Drie mannen onder een dak

Drie mannen onder een dak

Succesvolle komische serie uit de jaren 90 waarin de 16-jarige Danny op zoek gaat naar zijn biologische vader en uiteindelijk samen met hem en zijn stiefvader gaat samenwonen.

Afleveringen

13 afleveringen

1. PILOOT

Voor de buitenwereld vormt de zestienjarige Danny Fierens samen met zijn moeder Nancy en zijn stiefvader Lucien het ideale gezin. Toch wil Danny het huis verlaten. Na de zoveelste ruzie met zijn moeder, heeft hij vernomen dat zijn natuurlijke vader Max Fierens nog leeft. Danny besluit zijn vader op te zoeken. Max is geen vaderfiguur en ziet een hereniging met zijn "zoon" niet zitten.

2. De nieuwe woonst

Lucien en Danny zijn voor een maand naar Ierland getrokken, waar ze een gemeenschappelijke hobby uitgeoefend hebben. Lucien heeft van de tijd gebruik gemaakt om over alles nog eens na te denken en hij heeft een beslissing genomen. Hij wil scheiden van Nancy en bij Max en Danny intrekken. Ondertussen richt Max hun nieuwe woonst in.

3. Terug naar school

De eerste schooldag nadert mat rasse schreden en Danny wil dichterbij huis les volgen. Lucien stelt voor een school voor Danny te zoeken, maar Max vindt dat de jongen oud en wijs genoeg is om dat zelf te doen. Voor het eerst komen beide vaders hierdoor lijnrecht tegenover mekaar te staan. Danny maakt kennis met Van Baelen, een leraar die een nachtmerrie betekent voor elke leerling.

4. De huishoudster

Danny, Lucien en Max ondervinden aan den lijve dat het huishouden beredderen niet zo evident is. John, vriend en uitbater van het café, raadt hen aan een huishoudster te zoeken. Max plaatst een advertentie en Lucien probeert via een andere weg een werkster te vinden, maar zonder succes. Uiteindelijk vindt John de reddende engel: Gilberte.

5. Een nieuwe outfit

Danny wordt op school nog steeds als een vreemde eend in de bijt bekeken. Hij kleedt zich namelijk, net zoals Lucien, heel klassiek. Danny vindt de blikken van de anderen vervelend en besluit zijn imago een oppepper te geven. Ria Maes stelt zich aan de klas voor als de nieuwe lerares geschiedenis.

6. Om 12 uur thuis

Danny wil naar een fuif van enkele vrienden. Van Lucien mag hij niet gaan, omdat die het resultaat van Danny's eerste rapport wil afwachten. Deze "middeleeuwse" redenering ontlokt bij Max veel commentaar. Samen met Gilberte zet Max een plan op om Danny toch te laten fuiven.

7. Vriendin of lief

Max heeft problemen met Sofie en zoekt troost bij Vicky. Danny heeft ook liefdesproblemen: hij moet kiezen tussen Margot en Zo. Lucien kan al die amoureuze perikelen niet meer volgen. Hij blijft dan ook van mening dat Max een slechte invloed heeft op Danny.

8. Een slecht rapport

Danny's eerst rapport is slecht. Lucien is in alle staten. Max vindt dat allemaal niet zo erg. Lucien noemt die houding pedagogisch onverantwoord en eist dat Max hem vergezelt naar de ouderavond. Daar wordt Max geconfronteerd met de klastitularis meester Van Baelen.

9. De bromfiets

Danny verjaart binnenkort en wordt dan zeventien. Zijn verlanglijstje is uiterst kort en bevat enkel een bromfiets. Lucien en Danny's moeder hebben beiden hun bedenkingen hierover. Alleen Max ziet het wel zitten en probeert zijn zoon te helpen...

10. Alcohol

Gilberte vindt op Danny's kamer lege flessen alcohol. Ze toont haar ontdekking aan Lucien en Max die meteen in paniek raken. Heeft Danny een drankprobleem? Ze willen er met hun zoon heel voorzichtig en tactvol over praten. Maar hoe doe je dat?

11. Love is in the air

Lucien is verliefd op de nieuwe secretaresse en wil haar uitnodigen voor een romantisch etentje op de loft. Hij moet dan wel Max en Danny het huis zien uit te krijgen. Op allerlei manieren probeert hij zijn levensgezellen buiten te werken...
Danny gaat voor een week op schoolreis naar Engeland. Lucien en Max vinden geen van beiden dat het appartement zo leeg lijkt zonder hun tienerzoon en reageren dit op elkaar af.

13. Familie-problemen

Nancy is jarig en natuurlijk wordt ze verwend door de "drie mannen in haar leven". Max is heel tevreden omdat zijn boek eindelijk af is. Margot ontdekt dat ze geadopteerd werd en Hugo's ouders overwegen een scheiding. Alleen voor Max, Danny en Lucien is het leven op dit ogenblik een lolletje.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis