krijgen een klacht binnen dat iemand een illegaal voorwerp heeft aangebracht in zijn voortuin. Bij hun aankomst geloven ze hun ogen niet.
 • Aflevering 5

  Brigitte en Erik worden opgeroepen in verband met een ontvoeringszaak. Een Italiaanse rijke zakenman is toen hij naar zijn wagen stapte, ontvoerd door gemakserde mannen. Een getuige heeft het zien gebeuren. De commissaris neemt de controle over de zaak want al gauw merken Eric en Brigitte dat de ontvoerders geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken.
 • Aflevering 6

  Vandaag is een grote dag voor het hele korps. Het nieuwe politiegebouw is klaar en dus verhuizen ze. Terwijl Koen zijn persoonlijke spullen aan het uitpakken is, komt er een oproep binnen. Een persoon die warme maaltijden bij bejaarden levert, is ongerust. De persoon die op dit adres woont, doet al een paar dagen niet open en dat is niet normaal. Floor en Obi krijgen de oproep dat er een individu naakt in een boom zit.
 • Aflevering 7

  Koen en Tineke krijgen een oproep in verband met een burenruzie en gaan ter plaatse. De bewoner neemt hen volledig overstuur mee naar de tuin.
 • Aflevering 8

  Een man komt op kantoor en wil iemand van de recherche spreken. Tegen Brigitte en Eric zegt dat zijn echtgenote vermoord zal worden. Ze heeft een dreigbrief gekregen. Als haar iets overkomt zal iedereen denken dat hij het gedaan heeft, want ze leven al een paar jaar als kat en hond.
 • Aflevering 9

  Een boer meldt zich aan bij Patrick. Hij wil klacht neerleggen. Patrick roept inspecteurs Koen en Tineke erbij. De hond van de buren van de man zou zijn uitgebroken, en daardoor zijn zijn koeien geschrokken, met een hartaanval bij enkele tot gevolg.
 • Aflevering 10

  Een jonge man wil de commissaris spreken. Hij vertelt de commissaris dat zijn grootvader - die hij nooit gekend heeft- vermoord is, maar de dader is destijds nooit gevonden. De man wil dat deze zaak heropend wordt.
 • Aflevering 11

  Een gepensioneerd koppel krijgt al maandenlang ongevraagde catalgi en reclame van pikante lingerie in de bus. Ze hebben al meermaals gevraagd aan de uitgever om hiermee te stoppen, maar dat helpt niet. Floor en Obi onderzoeken de zaak. Een man wordt dood aangetroffen in een bestelwagen. Hij is omgebracht met een kogel. Brigtte en Eric openen het dossier.
 • Aflevering 12

  Patrick krijgt telefoon aan het onthaal. Stafke is overstuur want er is iets blauws uit de lucht gevallen in zijn tuin. Patrick en de commissaris gaan ter plekke om te onderzoeken wat er aan de hand is.
 • Aflevering 13

  Koen en Tineke zijn op patrouille wanneer ze een noodoproep krijgen. Een getuige heeft gezien hoe een klein kind ontvoerd werd.
 • Aflevering 14

  Koen en Tineke krijgen een noodoproep: een vrouw heeft een klap tegen het hoofd gekregen met de kolf van een geweer, toen ze haar verloofde wilde beschermen van overvallers. De gangsters hebben haar vriend meegenomen. Eric is jarig en geeft vanavond een feestje. Wanneer hij bij de lokale drankencentrale een bak van zijn favoriete bier wil bestellen, vertelt die een vreemd verhaal.
 • Aflevering 15

  Eric en Brigitte worden opgeroepen. Een vrouw werd dood door een buur aangetroffen. Al snel blijkt dat haar huis overhoop gehaald werd.
 • Aflevering 16

  Koen en Tineke krijgen een oproep. Een persoon werd overvallen vlakbij het kerkhof. Barry krijgt al snel een spoor van de dader te pakken: het leidt naar het kerkhof.
 • Aflevering 17

  Een vrouw komt naar kantoor. Ze heeft een cameraatje gevonden in de rookmelder in haar badkamer. Eric en Brigitte gaan ter plaatse en vinden nog tien andere verborgen camera's in de woning.
 • Aflevering 18

  's Nachts krijgen inspecteurs Koen en Tineke een oproep: er staat een caravan in brand. Bij hun aankomst merken ze dat er al een persfotograaf aanwezig is die de brand aan het fotograferen is. De brandweercommandant licht Koen en Tineke in dat de brand is aangestoken.
 • Aflevering 19

  Een vrouw doet aangifte op het politiekantoor want haar papegaai is gestolen. Koen en Tineke nemen de zaak voor hun rekening. Ze ontdekken dat de vrouw bovendien gechanteerd wordt. Floor en Obi krijgen een noodoproep, een man is overvallen. De dieven zijn er met zijn nieuwe wagen vandoor.
 • Aflevering 20

  Floor een Obi zijn een snelheidscontrole aan het doen vlabij de school. Veel auto's rijden daar veel te snel maar vandaag is er geen enkele chauffeur die een snelheidsovertreding begaat. Floor en Obi begrijpen er niets van. Een vrouw komt naar kantoor en wil de recherche spreken. Ze vertelt aan rechercheurs Brigitte en Eric dat ze op Google Street View een vreemd tafereel heeft ontdekt.
 • Aflevering 21

  Floor en Obi gaan 's middags een broodje kopen. Op een tafeltje in de broodjeszaak zien ze een portefeuille liggen. Daarin zit 500 euro en een gouden kettinkje met een hangertje eraan. Koen en Tineke moeten dringend naar Stafke, hij is in paniek. Daar aangekomen blijkt dat Tweety, zijn parkiet spoorloos is. Koen en Tineke helpen hem met zoeken.
 • Aflevering 22

  Een vrouw komt aangifte doen op kantoor. Haar autoruit is gestolen. Floor en Obi onderzoeken de zaak. Koen en Tineke moeten van de commissaris een kijkje gaan nemen in het park. Een jongeman met psychische problemen denkt dat hij Rambo is en hij valt voorbijgangers lastig. Koen en Tineke nemen voor de zekerheid politiehond Barry mee.
 • Aflevering 23

  Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar woning. Het gaat duidelijk om moord. Brigitte en Eric vinden bovendien een zwangerschapstest. Koen en Tineke moeten van de commissaris een drugsrazzia houden want er zijn tegenwoordig een aantal klachten binnengelopen dat er in de lokale feestzaal veel drugs zouden genomen worden. Ook Barry gaat mee op pad.
 • Aflevering 24

  Een cafébaas komt langs bij Brigitte en Eric. Hij heeft een vreemd telefoontje gekregen. Een man beweert dat de cafébaas heel snel duizenden euro's kan verdienen. De man komt straks langs, maar de cafébaas vetrouwt het zaakje niet. Koen en Tineke zijn op patrouille wanneer ze plots twee agenten een tienerjongen in een wagen zien sleuren. Koen en Tineke kennen die mannen niet en zetten de achtervolging in.
 • Aflevering 25

  Brigitte en Eric moeten uitrukken wanneer het lichaam van een overleden man is gevonden in het park. Niets wijst op een verdacht overlijden.
 • Aflevering 26

  Koen en Tineke krijgen een noodroproep wanneer een vrouw onwel is geworden. Wanneer Koen en Tineke arriveren zien ze meteen dat de vrouw hoogzwanger is, van een tweeling nog wel. De ambulanciers zijn er echter nog niet en de weeën volgen elkaar erg snel op. Brigitte en Eric krijgen een oproep: een getuige heeft een gemaskerde man een woning zien binnendringen.
 • Aflevering 27

  Koen en Tineke krijgen een oproep van een ongeruste moeder. Haar tienerzoon staat al uren roerloos voor de spiegel. Koen en Tineke staan voor een raadsel. De commissaris zegt tegen Eric en Brigitte dat ze naar een kennis van hem moeten gaan want daar zou een vandaal aan het werk zijn geweest. De vrouw des huizes is helemaal in paniek.
 • Aflevering 29

  De gerant van een supermarkt verdenkt zijn nieuwe kassierster ervan dat ze sjoemelt met leeggoedbonnetjes. Er wordt aan klanten veel meer geld teruggegeven dan dat er glazen flessen worden binnengebracht. Tineke besluit om zelf achter de kassa te gaan zitten om zo uit te zoeken wat er precies aan de hand is.
 • Aflevering 31

  Koen en Tineke krijgen een noodroproep: het stille alarm is afgegaan in het immokantoor. Wanneer ze ter plaatse komen, horen ze een schot. De manager van het immokantoor werd neergeschoten, maar de daders bevinden zich nog in het gebouw. Een man heeft een hond gekocht op café, maar de hond blijkt gestolen te zijn. Brigitte en Eric onderzoeken de zaak.
 • Aflevering 32

  Een koppel komt klacht neerleggen op kantoor. Ze zijn gisteren getrouwd en de laptop waar al hun trouwfoto's op staan is 's nachts gestolen. Koen en Tineke onderzoeken de zaak. Een bekende acteur is de voorbije nacht vermoord. Brigitte en Eric gaan op zoek naar de dader.
 • Aflevering 33

  Een vrouw merkt dat er een grote som geld via haar kredietkaart verdwenen is. Brigitte en Erik onderzoeken de zaak. Floor en Obi zijn op patrouille wanneer ze een jogger met een mes in zijn rug voorbij zien strompelen.
 • Aflevering 34

  Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in het park. Alles lijkt op zelfdoding maar volgens de wetsdokter is ze vermoord en wil de dader het laten lijken op zelfmoord. Eric en Brigitte starten een onderzoek. In een school worden tijdens de turnles mobiele telefoons gestolen in de kleedkamer. Koen en Tineke onderzoeken de zaak.
 • Aflevering 35

  Een man heeft met zijn metaaldetector een portefeuille en bril teruggevonden. De portefeuille blijkt afkomstig te zijn van een man die een paar jaar geleden vermoord is, maar de daders heeft men nooit gevonden. De commissaris heropent de zaak. Floor en Obi krijgen een oproep dat een bewusteloze man op de oprit van het hondenkapsalon ligt.
 • Aflevering 36

  Een vrouw komt aangifte doen op jet politiekantoor. Ze heeft een vakantiehuis gehuurd in Spanje en een voorschot betaald maar bij aankomst ter plekke bleek het huis gewoonweg niet te bestaan. Brigitte en Eric onderzoeken de zaak. Koen en Tineke krijgen een oproep dat er is ingebroken in een huis. Eens ter plaatse klampt ook de buurvrouw hen vast, want haar man is spoorloos verdwenen. Koen en Tineke onderzoeken of beide zaken iet smet elkaar te maken hebben.
 • Aflevering 37

  Een vrouw komt klacht indienen op het commissariaat. Er is 2000 euro van haar bankrekening verdwenen. De bankdirecteur beweert echter dat de vrouw het geld zélf is komen afhalen. Op de bewakingsbeelden is ze duidelijk te zien en ook haar handtekening staat op het ontvangstbewijs. De vrouw echter kan bewijzen dat ze op het moment dat het geld werd afgehaald op cruise was. Eric en Brigitte staan voor een raadsel.
 • Aflevering 38

  Een moeder komt met haar zoontje van 5 naar het commissariaat. Ze is het beu dat hij voortdurend dingen steelt in de supermarkt. Hij luistert echter niet naar haar en ze hoopt dat het korps een oplossing kent. Eric en Brigitte worden opgeroepen door de wetsdokter wanneer een toevallige voorbijganger een meisje heeft gevonden. Ze heeft een overdosis drugs genomen. Brigitte wil weten wie haar dealer is.
 • Aflevering 39

  Er is een skelet gevonden in de kelders van het gemeentehuis. Volgens de wetsdokter is de persoon al minstens 20 jaar overleden. Brigitte en Eric beginnen te graven in een paar oude dossiers. De commissaris is in zijn nopjes want hij mag met zijn korps een proefproject opstarten met lokfietsen.
 • Aflevering 40

  Koen en Tineke worden opgeroepen voor burenoverlast. Een man maakt veel kabaal en iedereen in het appartementsgebouw is bang.
 • Aflevering 42

  Een vrouw wordt op heterdaad gepakt tijdens een woninginbraak. De vrouw lost geen woord over haar identiteit. Wanneer Eric en Brigitte vingerafdrukken willen nemen, blijkt dat ze die niet heeft. Ze staan voor een raadsel. Koen en tineke krijgen een noodoproep. Ter plaatse aangekomen doen ze een akelige ontdekking.
 • Aflevering 43

  Floor en Obi zijn aan het patrouilleren wanneer ze plots een flitspaal ontdekken waar er gisteren nog geen stond. Ook de commissaris is niet op de hoogte. Koen en Tineke zien een jongetje dat met een grote valies aan het sleuren is. Hij is blijkbaar onderweg naar zijn mama, maar hij weet het adres niet. Hij weet enkel dat ze in Antwerpen woont.
 • Aflevering 44

