De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

6 afleveringen

 • 1. De Planckaerts - 1

  Een nieuw seizoen, een nieuw begin. Wat Eddy inspireert om de daad bij het woord te voegen en zich kaal te laten scheren. Zijn huisgenoten zijn nog niet van de schok bekomen of Junior komt ook al met een verrassing aandraven: hij wil de wielsporen van zijn vader volgen en gaat koersen. Huisvriend en verzorger Carlos stippelt voor hem alvast een Spartaans trainingsschema uit. Francesco en Christopher houden zich intussen met de bloeiende parkethandel bezig. De jongste Planckaert, Mageno, wordt tijdens een boottrip op de Leie aan vrienden en kennissen voorgesteld. En op de babyborrels van de Planckaerts is Goedele Liekens altijd van de partij, al belandt ze deze keer bijna tussen wal en schip...
 • 2. De Planckaerts - 2

  Paniek op de anders zo vreedzame Planckaertberg. Wanneer Francesco en neef Peter vroeger dan voorzien thuiskomen, hangt er een vreemd sfeertje in de leef-slaapkamer: romantische muziek, twee halfvolle champagneglazen, kledingstukken overal op de grond... "Moeder, waar ben jij mee bezig?!" is al wat een verbouwereerde Francesco kan uitbrengen. De cameraploeg en Peter weten niet waar ze moeten kijken, maar Francesco eist dat er verder gefilmd wordt, want "iedereen moet weten wat er hier gebeurd is". Intussen timmert Eddy verder aan zijn artistieke carrière. Hij trekt naar het advocatenkantoor van huisvriend Jean-Paul om er de beloofde schilderijen op te hangen.
 • 3. De Planckaerts - 3

  Vorige keer was het een bootje, deze keer verrast romanticus Francesco zijn geliefde Magali met een knus caravannetje. En Francesco zou Francesco niet zijn als hij niet meteen het nieuwe speelgoed zou uitproberen. Op amper vier kilometer van huis én in de gietende regen, beleven hij en Magali samen met zoontje Devon hun eerste aparte gezinsvakantie. Intussen vertoeft de rest van de familie in de Hoge Venen. Junior moet er klaargestoomd worden voor het komende wielerseizoen. Hij kan een nieuwe fiets winnen, als hij in een doorgedreven trainingstocht fervent wielertoerist en modefotograaf Eric Demeyer achter zich houdt. Terug thuis bereiden Christopher en Francesco hun eerste parketbeurs voor. En een laat winteroffensief bezorgt de kinderen ongeziene sneeuwpret.
 • 4. De Planckaerts - 4

  Christa en Stephanie willen iets aan hun conditie doen. Terwijl de dames zich tijdens hun eerste jogging de longen uit het lijf lopen, gaan de jongens voor een iets minder belastende sport. Ze installeren een splinternieuwe pooltafel in de overvolle, veel te krappe woonkamer. Bij het zien van de chaos, maakt Eddy zich kwaad en stort zich uit pure wanhoop in de drank. Die hij vervolgens aan de zijde van Christa mag uitzweten in een stomend bubbelbad. Waarin ze onder een stralende sterrenhemel genieten van een romantisch filmavondje. De rust wordt echter verstoord wanneer Iluna zich snijdt aan een iets te scherp mesje. Genoeg reden om een spoedcursus EHBO op de berg te organiseren.
 • 5. De Planckaerts - 5

  Junior is bloednerveus voor zijn eerste koers. Hij moet rijden in Meigem, het stamdorp van Christa, de hele familie is op post en de verwachtingen zijn hooggespannen voor de nieuwe Planckaert in het peloton. Magali wacht intussen steeds boller en ongeduldiger op de eerste "ik-wil-er-uit-stampjes" van haar tweede kindje. Dat blijkbaar 9 maanden in de buik wat kort vindt. Intussen beklimmen de Planckaertmannen de Muur van Geraardsbergen in een race tegen Jeroen Denaeghel -auteur van hun wielersaga-, worden er zonnepanelen geïnstalleerd en krijgt de berg er onverwacht een nieuwe bewoner bij.
 • 6. De Planckaerts - 6

  Het is zover: de Planckaerts zijn met elf! Na een zwangerschap van negen maanden en een week bevalt Magali van de kleine Noa. Deze keer verloopt de bevalling van het kindje aan een recordtempo: na een paar uur is de geboorte van een ruim vier kilo wegende dochter een feit. Francesco blinkt weeral uit in de interpretatie van de wel erg éénvoudige naam en om de traditie volledig in ere te houden wordt de nieuwste bergbewoner opnieuw door burgemeester Junior verwelkomd. Voor Eddy is het op de berg nog niet druk genoeg, dus trekt hij naar de veemarkt van Ciney om een viertal koeien te kopen. Francesco en Junior bakken in Brugge frieten en Iluna helpt voor het eerst Christa in het huishouden. Een paar dagen later wordt Noa in de kerk van Meigem gedoopt. En op de babyborrel sluiten Stephanie en Christa met een heuse boksmatch de feestelijkheden af.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis