De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

Afleveringen

12 afleveringen

 • 1. De Planckaerts - 1

  Terwijl Francesco van de ene Vlaamse kerktoren naar de andere Duitse dom koerst, zijn het spannende dagen voor de twee jongste Planckaerts. Na een nogal wisselvallig schooljaar mag Junior zijn eindrapport afhalen. De grote vraag is: mag hij overgaan naar de zesde klas? Stephanie loopt week na week met een bollere buik rond. Ze is vooral bezorgd omdat haar baby zich na 29 weken zwangerschap nog niet gedraaid heeft. Gelukkig kan ze altijd terecht bij haar eeuwig rustige meme Clara. En passant vertelt die - ter lering van de jeugd - hoe dat in haar jonge jaren zat met voorhuwelijkse betrekkingen.
 • 2. De Planckaerts - 2

  In het holst van de nacht wordt Stephanie het ziekenhuis binnengevoerd. Al snel wordt duidelijk dat ze zo'n vijf weken te vroeg zal bevallen. Het worden lange uren van weeën en wachten. Zoals gewoonlijk lachen Eddy en Francesco de zenuwen weg met Planckaert-grapjes. Christa wijkt intussen geen meter van Stephanie's bed. En papa in wording Christopher zelfs geen millimeter. Of zoals Francesco het zegt: "Ge zijt al nen echten dokteur!" Om 11 na 10 's ochtends is het eindelijk zover. De Planckaerts mogen vanaf nu "een patatje bij schillen". Iluna is geboren!
 • 3. De Planckaerts - 3

  Iluna werd vijf weken te vroeg geboren. Omdat ze kunstmatige beademing nodig heeft, wordt ze overgebracht naar het UZ Gent. Daar blijkt dat ze ook een infectie opgelopen heeft. Het worden lange, bange dagen van afwachten voor Eddy en Christa. Stephanie en Christopher proberen de moed er in te houden door samen Iluna's geboorteboekje in te vullen. En Christopher cumuleert zijn functie als medisch verslaggever met die van videoreporter. Want Stephanie mag wegens koorts niet tot bij haar dochtertje in de couveuse. In de chambres d'hôtes moet Francesco intussen de vrolijke gastheer spelen voor zijn wielerploegmaats; En deze keer is de enige echte Frank VDB er ook bij.
 • 4. De Planckaerts - 4

  Iluna is er bovenop. Ze ademt zelfstandig en heeft haar infectie overwonnen. Stephanie en Christopher blijven bij hun dochtertje in Gent en hebben zeeën van tijd om te praten. Over de familienaam van Iluna, over een tweede kindje, over vrijen. En als ze het eens zijn over de naam gaan de fiere ouders hun dochtertje ook officieel aangeven. De andere Planckaerts keren terug naar "den berg". Junior krijgt de beloofde kart voor zijn goede schoolresultaat, d.w.z. Francesco stelt een kart samen uit tweedehandse onderdelen. Op het circuit in Marche bewijzen de drie Planckaert-boys hun stuurtalent.
 • 5. De Planckaerts - 5

  Iluna is 1 week oud, Eddy, Christa en Junior kunnen haar voor het eerst bezoeken zonder beademinsgbuisjes in haar neusje. Stephanie geeft voor het eerst zelf een flesje. Christopher is intussen vaste cameraman geworden in de couveuseruimte van het UZ. Terwijl Eddy en Christa dicht bij Stephanie in Vlaanderen bleven stond Lutgarde er zo goed als alleen voor in de chambres d'hotes en een week hard werk verdient een cadeautje vindt Eddy.
 • 6. De Planckaerts - 6

  Eindelijk mag de Planckaert-berg zijn nieuwe bewoner verwelkomen: Iluna komt thuis! En ze kan even goed zelf ademen als zelf melk drinken en zelf plassen. Verse papa Christopher moet wel nog iets meer oefenen in herpamperen dan nieuwe mama Stephanie in borstvoeding geven. Tijdens het rijkelijk besproeide welkomstfeest voor zijn nichtje raakt nonkel Junior voor het eerst dronken. Wat tot een geheel nieuwe en verrassend compacte formulering leidt van Eddy's lievelingsspreekwoord... Christophers ouders brengen hun eerste bezoekje aan Iluna op den berg, na hun jaarlijkse vakantie. En dat die doorgegaan is, zit Eddy behoorlijk dwars. Zoals afgesproken wordt Iluna's levensboom ceremonieel geplant bovenop de moederkoek.
 • 7. De Planckaerts - 7

  Nu alles goed gaat met Iluna en hij zijn eerste kleindochter dicht bij zich weet op "den berg", kan Eddy zich volledig aan zijn nieuwe passie wijden. Schilderen, schilderen en nog eens schilderen. Alleen om te eten (of de varkens eten te geven) komt Eddy zijn woonwagenatelier nog uit. Francesco rijdt het ene criterium na de andere kermiskoers. Maar of hij echt voor het koersen leeft? Eddy vindt van niet. En dat zal Francesco geweten hebben ook. Eddy's onvrede met Francesco's levensstijl komt een eerste keer naar boven wanneer zoonlief ei zo na te laat aan de start verschijnt. En dan gaat het van kwaad naar héél kwaad. En deelt ook Christopher in de klappen van opa Eddy.
 • 8. De Planckaerts - 8

