De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

14 afleveringen

 • Aflevering 1

  Carlos, de verzorger van Francesco, logeert in een woonwagen bij de Planckaerts. Eddy is nerveus, er komen 60 ontbijtgasten en alles moet nog voorbereid worden, van eieren koken tot koffie malen. Francesco zorgt voor de gepaste sfeer tijdens het ontbijt. Stephanie wil graag met Christopher en zijn ouders op vakantie naar Kroatië, maar Eddy vindt haar te jong. De afvoerproblemen worden aangepakt door Eddy en Francesco, die op zoek gaan naar de sceptische put. De Planckaerts treden op in Tien om te zien.
 • Aflevering 2

  Stephanie en Christopher zijn op vakantie met de mobilhome samen met de familie van Chrisopher. Bernice is op bezoek bij de Planckaerts, ze moet herstellen van een knieoperatie. Ze heeft het erg naar haar zin en wil graag voorgoed bij de Plankcaerts blijven. Ook Jean-Marie Dedecker komt op bezoek, hij wil graag Francesco coachen. Bernice verhuist met de hulp van Eddy haar spullen naar de woonwagen.
 • Aflevering 3

  Stephanie en Christopher vertrekken met de trein vanuit Kroatië terug richting Blankenberge. Het afscheid van de familie van Christopher valt hen zwaar. Christa wil Eddy voor zijn verjaardag verrassen met een vliegrit, ze maakt een afspraak met een vlieginstructeur. Op het terras van TOTZ vindt Eddy de tijd rijp voor een vader-dochter gesprek.
 • Aflevering 4

  Ann Van Elzen is op bezoek, ze neemt voor één dag de rol van Chirsta over en haalt samen met Eddy de kinderen van school. Eddy heeft bij het kuisen van de jacuzzi chloordampen ingeademd, omdat Edyy zoveel pijn heeft wordt het antigifcentrum gecontacteerd. Eddy en Christa vertrekken naar Jersey, een cadeau voor de verjaardag van Christa. Op het thuisfront houdt Bernice een oogje in het zeil.
 • Aflevering 5

  Eddy, Christa en Junior zijn nog steeds op Jersey voor een romantische vakantie. Het hoogtepunt wordt Eddy's verrassing: een bezoek aan Christa's idool Gilbert O'Sullivan. Francesco probeert een oude Kever op te lappen, een verjaardagscadeau voor zijn vriendin Magali. De pinkers baren hem heel wat kopzorgen.
 • Aflevering 6

  Eddy heeft 's nachts een everzwijn aangereden. Het beest wordt geslacht en de eerste stukjes worden geproefd. De kever voor Magali is klaar. Francesco heeft samen met Magali's vader een zoektocht naar haar verjaardagscadeau opgezet. Eddy en Junior gaan trainen op de fiets. De hond loopt hen achterna. De verjaardagsfuif voor Magali is een succes. Ze is zwaar onder de indruk van haar cadeau. Junior geeft haar de eerste praktijklessen autorijden.
 • Aflevering 7

  Francesco moet terug onder het mes, zijn kuitspier zorgt nog altijd voor problemen. Arnold komt het wagenpark van de Planckaerts inspecteren, zijn verdict is hard. Christa denkt eraan een pottenbakkerij op te starten en bezoekt een pottenbakker. Eddy, Francesco en Junior proberen een auto naar de andere kant van het terrein te verplaatsen. Dit is niet evident omdat alles er modderig bijligt. De auto zal dienen als nieuw hondenhok.
 • Aflevering 8

  Eddy is gastspreker op een motivatiebijeenkomst voor managers, de ganse familie vergezelt hem. Eddy schrijft een nummer voor een nieuwe Planckaerts-show. Junior krijgt drumles van een professioneel drummer. Stefanie heeft een test-fotoshoot bij Henk Van Cauwenberg en Brigitta Callens. Eddy en Francesco gaan naar de muziekproducer die een aantal van Francesco's nummer heeft bewerkt. Ze zijn totaal niet tevreden over het resultaat.
 • Aflevering 9

  Francesco wordt getest in de universiteit van Leuven, hij krijgt een zwaar trainingsschema, met controle via een hartslagmeter. Hij beseft dat het alles of niets is en belooft er voor te gaan. Francesco wil als extraatje voor Eddy's verjaardag een motocross organiseren in de Ardennen. Samen met neef Jo, nonkels Willy en Walter gaat hij op zoek naar moto-onderdelen. Christa gaat met Stephanie en Lutgard op bezoek bij haar moeder. Stephanie vertelt haar mémé over haar fotoshoot.
 • Aflevering 10

  Stephanie doet een stemtest bij producer Serge in aanwezigheid van de ganse familie. Er is nog werk aan de winkel omdat Stephanie geen toon kan houden. Francesco heeft een motocross gerorganiseerd in Libin als verjaardagcadeau voor Eddy: de GP Eddy Planckaert. Stephanie heeft een cd-rom gekocht om te leren zingen en ziet het helemaal zitten. Jean-Paul, Francesco en Junior zijn al vroeg op het terrein om de laatste voorbereidingen te treffen voor de cross. Crossvriend Jos brengt een paar reserve-motoren.
 • Aflevering 11

  Francesco ondertekent zijn profcontract. Carlos moet een openhartoperatie ondergaan. De ganse familie trekt op vakantie naar Spanje.
 • Aflevering 12

  Francesco zet de eerste stappen in zijn wielerprofcarrière. De ploeg wordt voorgesteld en hij trekt mee op stage naar Toscane. Christa en Lutgard bouwen een pottenbakkersoven. Nu Francesco in het buitenland is staat Eddy in voor de klussen.
 • Aflevering 13

  Francesco keert terug van wielerstage. Hij bewondert de muziekstudio die Eddy voor hem heeft gebouwd tijdens zijn verblijf in het buitenland. Francesco rijdt zijn eerste profkoers. Na 80km moet hij helaas opgeven. Eddy vertrekt op whiskytrip naar Schotland met Christa, Jean-Paul en Lutgard.
 • Aflevering 14

  De Planckaerts zijn met Jean-Paul en Lutgard in Schotland aangekomen. Ze bezoeken er onder andere de Glenfiddich distilleerderij. Vandaag wordt De Planckaerts-strip voorgesteld aan de pers. Het ganse gezin bezoekt het Chocolademuseum. Er wordt aangevangen met de verbouwingswerken in de chambre d'hôtes. Eddy gaat op tandemgesprek met Stepahnie. Ze bellen aan bij een boerderij om te overnachten. De eigenaar biedt hen een paardenbox aan.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis