De Keuken van Sofie

De Keuken van Sofie

Culinair magazine waarin Sofie Dumont een smakelijk gerecht bereidt in haar gezellige keuken

Afleveringen

200 afleveringen

Sofie let op de centen: Macaroni 'Welkom thuis'.
Sofie goes classic: Pepersteak met frietjes en salade.

3. Kaiserschmarrn

Sofie kookt met Benthe (8 jaar). Ze is afgelopen zomer met haar ouders op vakantie geweest naar Oostenrijk en heeft daar de plaatselijke specialiteit Kaiserschmarrn gegeten. Benthe vond dit zo lekker dat ze daar ook thuis graag van zou smullen. Ze probeerde samen met haar mama al wel eens om het klaarmaken, maar jammer genoeg zonder lekker resultaat. Daarom wil ze nu van Sofie leren hoe ze een geslaagde Kaiserschmarrn klaarmaakt.
Sofie let op de lijn: Gestoomde zalmforel met portobello paddestoelen, geconfijte tomaatjes en salade.
Sofie met een korstje: Bokkenpootjes met marsepein.
Sofie let op de centen: Gebakken spiering met gele boontjes, trostomaten en krielaardappelen.

7. Duifje 'Clamart'

Sofie goes classic: Duifje 'Clamart'.
Aan de vooravond van de week van MS, kookt Sofie met Emilia (12 jaar). Emelia's mama is MS-patiënte en daarom wil ze een gerecht leren klaarmaken dat aangepast is aan de specifieke noden van haar mama's ziekte. Sofie gaat deze uitdaging met plezier aan en bereidt samen met Emilia een gerecht boordevol vitamine D, een erg belangrijke voedingsstof voor MS-patiënten.
Sofie let op de lijn: Kalfstournedos met gevulde gele courgette.
Sofie met een korstje: Rode en blauwe bessentaartjes met kaasmousse.
Sofie let op de centen: Varkensribbetjes met Romeinse sla en vinaigrette van Roquefort.
Sofie goes classic: Varkenshaasje 'Blackwell' met amandelkroketten.
Sofie kookt met kids: Assortiment warme en koude aperitiefhapjes. Sofie kookt met Stef (9 jaar). Hij is verzot op koken en zit binnenkort aan de feesttafel, want zijn papa wordt 40 en zijn grootouders gaan met pensioen. De mama van Stef plant een verrassingsfeest, maar Stef wil graag originele aperitiefhapjes voorzien, iets waar Sofie hem graag bij wil helpen.
Sofie let op de lijn: Volkoren cappellini met vegetarische bolognaisesaus en parmezaanwafeltjes.
Sofie met een korstje: Amandelsoesjes met chocolade banketbakkersroom.
Sofie let op de centen: Witte en zwarte pens met rozemarijn rösti en taartjes van appels en perziken.
Sofie goes classic: Coq au vin blanc met citroenpuree.
Sofie kookt met kids: Gezonde voetbalburger. Sofie kookt met Lars (10 jaar). Lars speelt voetbal en is het beu om na een training of een match steeds ongezonde snacks te eten. Als sportman wil hij letten op zijn voeding en zou hij graag van Sofie een gezond alternatief krijgen, dat toch past bij een stoere voetballer. Sofie maakt voor hem een gezonde hamburger, misschien een tip voor de vele hamburgerkramen rond de voetbalstadions?
Sofie let op de lijn: Dorade met een stoofpotje van groentjes.
Sofie met een korstje: Amandeltaart met vanillecrème en aardbeien.
Sofie let op de centen: Gegratineerd visschoteltje.
Sofie goes classic: Gepocheerde tarbot met dijonaisesaus en natuuraardappeltjes.
Sofie kookt met kids: Waterzooi van Zeeuwse mosselen. Sofie kookt met Achille (13 jaar). Achille studeert sinds dit schooljaar aan de hotelschool. Hij weet dat een goede kok alles zou moeten eten, maar helaas lust hij geen mosselen. Achille ziet in Sofie de geknipte persoon om voor hem iets klaar te maken met mosselen dat hij toch met smaak zal opeten. Een uitdaging die Sofie met plezier aanvaardt.
Sofie let op de lijn: Lasagne van rode poon met een coulis van peterselie en notensla.
Sofie met een korstje: Citroen-vanillezandkoekjes met zelfgemaakte ijsthee.
Sofie let op de centen: Stoofpotje van kippenvleugels met citrusjus en witte rijst.

27. Jockey Club

Sofie goes classic: Jockey Club.
Sofie kookt met kids: Chocolade-bananentaart. Sofie kookt met Emilia (10 jaar) naar aanleiding van 'de Dag van de Leraar' op vrijdag 4 oktober. Emilia wil juf Vicky verrassen met een heerlijke taart omdat Vicky voor Emilia de beste juf ter wereld is, maar ook omdat de vriendin van juf Vicky binnenkort bevalt van hun eerste kindje. Sofie wil meteen alle schoolgaande kinderen oproepen om deze heerlijke chocolade-bananentaart zelf ook te bakken en af te geven in de leraarskamer van hun school om de leraars en leraressen te bedanken voor hun dagdagelijkse inzet.
Sofie let op de lijn: Kalkoenlapje met shiitake-paddenstoelen, volkoren pasta en een lichte dragon roomsaus.

30. Ile Flottante

Sofie met een korstje: Ile Flottante.
Sofie let op de centen: Gepocheerde eitjes met karnemelkpuree en filet de sax.

32. Salade Liegoise

Sofie goes classic: Salade Liégoise.
Sofie kookt met kids: Suikervrije cupcakes met kiwi en mango. Sofie kookt met Marijke (12 jaar) omdat ze wil leren hoe je suikervrije cupcakes maakt. Haar beste vriendin is immers suikerziek en kan nooit meesmullen van al het lekkers op verjaardagsfeestjes. Daarom wil Marijke haar vriendin op haar verjaardag trakteren met een suikervrije verrassing.
Sofie let op de lijn: Gerookte heilbot met zalmeitjes, knolselder en komkommer.
Sofie met een korstje: Geflambeerde ananas met chocolade-ijs en sabayon.
Sofie let op de centen: Boerenworst met gegratineerde selderstoemp.
Sofie goes classic: Lotte met prei en pommes duchesse.
Sofie kookt met kids: Balletjes met kriekjes en ronde kroketjes. Sofie krijgt het bezoek van Zoë (8 jaar). Zoë is lid van de chiro en heeft op bivak balletjes met krieken gegeten. Sindsdien is het haar lievelingsgerecht, maar zowel haar mama als haar oma slagen er niet in om het gerecht net zo lekker klaar te maken als op kamp. Een uitdaging die Sofie met de glimlach aangaat, zeker omdat zij er zelf zo dol op is.
Sofie let op de lijn: Kalfsburger met maïs, gemengde sla, gemarineerde venkel en zoete ui.
Sofie met een korstje: Tompoes met saffraancrème en pruimen.
Sofie let op de centen: Spaghetti met gebakken kip, prei en look.
Sofie goes classic: Lamskotelet met gratin van zoete aardappel, tomaten uit de oven en koffiesaus.
Sofie kookt met kids: Gebakken forel met peterselie-aardappelen en gebakken courgette. Viktor (12 jaar) komt op bezoek in de keuken. Samen met het gezin gaat Viktor elk jaar langs bij vrienden in Duitsland die in een bos wonen en een vijver met forellen hebben. Hij mag er steeds op forel vissen en de vangst wordt ter plekke gekuist en klaargemaakt op de barbecue. Viktor wil nu van Sofie leren hoe hij forel moet klaarmaken, zodat hij er ook thuis van kan smullen.
Sofie let op de lijn: Zelfgemaakte groentenburger met bulgur en rode biet.
Sofie met een korstje: Gembercake met gekonfijt fruit, overgoten met chocolade ganache.
Sofie let op de centen in de Halloweenweek: Bloederige pompoensoep met spoken en afgesneden vingers.
Sofie goes classic in de Halloweenweek: Bespookte ovenschotel.
Sofie kookt met kids in de Halloweenweek: Wormen met stinkvoetensaus en gebakken heksenhersenen. Sofie kookt met Jirne (8 jaar) in het thema Halloween. Hij geeft voor zijn verjaardag een Halloweenfeestje en zou graag een griezelig gerecht serveren om zo zijn schoolkameraden te verrassen.
Sofie let op de lijn in de Halloweenweek: Halloweenstoemp met zeeduivel en courgette.

50. Kerkuiltje

Sofie met een korstje in de Halloweenweek: Kerkuiltje.

51. Kapsalon

Sofie let op de centen: Kapsalon, een snack die de meesten kennen uit een pita- of kebabzaak, bestaande uit een aluminium bakje met frieten met daar bovenop een laag pitavlees, rauwkost en een sneetje kaas. Deze keer focust Sofie zich op een budgetvriendelijk gerecht voor de studenten onder ons. Een kapsalon is de laatste tijd namelijk een erg populaire snack in studentensteden.
Sofie goes classic: Pappardelle met Zeeuwse mosselen en pastissaus.
Sofie kookt met kids: Muffins met passievrucht en kokosnoot. Vandaag krijgt Sofie assistentie van Thibo (8 jaar), die vindt dat hij de liefste buurvrouw ter wereld heeft. Telkens als ze hem ziet, mag hij een snoepje kiezen, of twee, of drie. Ze zorgt dat ze steeds zijn favoriete snoep in huis heeft. Omdat Thibo nu ook wel eens iets wil terug geven aan Sonja, schakelt hij Sofie in om samen muffins te maken. Zo kan hij op zijn beurt Sonja eens verrassen met wat lekkers.
Sofie let op de lijn: Lamsfilet met knolseldercrème en zoete aardappel.
Sofie met een korstje: Clafoutis met gele nectarines en vanilleroomijs met krokante speculaas.
Sofie let op de centen: Groentebouillon met gebakken balletjes en vermicelli.
Sofie goes classic: Quiche met witloof en Zeeuwse mosselen.
Sofie kookt met kids: Zeebaarsfilet met mousselinesaus en trostomaatjes. Vandaag komt Mayté (11 jaar) op bezoek. Zij gaat over twee jaar naar de hotelschool en is thuis al volop aan het leren koken. Het lukt haar echter niet om mousselinesaus te maken. Gelukkig is er reddende engel Sofie die haar zal leren hoe het moet.
Sofie let op de lijn: Jacobsnoot met schorseneer, pastinaakpuree en een sausje van avocado.
Sofie met een korstje: Vanillebavarois met kaneel, chocolade-walnotencrumble en mandarijntjes.
Sofie let op de centen: Pladijsfilet met paddenstoelen, courgette en een currysaus.
Sofie goes classic: Wortelstoemp met cordon bleu van kip en geitenkaas.
Sofie kookt met kids: Glutenvrije, lactosevrije en suikervrije peperkoek. Sofie krijgt het bezoek van de dertienjarige Audrey. Ze heeft altijd al graag gebakken en geproefd, maar sinds de dokter haar vertelde dat ze geen gluten, lactose, suiker en cacao meer mag eten, is die tijd jammer genoeg voorbij. Vroeger at Audrey bij het ontbijt altijd peperkoek, maar door haar allergieën kan ze dat niet meer eten. Ze heeft er in verschillende dieetwinkels al naar gezocht, maar zonder resultaat. In de hoop dat Sofie een peperkoek kan klaarmaken die ze wel mag eten, komt ze vandaag naar De Keuken van Sofie.
Sofie let op de lijn: Zalmballetjes met paksoi en quinoa salade.
Sofie met een korstje: Zelfgemaakte petit beurre koekjes met chocoladepasta.
Sofie let op de centen in de Week van het Wild: Ovenschotel van everzwijngehakt, bloemkool en gegratineerde bintjes.
Sofie goes classic in de Week van het Wild: Fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en Corne de Gatte aardappelen.
Sofie kookt met kids in de Week van het Wild: Wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketjes. Dit keer komt Ynse (12 jaar) op bezoek bij Sofie. Hij heeft op vakantie in Frankrijk eendenborst gegeten en zou dit graag zelf leren klaarmaken. Aangezien Ynse langs komt tijdens de Week van het Wild, verrast Sofie hem met wilde eend. Benieuwd of die even goed in de smaak valt bij haar souschef...
Sofie let op de lijn in de Week van het Wild: Carpaccio van gebakken hertenfilet met veldsla, kweepeer en aardpeer.
Sofie met een korstje in de Week van het Wild: Rijstpap met kweepeer, witte chocolade en gekarameliseerde pompoenpitten.
Sofie let op de centen: Gewokte kalkoen met ananas, sojascheuten en witte rijst.
Sofie goes classic: Lasagne met gerookte zalm en groenten.

73. Kinderpralines

Sofie kookt met kids: Kinderpralines. Vandaag komt Jasper (9 jaar) langs. Hij eet heel graag pralines, maar houdt niet van de pralines die gevuld zijn met likeur. Hij wil van Sofie leren hoe je pralines kan maken die wél geschikt zijn voor kinderen.
Sofie let op de lijn: Gebakken pijlinktvis met udon noedels, komkommer en Romeinse sla.
Sofie met een korstje: Chocolade boudoirtaart gevuld met mascarpone en doyennépeer.
Sofie let op de centen: Stoemp met witte kool, brochette van pens en gerookt spek.
Sofie goes classic: Steak met ansjovisboter, strofrietjes en veldsla.

78. Miserable

Sofie kookt met kids: Misérable. Sofie krijgt Emma over de vloer. Zij heeft samen met haar mama el een paar keer een misérable proberen te maken, maar telkens gaat er iets mis. Ze hoopt dat Sofie haar kan laten zien hoe een 'misérable' ook 'formidable' kan zijn.
Sofie let op de lijn: Kabeljauw in groene kool met witte selder en een bieslooksaus.

80. Vanillewafels

Sofie met een korstje: Vanillewafels.
Week van het Kerstmenu: Aperitiefhapjes: tartaar van rund en oester, tempura van verse tijgergarnaal, soepje van aardpeer, pastinaak en gerookte paling.

82. Garnaalcocktail

Week van het Kerstmenu: Voorgerecht: garnaalcocktail.
Week van het Kerstmenu: Soep: crème van paddenstoel met cannelloni van gedroogde entrecôte en sint-jacobsvrucht.
Week van het Kerstmenu: Hoofdgerecht: rosbief met groentenkrans en duchesse aardappelen.
Week van het Kerstmenu: Nagerecht: gebrande kersttaart met praliné en grappa.
Sofie let op de centen: Gepaneerde visreepjes met couscous en een pittige tomatensaus.
Sofie goes classic: Varkenskroontje met stamppot van rode biet en een rode wijnsaus.
Sofie kookt met kids: Chocolat Chunk Cookies. Op kerstdag komen de broers Jesse (11 jaar) en Senne (10 jaar) naar de keuken. Ze willen samen met Sofie koekjes bakken voor hun oma en opa omdat ze zoveel voor hen doen. Zo geven ze hun twee oogappels altijd een lekker vieruurtje. Het werd dus hoog tijd om eens iets terug te doen, vonden de twee broers. Sofie vindt Kerstmis de ideale gelegenheid om koekjes te bakken voor de oma en opa van Jesse en Senne, als voorbeeld van een cadeautje voor alle grootouders die vaak in de bres springen voor hun kleinkinderen.
Sofie let op de lijn: Gazpacho van veldsla en waterkers met köfte van roodbaars.
Sofie met een korstje: Gegratineerde peer en pompelmoes.

91. Gevogeltekroketten

Sofie let op de centen: Gevogeltekroketten.
Sofie goes classic: Nieuwjaarsomelet met spek, prei en brie.

93. Smurfentaart

Sofie kookt met kids: Smurfentaart. Op nieuwjaarsdag is de elfjarige Emma te gast. Haar grote wens is uitgekomen in 2013: ze heeft een broertje. Ze is zelfs niet alleen zijn grote zus, maar ook zijn meter, maar aangezien Emma nog geen budget heeft om een cadeau te kopen, wil ze haar metekindje verrassen met een taart. En dat is een verrassing waar Sofie met veel plezier bij helpt!
Sofie let op de lijn: Soep van rode biet met gegrilde kalfsfilet en gemarineerde tofu.
Sofie met een korstje: Gekarameliseerde pudding met banaan en speculaas.
Sofie let op de centen in de gezonde week: Gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote.
Sofie goes classic in de gezonde week: Loempia met pompoen en kalkoenfilet en een salsa van koolrabi.
Sofie kookt met kids in de gezonde week: Vegetarische spelt wrap. Amber komt (13 jaar) langs. Haar mama is kok en staat al een hele dag achter het fornuis. Daarom wil Amber haar 's avonds eens verrassen en het eten klaarmaken, liefst van al met een gezonde wrap en een smakelijk slaatje. Amber is dus de ideale gast voor de gezonde week.
Sofie let op de lijn in de gezonde week: Boekweit blini's met aubergine, kaviaar en gerookte paling.
Sofie met een korstje in de gezonde week: Parfait van yoghurt met gebakken peer, ananas en zadenkoekjes.
Sofie let op de centen: Kalkoenrollade met gebakken patatjes en wortelen.
Sofie goes classic: Risotto met schorseneren en Sint-Jacobsvruchten.

103. Lasagne

Sofie kookt met kids: Lasagne. De twaalfjarige Ibe komt op bezoek in de keuken. Hij wou zich vorig jaar inschrijven voor Junior Masterchef, maar zijn papa vond dat hij niet goed genoeg kan koken. Ibe wil nu het tegendeel bewijzen en zijn papa verrassen met een perfecte lasagne. Sofie zal hem daarbij helpen.
Sofie let op de lijn: Gegrilde zalm met knolselder, aardpeer en een coulis van spinazie.
Sofie met een korstje: Mirabeltaartjes met amandelen.
Sofie let op de centen: Balletjes van kip met look, andijvie en strikjespasta.
Sofie goes classic:Tournedos met groene pepersaus, kroketten en witloofsalade.

108. Saint-Honoretaart

Sofie kookt met kids: Saint-Honorétaart. Vandaag komt Bram (13 jaar) naar de keuken. Hij had graag zijn peter verrast door zijn lievelingstaart klaar te maken. Sinds het overlijden van Brams papa is zijn peter immers zijn grote steun en toeverlaat. Hij verdient het om eens lekker verwend te worden met een Saint-Honorétaart, een taart die Bram nergens in de winkel kan vinden...Gelukkig is er nog De Keuken van Sofie!
Sofie let op de lijn: Linzensoep met bulgur, spinazie en een gepocheerd ei.
Sofie met een korstje: Chocoladepudding met kokosmelk, opgelegde perzik en gebakken meringue.
Sofie let op de centen: Quiche met makreel, roomkaas en pastinaak.

112. Kottbullar

Sofie goes classic: Köttbullar.
Sofie kookt met kids: Kip met dragon en verse tagliatelle. Vandaag komt Amélie (11 jaar) naar de keuken. Dankzij de tante van haar mama heeft ze de smaak van koken te pakken. Die geeft immers tijdens de kerstvakantie kookles aan haar achterneefjes en achternichtjes, een soort Junior Masterchef. In verschillende groepjes hebben de kinderen toen verse pasta met kip en dragonsaus leren klaarmaken. Omdat Amélie zelf maar een onderdeel van het gerecht heeft klaargemaakt, zou ze het graag ook eens helemaal klaarmaken met Sofie, zodat ze de tante van haar mama kan verrassen.
Sofie let op de lijn: Wontonsoep van zoete garnaal.
Sofie met een korstje: Worteltaart met limoen- en lavendeltopping.
Sofie let op de centen: Paddenstoelen roomsoep met verloren brood.
Sofie goes classic: Stoofvlees met frieten.

118. Pizza

Sofie kookt met kids: Pizza. Vandaag krijgt Sofie de 9-jarige Cas over de vloer. Hij volgt elke maand kinderkookles en zou graag pizza leren maken omdat hij en zijn kleine zus er verzot op zijn, maar hun mama koopt steeds diepvriespizza. Verse pizza vinden ze natuurlijk lekkerder en daarom komt hij in de leer bij Sofie.
Sofie let op de lijn: Gegrilde kalfsziel met bloemkool, selder en granaatappel.
Sofie met een korstje: Pindakoekjes gevuld met honing en geitenkaas.

121. Valentijnshapjes

Sofie let op de centen in de Valentijnsweek: Valentijnshapjes.
Sofie goes classic in de Valentijnsweek: Liefdessoepje van selder met tartaar van sint-jacobsvrucht en gebakken oester.
Sofie kookt met kids in de Valentijnsweek: Vurige crème brûlée.
Sofie let op de lijn in de Valentijnsweek: Lamskoteletjes voor liefdesparen.
Sofie met een korstje in de Valentijnsweek: 'I Love You So Much'-taart.
Sofie let op de centen: Gyros van kip met rijst.
Sofie goes classic: Gebakken paling met roomsaus en 'corne de gatte'-aardappelen met kervel.
Sofie kookt met kids: Stoemp met boerenbrochette en krokante witloofsalade. Xander en Alexander hebben samen met hun klas deelgenomen aan de witloofbox-actie van de dienst Land- en Tuinbouw van de provincie Vlaams-Brabant. Met de witloofboxen die basisscholen krijgen van de provincie, leren kinderen op speelse wijze hun eigen witloof te kweken en telen. Deze twee leerlingen brengen hun witloofboxen mee naar De Keuken van Sofie en vragen aan Sofie om met hun eigen gekweekt witloof nu ook een lekker gerecht te maken.
Sofie let op de lijn: Papillot van zwaardvis met volkoren cappellini.
Sofie met een korstje: Omgekeerde dragon cakes met honing.
Sofie let op de centen: Blini’s van rijstnoedels en courgette met een muntyoghurtsaus.
Sofie goes classic: Kip uit de oven met een saus van bospaddenstoelen en gefrituurde krieltjes.
Sofie kookt met kids: Chocolade moelleux met passievrucht, lychee en kiwi. Yael (12 jaar) en haar broer Milo (9 jaar) brengen Sofie een bezoek. Thuis spelen de kinderen vaak 'restaurantje'. Hun eigen restaurant heeft zelfs een naam: De Witte Zwaan. Yael en Milo staan allebei dolgraag in de keuken en krijgen van hun mama de toestemming om af en toe ook écht wat klaar te maken. Sofie wil de twee jonge koks wel eens aan het werk zien en maakt daarom samen met hen het favoriete dessert van Yael: een chocolade moelleux met fruit.
Sofie let op de lijn: Pittige kippensalade met een avocadodressing.

135. Blondies

Sofie met een korstje: Blondies.
Deze week kookt Sofie met Pascal Braeckman. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Rode kool met spruitjes en boerenworst en aardappelen.
Deze week kookt Sofie met Pascal Braeckman. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gerookte zalm met gebakken asperges.
Deze week kookt Sofie met Pascal Braeckman. Vandaag: Lievelingsgerecht - Sint-jacobsvruchten met witloof, spruitjes en bloedworst.
Deze week kookt Sofie met Pascal Braeckman. Vandaag: Op reis - Matambre met chimichurri saus.
Deze week kookt Sofie met Pascal Braeckman. Vandaag: Zoete zonde - Pannenkoeken comédie française.
Deze week kookt Sofie met Tess Goossens. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Witloof in de oven met rekkebekkensaus.
Deze week kookt Sofie met Tess Goossens. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Eendenborst met mango en zoetzure granaatappel-hoisinsaus.
Deze week kookt Sofie met Tess Goossens. Vandaag: Lievelingsgerecht - Tarbot met asperges en pommes chateau.
Deze week kookt Sofie met Tess Goossens. Vandaag: Op reis - Cheeseburger de luxe met kip en truffel.

145. Rijsttaart

Deze week kookt Sofie met Tess Goossens. Vandaag: Zoete zonde - Rijsttaart.
Deze week kookt Sofie met Herman Verbruggen. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Gefrituurd eitje en vanillepap.
Deze week kookt Sofie met Herman Verbruggen. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Mousse van kippenlever met krokante niertjes en hersensaus remoulade.
Deze week kookt Sofie met Herman Verbruggen. Vandaag: Lievelingsgerecht - Korean Beef met Chinese spinazie en gebakken rijst.

149. Moussaka

Deze week kookt Sofie met Herman Verbruggen. Vandaag: Op reis - Moussaka.
Deze week kookt Sofie met Herman Verbruggen. Vandaag: Zoete zonde - Pruimentaart met zanddeeg en caramel salée roomijs.
Deze week kookt Sofie met Dina Tersago. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Fricandon met appelmoes en gebakken patatjes.
Deze week kookt Sofie met Dina Tersago. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gepocheerde oesters met geitenkaas en koriander.
Deze week kookt Sofie met Dina Tersago. Vandaag: Lievelingsgerecht - Tagliatelle met scampi’s en currysaus.

154. Mezze

Deze week kookt Sofie met Dina Tersago. Vandaag: Op reis - Mezze.

155. Frangipanetaartjes

Deze week kookt Sofie met Dina Tersago. Vandaag: Zoete zonde - Frangipanetaartjes.
Deze week kookt Sofie met Christoff. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Preistoemp met ballekes en compote.
Deze week kookt Sofie met Christoff. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Tajine met kip, cashewnoten en abrikoos.

158. Christoff salade

Deze week kookt Sofie met Christoff. Vandaag: Lievelingsgerecht - Christoff salade.

159. Gegrilde gamba's

Deze week kookt Sofie met Christoff. Vandaag: Op reis - Gegrilde gamba’s.

160. Speculoos mousse

Deze week kookt Sofie met Christoff. Vandaag: Zoete zonde - Speculoos mousse.
Deze week kookt Sofie met Tanja Dexters. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Ossentong in Madeirasaus met kroketten.
Deze week kookt Sofie met Tanja Dexters. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Rosbief op Italiaanse wijze.
Deze week kookt Sofie met Tanja Dexters. Vandaag: Lievelingsgerecht - Thaise rode curry met kip.
Deze week kookt Sofie met Tanja Dexters. Vandaag: Op reis - Tomatensalade Tel Aviv style.
Deze week kookt Sofie met Tanja Dexters. Vandaag: Zoete zonde - Sabayon met pancakes en rood fruit roomijs.
Deze week kookt Sofie met Sergio. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Vol au vent met vidé, balletjes en handgesneden frieten.
Deze week kookt Sofie met Sergio. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Stoemp van asperges en bloemkool met gebakken lotte in tijmboter.
Deze week kookt Sofie met Sergio. Vandaag: Lievelingsgerecht - Filet pur pizzaiola met friet en mayonaise.
Deze week kookt Sofie met Sergio. Vandaag: Op reis - Spaghetti met lamsbout.
Deze week kookt Sofie met Sergio. Vandaag: Zoete zonde - Profiterol gevuld met stracciatella-ijs, mokkaroom en karamel.

171. Verloren brood

Deze week kookt Sofie met Kim Clijsters. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Verloren brood.
Deze week kookt Sofie met Kim Clijsters. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gemarineerde tomaat, paddenstoel, crumble van olijf en granité van rucola en Granny Smith.
Deze week kookt Sofie met Kim Clijsters. Vandaag: Lievelingsgerecht - Gebakken zeebaars met currysaus en rauwe groentesalade.
Deze week kookt Sofie met Kim Clijsters. Vandaag: Op reis - Kabeljauw Asian style (Black Cod met edamame).
Deze week kookt Sofie met Kim Clijsters. Vandaag: Zoete zonde - Pudding met chocolade, quinoa en kokos.
Deze week kookt Sofie met Showbizz Bart. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Parelhoen met druiven, portosaus, bieslook en kroketjes.
Deze week kookt Sofie met Showbizz Bart. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Krokante zwezeriken met snijbonen en kaaspatatjes.
Deze week kookt Sofie met Showbizz Bart. Vandaag: Lievelingsgerecht - Libanese tabouleh met platte kaas en amandelkoekjes.

179. Pasteis de Belem

Deze week kookt Sofie met Showbizz Bart. Vandaag: Op reis - Pasteis de Belem.
Deze week kookt Sofie met Showbizz Bart. Vandaag: Zoete zonde - 'Stoeftaart' met roomijs, meringue en marsepeinen roosjes.
Deze week kookt Sofie met Sean D'hondt. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Chipolata, spinazie en patatjes.
Deze week kookt Sofie met Sean D'hondt. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Koekje van krab en scampi met yoghurtsaus.
Deze week kookt Sofie met Sean D'hondt. Vandaag: Lievelingsgerecht - Indische curryschotel met kip Vindaloo style.
Deze week kookt Sofie met Sean D'hondt. Vandaag: Op reis - Tortilla’s met merguez, zure room en guacamole.
Deze week kookt Sofie met Sean D'hondt. Vandaag: Zoete Zonde - Peanut butter cookies.
Deze week kookt Sofie met Kim Gevaert. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Gevulde paprika’s à la Mieke.
Deze week kookt Sofie met Kim Gevaert. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Panna cotta van Roquefort, popcorn met chili, guacamole, peer en reepjes beef jerky.
Deze week kookt Sofie met Kim Gevaert. Vandaag: Lievelingsgerecht - Cannelloni met gerookte zalm, ricotta en spinazie.

189. Kapiteinsvis

Deze week kookt Sofie met Kim Gevaert. Vandaag: Op reis - Kapiteinsvis.
Deze week kookt Sofie met Kim Gevaert. Vandaag: Zoete Zonde - Chocolademousse ‘the real stuff’.
Deze week kookt Sofie met Els Pynoo. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Karnemelkpuree met garnalen, pecorino en een hoeve-ei.
Deze week kookt Sofie met Els Pynoo. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Paling met peterselie, look en tomaat.
Deze week kookt Sofie met Els Pynoo. Vandaag: Lievelingsgerecht - Pasta met asperges en truffel.
Deze week kookt Sofie met Els Pynoo. Vandaag: Op reis - Kip en avocado Colombian style.
Deze week kookt Sofie met Els Pynoo. Vandaag: Zoete Zonde - Berlijnse bol (boule de Berlin).
Deze week kookt Sofie met Sven Ornelis. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Orloffgebraad met archiducsaus en kroketten.
Deze week kookt Sofie met Sven Ornelis. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Feest van rode kool met gelakt buikspek.
Deze week kookt Sofie met Sven Ornelis. Vandaag: Lievelingsgerecht - Salade met asperges, grijze garnalen, venkel, Granny Smith en snijbonen.
Deze week kookt Sofie met Sven Ornelis. Vandaag: Op reis - Indische curry met bloemkool.
Deze week kookt Sofie met Sven Ornelis. Vandaag: Zoete Zonde - Tarte tatin met gezouten karamelijs.
  • De beste Vlaamse en internationale programma's van VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM Kids
  • Een aparte kidswereld waar ze uren zoet zijn
  • Kijk live, uitgesteld of bingewatch
  • Nu ook op je TV dankzij Samsung en LG Smart TV, Apple TV, Android TV, Airplay & Chromecast
  • En dat helemaal gratis