  Dicht bij de natuur leven, is een belangrijk Planckaerts-motto. Voor Christa betekent dat koken onder de blote hemel. En manager Stef komt hardhandig in aanraking met de natuur wanneer hij letterlijk uit de bocht gaat. De remmen van Francesco's jeep weigerden blijkbaar alle dienst ... Eddy heeft zijn onvrede met de levensstijl van de Planckaert-boys te lang opgekropt. Tijdens een avondmaal dat in alle rust lijkt te beginnen, wordt het hem toch te veel. Alles komt er in één grote gulpende woordenstroom uit. Daarbij krijgt Christopher het -niet voor het eerst- het hardst te verduren. Stephanie zet een nieuwe stap op het modellenpad. Tijdens een fotoshoot als covergirl van een weekblad rollen Christophers ogen bijna letterlijk uit hun kassen.
 • 9. De Planckaerts - 9

  Iluna leeft al anderhalve maand op den berg. En het gaat prima met haar. Eddy is daar zo blij om dat hij zijn opageluk wel met de hele wereld wil delen. Te beginnen met het dorp. En dus wordt le tout Grupont uitgenodigd voor een groot welkomstfeest chez les Planckaert. Eerst krijgt meme Clara -voor het eerst op den berg- wel nog een privé-audiëntie van haar achterkleindochter. En Iluna op schoot zien, wekt moederlijke gevoelens op bij Francesco en verzorger Carlos. Al is het dan voor één van de pasgeboren biggetjes... Stephanie is nog maar zes weken bevallen, maar ze ziet er al weer zo goed uit dat ze als covermodel mag poseren voor een bekend weekblad. Tijdens de fotoshoot gelooft Christopher zijn ogen niet. En zijn oren ook niet. Maar dat ligt vooral aan eeuwige plager Eddy.
 • 10. De Planckaerts - 10

  Het gaat al bijna twee maanden prima met Iluna op de Planckaertberg. Eddy is daar zo blij om dat hij zijn opageluk wel met de hele wereld wil delen. En dus wordt le tout Grupont met een toeterende scooter en een bellend busje uitgenodigd voor een groot welkomstfeest chez les Planckaert. Voor de dorpelingen mogen genieten van een barbecue en een live versie van Francesco's 'Song for Iluna', gaat het hele gezin letterlijk door het vuur voor de jongste bergbewoonster. En Eddy zou Eddy niet zijn als hij niet iets langer door iets meer vuur zou stappen dan de anderen.
 • 11. De Planckaerts - 11

  Tijdens hun romantisch uitstapje in Normandië hebben Eddy en Christa voor het eerst in lang weer ongestoord tijd voor elkaar. Dat leidt tot veel romantiek en gezoen en strandgekuier. En ook tot confessies. Eddy biecht zowaar een paar pikante details uit zijn verleden op aan Christa. Als Christa al gedacht had dat Junior haar erg zou missen, dan vergist ze zich. Haar jongste danst even hard op tafel als de andere thuisblijvers. En in de chambres d'hôtes doet hij zijn naam van Don Juan alle eer aan. Iluna is intussen groot genoeg om een feest te geven. Dus wordt een heuse babyborrel georganiseerd in een sjieke zaal in Vlaanderen. Als Roger De Vlaeminck hoopt de meest opgemerkte gast te zijn, dan heeft hij het mis. Want Goedele Liekens zorgt er voor dat Christopher haar bezoekje niet snel zal vergeten.
 • 12. De Planckaerts - 12

  Francesco tekent binnenkort een contract bij een nieuwe wielerploeg. Maar hij kondigt nog groot nieuws aan, dat het leven op 'den berg' weer al eens een ander aanzien zal geven. Eddy en Christa weten niet wat ze eerst moeten denken. Begint Magali dan toch met een bloemenwinkel? Verlaten Francesco en Magali de Planckaertberg om apart te gaan wonen? Of zou Magali misschien zwanger zijn? Van huisadvocaat Jean-Paul kreeg Eddy vorige week heel goed nieuws. In de rechtbank kreeg hij namelijk 'verschoning' na zijn faillissement, wat betekent dat hij weer vrij van schulden verklaard wordt. En vandaag loopt die procedure helemaal ten einde. Je zou voor minder het glas heffen. Toen het vlak na de geboorte slecht ging met Iluna, beloofde Eddy 'iets speciaals' te doen als alles in orde zou komen. En alles is nu in orde. Eddy overlegt daarom met professor gynaecologie Marleen Temmerman hoe hij iets kan doen voor prematuurtjes en hun mama's.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis