De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

Afleveringen

13 afleveringen

 • 1. Peppers

  Jef en Jeanne zijn allebei gebeten door het competitievirus. Jef wil de viswedstrijd winnen en Jeanne wil voor Mimi eindigen in de kwartmarathon van Leuven. Jef beseft dat hij het op een eerlijke manier nooit kan halen, Jeanne daarentegen wil absoluut niet valsspelen.
 • 2. Schuld en Boete

  Jeanne betrapt Jef op de zoveelste leugen en ze is het spuugzat. Jef toont zich heel berouwvol en is van plan zijn leven te beteren. Jeanne gelooft er niks van, maar Jef laat zich van zijn beste kant zien en plant zelfs een bedevaart naar Scherpenheuvel.
 • 3. X-factor

  Jill en Saskia willen een zonnebank op kot, maar Jeanne is hier niet voor te vinden. Jef wil voorzitter van de visclub worden, maar komt twee stemmen te kort. Als Jef zorgt voor een zonnebank dan zijn de meisjes bereid om Jef te depanneren. De deal ontgaat Jeanne, ze heeft heel andere zorgen. Ze heeft deelgenomen aan de preselecties van 'X-Factor' en dat was geen succes.
 • 4. Echte man

  Jeanne is jaloers op de man van Mimi: hij is in tegenstelling tot Jef tenminste een echte man, want hij rijdt met een motor. Jef vindt het maar niks. Hij heeft heel andere interesses: darts! Maar dat vindt Jeanne dan weer niks. Jef maakt zijn liefste wijs dat hij motorrijlessen volgt!
 • 5. Winst en Verlies

  Jef maakt een straffe belofte. Wanneer hij de beker van het biljarttornooi wint, zal hij geen keu meer aanraken. Dat valt bij Jeanne niet in dovemansoren en ze stelt alles in het werk om Jef te helpen, ook als ze daarvoor zijn tegenstanders moet saboteren.
 • Jill komt dronken thuis en heeft de handtas bij van een vriendin. Saskia ontfermt zich over Jill en stopt haar in bed. Ze vindt in de handtas een Predictor en concludeert dat Jill zwanger is. Jef kan niet slapen. De snoeiweek komt heel dichtbij en hij heeft nog geen excuus om er onderuit te geraken. Gelukkig weet Arnold raad.
 • 7. Pokerface

  Jeanne wil dat Jef voor haar een welbepaalde ring koopt en ze schakelt daarvoor Odilon in. Jef heeft de ring echter al gekocht, maar verzwijgt dat voor Odilon. Jeanne is dan ook in alle staten wanneer ze merkt dat het juweel niet meer in de etalage ligt. Jef heeft gewoon geen oog voor haar!
 • 8. Jimmy

  Odilon gaat met de parkiet van een gedetineerde naar een vogelwedstrijd. Jef vindt het allemaal dikke zever, tot hij hoort hoeveel zo'n vogel waard is en dus ook de eitjes. In het weekend hebben de studenten gebruik gemaakt van Victor zijn kamer om er enkele gasten te laten overnachten.
 • 9. Beeldig

  Het beeld van de Kotmadam op de Oude Markt is ernstig beschadigd en er moet een nieuw komen. Jeanne stelt zich kandidaat om te poseren. Tenslotte kan alleen een 'echte' kotmadam model staan voor het nieuwe beeld. De studenten willen een kotfuif organiseren, maar stuiten op een njet van Jeanne. De jongeren spelen handig in op haar ijdelheid om hun zin door te drijven.
 • 10. Thuiszorg

  Wereldbeker voetbal en examens: een slechte mix. Jef, Odilon en Arnold willen geen enkele match missen. Victor daarentegen wil dat er in het studentenhuis een studiesfeer heerst. Beide kampen schakelen Jeanne in om hun zin te krijgen.
 • 11. De Gijzeling

  Marleentje heeft Jef verslagen op de viswedstrijd. Jef baalt omdat hij verloren heeft van een vrouw, maar het wordt nog veel erger. Marleentje heeft gewonnen met het visvoer van zijn beste vriend Odilon. Jeanne lijdt onder het feit dat Jef haar geen aandacht geeft.
 • Odilon heeft een nieuwe vriend, Vincent. Jef heeft weinig sympathie voor de kerel, tot Vincent hem een gouden tip geeft voor de paardenrennen. Jef hapt toe, maar het wordt natuurlijk niks en Jef zit in de shit. Hij is lastig op Vincent, maar vreest nog meer dat Jeanne achter de waarheid komt.
 • 13. BMI

  Jef is heel enthousiast, want hij heeft een 'slecht medisch rapport' gekregen. Hij mag enkel nog rustig werk doen. Tuur zal dus zijn plaats op de zitmaaier aan Jef moeten afstaan. Maar Tuur geeft zijn zitje niet zo gemakkelijk gewonnen en hij slaagt er in Jef door te laten sturen voor een doorgedreven onderzoek in het ziekenhuis. Jeanne is er niet gerust in.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
 • En dat helemaal gratis