De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

Afleveringen

7 afleveringen

 • 1. De Renovatie

  De grote vakantie is bijna gedaan. Jeanne en Jef hebben het huis gerenoveerd en de kotmadam heeft de huurprijs van de studentenkamers navenant aangepast. Arnold en Saskia zijn afgestudeerd en Jill dreigt af te haken wegens te duur. Victor grijpt zijn kans om drie gelijkgezinden het studentenhuis binnen te loodsen. Maar dat ziet Jef niet zitten.
 • 2. Wie wordt het?

  Het is nog steeds niet duidelijk wie er nu op kot komt. Wat wel zeker is, is dat Jef het liefst vier feestvarkens onder zijn dak wil en Jeanne vier ernstige studenten. Jef vindt een goede bondgenoot in Lukas en samen beramen ze een plan om frisse vrouwelijke studenten naar binnen te loodsen, maar dan duikt Betty op. Zij heeft acht jaar bij Jeanne op kot gezeten.
 • 3. Vriendinnendienst

  Bij Mimi staan er grote schilderwerken op stapel en ze kan niet tegen verflucht. Jeanne stelt haar vriendin voor om enkele dagen te komen logeren, want Jef vertrekt toch met de plantsoendienst naar Engeland. Wanneer Mimi zich in de slaapkamer installeert, stoot ze op een spaarboekje. Ze kan het niet laten om er even in te kijken. Net op dat moment wordt ze betrapt ... door Jef.
 • 4. Eviva España

  De moeder van Jeanne is van plan om een appartement te kopen in Benidorm. Jeanne is in alle staten en is vastbesloten er een stokje voor te steken. Jef mag hier niets van weten, want die zou niet liever willen dan dat zijn schoonmoeder verhuist. Jill en Paulien slaan aan het fitnessen. Lukas vindt dat geweldig, zeker om naar te kijken.
 • 5. Droogkuis

  Jeanne ontdekt een mantelpakje tussen Jef zijn kostuums en vraagt haar halve trouwboek om uitleg. Hij weet er inderdaad meer van, maar zijn verhaal is zo ingewikkeld dat de kotmadam hem verdenkt van leugens. Helaas heeft Jef voor één keer de waarheid verteld. Jill heeft bijna examens en ze heeft dringend goeie nota's nodig.
 • 6. Dolly

  De moeder van Jeanne wordt 75. De kotmadam wil een groot feest geven en besluit zelf op te treden als Dolly Parton. Lukas is 's nachts op de ring van Leuven geflitst en dat tijdens de examenperiode. Jef helpt hem uit de nood door de ouders van de student wat voor te liegen. Lukas is dolblij en helpt als tegenprestatie zijn kotbaas uit de puree.
 • 7. De kampioen

  Jef heeft eindelijk een beker gewonnen op een vistornooi en het is dan ook groot feest ten huize Liefooghe. Tijdens het feest wordt echter duidelijk dat Jef zijn overwinning heeft gekocht. Geen probleem, ware het niet dat Jef het beloofde geld niet heeft. Victor en Michiel zetten zich aan het pokeren.
 • De beste Vlaamse en internationale programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
 • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
 • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
 • Nu ook op je TV dankzij Airplay, Apple TV, Android TV en Chromecast
 • En dat helemaal gratis