  Een man doet aangifte op het politiekantoor dat zijn brievenbus gestolen is, maar algauw blijkt dat de daders het niet alleen op de brievenbus gemunt hebben. Heel het huis is besmeurd en ook de plantenbakken werden vernield. Het wordt helemaal te gek als er plots een man verschijnt die een brievenbus uit zijn wagen haalt.
 • Aflevering 45

  Brigitte en Eric worden opgeroepen. Een vrouw zit in haar wagen en beweegt niet meer. Wanneer ze arriveren, merkt Brigitte dat de vrouw in schock is. Langs de kant van de weg doet Eric een gruwelijke ontdekking. Koen en Tineke worden opgeroepen wanneer een man een gat in zijn haag heeft ontdekt. Ze gaan kijken wat er aan de hand is.
 • Aflevering 46

  Floor en Obi krijgen een noodoproep. Een klein kind zit in een huis onophoudelijk te wene en de buren zijn ongerust. Brigitte en Eric vinden het levenloze lichaam van een man in een veld. De wetsdokter vindt een gaatje tussen de tenen van het slachtoffer. In het park is een frietbende aan de slag. Zij pakken van voorbijgangers hun frietjes af...
 • Aflevering 47

  Eric en Brigitte worden opgeroepen wanneer een man door een wagen werd aangereden en de bestuurder vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Wanneer wat later hetzelfde voertuig een tweede man aanrijdt, beseffen de agenten dat er meer aan de hand is. Floor en Obi worden opgeroepen voor een winkeldief. Wanneer ze de camerabeelden bekijken doen ze een vreemde ontdekking.
 • Aflevering 48

  Koen en Tineke rukken uit voor vandalisme. De ramen van een serre van een lokale boer zijn vernield. Als ze ter plaatse komen ontdekken ze stukjes fruit. Eric en Brigitte onderzoek een een moordzaak. Het slachtoffer blijkt een gekende gangster te zijn die net uit de gevangenis komt.
 • Aflevering 49

  Koen en Tineke ontvangen een noodoproep. Een man is verdwenen en hij heeft zijn dochtertje achtergelaten. Als blijkt dat de man onlangs een depressie heeft gehad, wordt politiehond Barry erbij gehaald.
 • Aflevering 50

  In een villa is het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Het blijkt om de echtgenote van een rijke makelaar te gaan. Volgens de man heeft zijn vrouw een affaire, en dus zijn er al meteen twee verdachten. Floor en Obi krijgen een oproep dat er een vandaal werkzaam is op het gemeenteplein.
 • Aflevering 51

  Floor en Obi zijn aan het patrouilleren wanneer een meisje in paniek hun combi doet stoppen. De agenten snellen meteen ter hulp. Eric en Brigitte rijden naar het bos. Daar heeft een jogger het levenloze lichaam van een man gevonden. Alles lijkt op een wanhoopsdaad maar als er een tweede lichaam wordt gevonden, liggen de kaarten meteen anders.
 • Aflevering 52

  Eric en Brigitte worden opgeroepen wanneer twee mannen op een carpoolparking werden neergestoken. Ondertussen worden Koen en Tineke opgeroepen voor een overval. Aziz, een beruchte zware jongen uit de gemeente, blijkt het slachtoffer te zijn. Koen en Tineke zijn meteen achterdochtig.
 • Aflevering 53

  Wanneer het levenloze lichaam van een jonge vrouw wordt aangetroffen, worden rechercheurs Eric en Brigitte op de zaak gezet. In het universitair ziekenhuis is een 8-jarig jongetje verdwenen. Agenten Floor en Obi schieten meteen in actie.
 • Aflevering 54

  Een man van middelbare leeftijd wordt dood aangetroffen in zijn woning. Op eerste gezicht lijkt het niet om een verdacht overlijden te gaan. Toch besluiten Eric en Brigitte om de wetsdokter op te roepen. Obi zit in de file en dus gaan agent Patrick en Floor samen op pad. Er is een wildkampeerder gesignaleerd in het park.
 • Aflevering 55

  Een jongeman wordt bijna van de weg gemaaid door een wegpiraat. Floor en Obi gaan op zoek naar de roekeloze chauffeur. Eric en Brigitte krijgen de oproep van een man die zijn echtgenote dood heeft aangetroffen in het tuinhuis.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis