De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

13 afleveringen

 • 1. 2003/001- jaargang 1

  De handrem van Eddy's wagen heeft het begeven, gelukkig is Francesco daar om een handje toe te steken. Na wat knutwelswerk doet de kapotte wagen dienst als stroomgenerator. De muziekmicrobe heetf de familie Planckaert goed te pakken, Francesco en Junior geven het beste van zichzelf op gitaar en drum terwijl Stephanie zich waagt aan karoke. Eddy wordt diezelfde avond verwacht op het gala van de krisallen fiets, hij zorgt er persoonlijk voor dat zijn schonen blinken.
 • Aflevering 2

  Eddy heeft een belangrijke opdracht te pakken, hij speelt de herder in de plaatselijke kerststal. Francesco krijgt tijdens het trainen last van zijn knie terwijl Junior de kok in zich naar boven haalt en verse mayonaise maakt. Stephanie daarentegen heeft het minder goed, zij heeft wateroverlast in haar slaapamer. Walter, de broer van Eddy komt lansg bij de familie in de rol van Kerstman.
 • Aflevering 3

  De familie van Eddy komt op bezoek, er wordt uitgebreid gepraat over de houthandel, het faillissement en de manier van leven op de Planckaert-berg. Francesco haalt de romanticus in zich naar boven en zingt na een lange boswandeling een lied voor Magali. Het hele gezin waagt zich aan een yoga-sessie. Om zich vervolgens klaar te maken voor het doopfeest van Jade, de dochter van Eddys' achternicht. Voor Francesco gaat een droom in vervulling wanneer hij een ritje mag maken in de Porsche van Jo Planckaert.
 • Aflevering 4

  Eddy krijgt slecht nieuws te horen in verband met zijn bedrijf in Polen. Met Nieuwjaarsdag schuift iedereen bij aan de tafel van de familie in Vlaanderen. Junior zet zijn beste beentje voor en leest zijn nieuwhaarsbrief ook in het frans terwijl Eddy een emotionele ode breng aan zijn moeder Gusta. Francesco gaat zijn allereerste cyclocross rijden, hij gaat langs bij zijn verzorger voor crosswielen en roept de hulp in van Stephanie om zijn benen te scheren.
 • Aflevering 5

  Eddy vindt dat Francesco niet genoeg leeft voor zijn sport en niet hard genoeg traint. Francesco besluit te gaan trainen in de sneeuw maar ondervindt terug last aan zijn knie. Stephanie is boos op Christopher, hij heeft op vakantie voor een weddenschap een ander meisje gekust. Terwijl Christopher op bezoek is wordt hij gekeurd door Eddy. De vader van Christopher daarentegen vindt dat Stephanie en Christopher minder moeten bellen en kaart dit aan bij Christa.
 • Aflevering 6

  De Planckaerts moeten verder, ondanks het faillissement van de zaak en gaan hiervoor langs bij een advocaat. Door het koude weer en de ijzel zijn de wegen in de Ardennen spekglad. De BMW van de familie moet het beste van zichzelf geven om de familie tot aan hun huis te brengen. Daar aangekomen sijpelt het water langs de spots in het plafond naar beneden door een gesprongen waterleiding. Uit veiligheidsoverwegingen wordt er beslist om de elektriciteit tijdelijk uit te schakelen.
 • Aflevering 7

  Francesco heeft te veel last van zijn knie en denkt serieus na over het al dan niet verder zetten van zijn wielercarrière. Eddy & Christa gaan op zoek naar een boerderij om hun 'Chambres d'hôtes' in onder te kunnen brengen. Voor de aankoop van het huis hebben ze echter een akkoord van Eddy's advocaat nodig. 28 januari 2003, de boeken van de houthandel worden neergelegd bij de Rechtbank van koophandel in Gent, een moelijke dag voor Eddy en Christa.
 • Aflevering 8

  Eddy en Christa hebben definitief de boeken neergelegd. Zijn zus Vera en broer Walter zijn niet verrast. Het is voor hen een troost dat moeder Gusta dit niet meer heeft moeten meemaken en prijzen zich gelukkig dat hun familieband sterk genoeg is om ook deze tegenslag te overwinnen. Van de rechtbank rijdt Eddy rechtstreeks naar zijn goede vriend Ivan Heylen, net zoals hij dat deed toen hij stopte met wielrennen. Eddy's toekomstplan om een gastenverblijf te beginnen, werd vorige week verworpen.
 • Aflevering 9

  Begin februari sneeuwt het opnieuw in de Ardennen. Christa moet de kou trotseren om brandhout te gaan zoeken. Ze krijgt al snel het gezelschap van Christopher. Hij zoekt hulp voor zijn mama, die in de sneeuw is vastgereden. Christopher, Christa en de in allerijl opgetrommelde Stephanie proberen samen de auto los te trekken, maar het lukt hen niet. Na de waterellende van de voorbije weken heeft Eddy beslist om van de ingemaakte kast in de slaapkamer een open wandkast te maken.
 • Aflevering 10

  Eddy heeft werk gevonden in een discotheek. Omdat hij geen ervaring in de horeca heeft, moet hij onderaan de ladder als ober beginnen. Dit betekent echter niet dat hij geen bedrijfswagen krijgt. Samen met Christa en Junior schuimt hij de Mustang-garages af. De auto van Junior bolt niet en hij weet niet wat er aan de hand is.
 • Aflevering 11

  Een paar weken geleden heeft Eddy Planckaert voor een prikje enkele oude woonwagens van zijn goede vriend Ivan Heylen gekocht. Vandaag zijn de karretjes vanuit Vlaanderen tot aan de voet van de Planckaert-berg getransporteerd. Francesco heeft de handen vol met de organisatie van zijn verjaardagsfeest. Een van de woonwagens zal dienst doen als podium en moet nog verplaatst worden. Verzorger Carlos, huisvriend Pol, advocaat Jean-Paul, en Jean-Marie Dedecker zijn van de partij en genieten van de ambiance.
 • Aflevering 12

  Vorige week heeft Francesco op de piste van Rochefort het onderspit moeten delven tegen zijn vader. Vandaag trekken de twee opnieuw naar de piste. Eddy wil zijn zoon snelheid laten maken en heeft een ludiek plannetje uitgedokterd om de jonge wielrenner extra te motiveren. Eddy bewondert zijn zoon omdat hij ondanks alle kwetsuren keihard blijft werken om het te maken als wielrenner. Ook Jo Planckaert gelooft in het talent van Francesco en neemt hem mee op training.
 • Aflevering 13

  Eddy is nog steeds druk bezig met de verbouwing van de woonwagen. Om het interieur wat op te knappen besluit hij de wanden met houten planken te bekleden. Eddy bedenkt het plan om uit het bos naast zijn woning het nodige hout te halen. Dat blijkt geen evidente klus. Als grote bomen gebruiken niet lukt, dan zijn er nog altijd kleine bomen en daarmee wil Eddy graag indianententen bouwen. Gezellige tipi's zijn volgens de Planckaerts immers even leuk om toeristen onderdak te bieden.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis