De Luizenmoeder

De Luizenmoeder

Een jonge moeder probeert zich staande te houden in de absurde wereld van een lagere school waar de ouders en het schoolpersoneel er de vreemdste gewoontes en regels op nahouden.

Afleveringen

10 afleveringen

Aflevering 1

Kinderpsychologe Hannah zet haar dochter Fleur af op de Akker. Spannend, want het is de eerste dag in een nieuwe school. En dat zal Hannah meteen geweten hebben. Terwijl Fleur zich makkelijk aanpast en vriendjes maakt, wordt Hannah geconfronteerd met huisreglementen waarvan ze het bestaan niet af weet.

Aflevering 2

Drama op de drop-off zone van De Akker. Hannah dacht dat Fleur bij Rita ging spelen, Kenneth zegt dat zijn dochter bij hen op visite kwam. Beiden hebben echter plannen, maar iemand zal het onderspit moeten delven. Directeur Erik neemt ex-militair Ronald, die lijdt aan posttraumatisch stresssyndroom, aan als nieuwe conciërge.

Aflevering 3

Fleur was jarig het voorbije weekend en heeft een traktatie mee naar school. Maar blijkbaar hield Hannah zich niet aan het strikte schoolreglement, met alle heisa vandien. Nancy is in alle staten wanneer alweer drie groenevingermama's hebben afgebeld. Erik wil de ouders bijeenroepen om ouderparticipatie te stimuleren... met een ouderparticipizza-avond.

Aflevering 4

Erik maakt kennis met Bobbi, 1ste jaar bachelor lager onderwijs aan de hogeschool. Zij wil een snuffelstage komen doen in de Akker. Vanavond is er oudercontact, en Erik heeft een nieuwe methode uitgewerkt: de glansmethode, waarbij ouders vooral zelf kunnen praten. Hannahs ex-man brengt zijn nieuwe vriendin mee naar het oudercontact.

Aflevering 5

Directeur Erik vindt Sinterklaas en Zwarte Piet niet langer kunnen op zijn multiculturele school, en stelt een nieuwe kindervriend voor: Winterklaas, die leeft op de Noordpool en geholpen wordt door wandelende ijsberen. En natuurlijk ziet hij een glansrol voor zichzelf. Hannah krijgt het aan de stok met de bazige Angelique.

Aflevering 6

Het jaarlijkse kerstfeest op de school loopt uit de hand. Directeur Erik wordt veel te dronken en herinnert zich the day after niks meer van zijn uitspattingen. Youri is zijn echtgenoot Kenneth kwijt, die kwam niet thuis na het feestje. Iets waar moeder Kim meer over lijkt te weten. Juffrouw Chantal doet een ontdekking in een kast, en Hannah en Juffrouw Els zoeken wanhopig naar hamster Chico.

Aflevering 7

Juffrouw Els vertelt de leerlingen van het eerste over de bloemetjes en de bijtjes, en dat zet een hele discussie in gang tussen de leerkrachten én de ouders. Preutse moeder Angelique en liberale vader Karel vechten het uit wanneer blijkt dat hun dochters samen naakt hebben gespeeld. En juffrouwen Chantal en Els raken het maar niet eens over hoe ze geslachtsorganen in de lessen moeten noemen.

Aflevering 8

Het is 1 april. Zoals elk jaar haalt directeur Erik steeds grappen uit met het personeel. Grappen die alleen hij leuk vindt. Dit jaar willen de leerkrachten én Nancy hem een koekje van eigen deeg geven. Juffrouw Els verdeelt de leerlingen van haar klas in groepjes op basis van hun leesvaardigheid.

Aflevering 9

Juffrouw Els wil iets doen aan de weerbaarheid van haar leerlingen. Zo leren ze beter omgaan met agressie en gepest worden. Maar bij Fleur, de dochter van Hannah, lijkt die cursus een tegenovergesteld effect te hebben, en dat heeft ook gevolgen bij de moeders van de klas. Directeur Erik heeft het voorbije jaar teveel uitgegeven, en hoopt te besparen in zijn personeelskosten.

Aflevering 10

De laatste schooldag voor de zomervakantie is aangebroken op basisschool De Akker en iedereen maakt zich op voor een groots eindfeest. Een wanhopige Hannah, die het grote schoolfeest moet organiseren, kan amper rekenen op de hulp van de andere ouders. Gelukkig springt Ronald bij. De school wordt net nu doorgelicht door een flexmanager en dat zorgt voor de nodige onrust bij het personeel.

Anderen bekeken ook

  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis